ruokaohjeita 1-vuotiaalle

mammammaa
1-vee alkaa jo vähitellen syömään samaa mitä muutkin, mausteita ei vaan kannata laittaa kovin reippaasti. Esim. perunamuusi ja uunikala on aivan loistavat (seitä, kermaa (tai sen tapaista), tilkka tomattipyrettä, suolaa, vähän sitruunapippuria ja sipulirenkaita päälle, 175 astetta n. 30-45 min.)
 
Hei!

Meilla pieni mies alkoi 11kk ikaisena syomaan samaa ruokaa kuin muukin perhe, ja kylla helpotti ruuan miettimista. Edelleen katson vain ettei suolaa ole likaa, ja mieheni kanssa olemme myos tottuneet syomaan vaha suolaista ruokaa. Keitot (jauheliha/nakki) ovat suurta kerkkua, pasta eri muodoissa ja eri kastikkeilla, perunamuusia ja lihapullia ym. Monesti jos laitan esim. perunamuusia ja lihapullia (itsetehtyja) valmistan mikrossa muutamassa minuutissa mukaan pakastemaissia tai herneita kasviksiksi.

Eli tee itselle ruokaa, jota lapsikin syo. Meilla lounaaksi syodaan edellispaivan ruokaa, ettei tarvi kahta kertaa paivassa tehda ruokaa tai sitten teen jotain nopeaa lounaaksi jos ei ole "jamia".
 
mammammaa
\
Alkuperäinen kirjoittaja 27.12.2005 klo 09:48 bobthebuilder kirjoitti:
Monesti jos laitan esim. perunamuusia ja lihapullia (itsetehtyja) valmistan mikrossa muutamassa minuutissa mukaan pakastemaissia tai herneita kasviksiksi.
Kokeilepa laittaa vihannekset siivilään siksi aikaa kun kiehautat muusiveden (jos teet valmiista jauheesta) tai perunoiden kiehumisen lopulla. Omasta mielestäni höyryttämällä tulee parempia kuin mikrossa eikä ole sen vaivalloisempaa :)
 
miconäiti harmailee
:D hih tuli tällenen tyhmä kyssäri mieleen että etkö sitten yleensä "suvi" kokkaa ruokaa kun ohjeita kyselet :ashamed: sori kun oon tällänen suupaltti..

meillä poika syö ihan normaalista meijänkaa samaa ruokaa.. herkkuja ovat, nakit, jauheliha, lihapullat(omatekemät) perunamuussi ja ihan uusiherkku on kalapuikot ja sit kalalaatikko..
(ei oikeen paljoo kalaa syödä isin allergian vuoksi)

keitot on helppo valmistaa peruita, porkkanoita, nakkeja(vaikka) sit 2pss vihannesekotuksii ja jos tykkää niin herneitä, kukka ja parsakaalii niin tulee vähän makuu sit yks lihaliemi ja avot! eikun syömään.. sit jos ite haluu niin vähän suolaa sekaan omalla lautasella ja sit näkkäri palat molempien käteen juuston kera ;) :p hyvää on..

suosittelen :attn:
 

Yhteistyössä