Saako teille tulla ilmoittamatta kylään?

  • Viestiketjun aloittaja kysygallup
  • Ensimmäinen viesti
kysygallup
Saako tulla ilmoittamatta ja kuka saa?

Meille saa, kaikki. En tosin keskeytä päivittäishommia, jos on vaikka pyykkien ripustus kesken ja teen esim. työjutut koneella loppuun ennen seurustelua.

Kahvia löytyy halukkaille, maitoa ja sokeriakin, mutta muuta tarjottavaa ei ilmoittamatta tipu. Ruokaa saa halutessaan, jos perheellä on muutenkin ruoka-aika.
 
saa
kahvia voin keittää ja maitoa on siihen sekaan, kai kaapissa joku keksipakettikin on. Jos on siivouspäivä (kuten tänään), voin keskeyttää imuroinnin kahvin ajaksi mutta en tosiaankaan raivaa sen kummemmin.

Normaalisti voi olla hieman sekaista, postit levällään, muutama pölypallo näkyy ja kissankarvoja on varmasti, mutta sekaan vaan :whistle:
 
tervetuloa
Saapi ja mukava onkin saada yllätysvieraita, valitettavan vähän niitä vaan käy ilman mitään ilmoitusta. Kahvit keitelllään ja ruuan saapi kanssa mikäli siihen aikaan on liikenteessä. Normaalisti meillä ei kahvileipää ole kaapissa jos ei ole tiennyt varautua, mutta sämpylää tai jotain pyrin sitten laittamaaan
 
  • Tykkää
Reactions: Marakatti
Toki saa! Tervetuloa vaan. Jos ei koiria pelkää. Kahvia saattaa löytyä, ei oo varmaa kyllä, pullaa tms ei löydy koska kukeen meillä séi sellsta syö. JOku digestive keksi saattaa kaapinperikoilla olla...
Tosin meillä ei oel ketään kotona päivisin :p
 
"viima"
Tottakai saa. Mut en lupaa et kaapista löytyy keksiä. Kahvia jaa voikkaria tarjoan. Ruokaakin jos sattuu silloin sisään tupsahtaan.

Mut ei meille koskaan tule yllätysvieraita. Eikä muitakaan. Tylsää, koska tykkään vieraista.
 
  • Tykkää
Reactions: Marakatti
"ätee"
tottakai saa, jos uskaltaa. siivo on sitten mitä on eli koirankarvaa löytyy ja vessakin voi olla hammastahnan peitossa lasten jäljiltä. kahvit saa, mutta pullaa/keksiä tuskin löytyy, kun ovat nopsaan haihtuvaa tavaraa. ihanaa olis, jos useammin tulisi yllätysvieraita.
 
Mielellään ei. Kyllä niitä tulee, sille ei voi mitään, mutta parhaimmalla tuulella minut saavuttaa, jos asia on lyöty lukkoon ja sovittu runsaasti etukäteen. Minusta on kuolettavan noloa joutua iskemään kahvipöytään joku kaapista löytyvä keksipaketti sen sijaan, että voisin tarjota vieraalle parasta. Toisekseen, tarvitsen aika paljon akkujen latausta sosiaalisten kontaktien välillä ja mielelläni pidän väliä, jonka itse määrittelen.
 
Harvat ja valitut saavat, loput osaavat onneksi käyttää puhelinta... :D
Ne, jotka ymmärtävät olla tulematta kun mukulat on päikyillä ja ymmärtävät että meillä on koirankarvoja ja lasten leluja pitkin ja poikin vaikka olisin kuinka edellisenä päivänä siivonnut (ja tuovat pullat mukanaan) ovat kovin tervetulleita :)

Muoks. Mikähän siinä muuten on, että kun olet juuri siivonnut ja leiponut ei kukaan vahingossakaan piipahda, mutta heti kun siivous on syystä tai toisesta jäänyt niin eikös siellä oven takana olla jo jonossa? :vampire:
 
Viimeksi muokattu:
"TMV"
Vähän riippuu tilanteesta. Joskus yllätysvieraat ovat kiva piriste, mutta voi myös olla päiviä ja aikoja jolloin vierailu ei todellakaan sovi (on joko muuta ohjelmaa tai sitten kaipaamme lepoa ja yksityisyyttä, olemme vaikkapa odottaneet päivää jolloin saataisiin vaan olla kahdestaan ja tehdä mitä huvittaa). Joskus nuorempana myös ahdisti, jos emme olleet ehtineet siivota pitkiin ja asunto oli kuin pommin jäljiltä - ei olisi kehdannut päästää ketään näkemään sitä sekasotkua, vaikka tietysti oma vika kun oltiin päästetty kämppä sellaiseen kuntoon. Siksi mielestäni on kohteliasta vaikka soittaa ennakkoon ja kysyä, sopisiko vierailu. Mutta onhan ihmiset tässä suhteessa erilaisia, toisia ei haittaa vaikka vieraat pamahtaisivat paikalle täysin varoittamatta. :)
 
"kuottarulla"
No en tykkäis yhtään, jos ilmoittamatta tullaan. Mun ystävät tietää sen, ja ei heille ole ylitsepääsemättömän vaikeaa ottaa puhelinta kouraan ja kysyä, josko sopis tulla käymään. Meillä on ihan perussiistiä aina, ei se siitä tai tarjottavista ole kyse, mun täytyy vaan saada jotenkin "henkisesti valmistautua" vieraiden tuloon :D En mäkään vois ikinä kuvitella paukkaavani jonnekin ilmoittamatta kylään, en kehtais enkä haluais. Joku oikea kriisitilanne on sitten tietysti eri asia, toki autan hädässä olevaa ja meille saa silloin tulla yllättäenkin.
 
hellsbells
En tykkää. Viihdyn omissa oloissani rauhassa ja sen lisäks saan myös paniikkikohtauksia tommosissa tilanteissa hyvin helposti. Oikeestaan ainoa, joka on ok että tulee käymään ilman ilmottamista, on mun isäni.
 
"vieras"
Ei saa tulla, en avaa ovea. Mun mielestäni on helkkarin epäkohteliasta mennä kenenkään ovelle kolkuttelemaan ilman sopimista etukäteen, vielä tällaisena aikana kun on kaikilla kännykät, pelit ja vehkeet. Omassa suvussani on aina hyvin tarkkaan sovittu vierailut etukäteen, mutta miehen sukulaisten kanssa oli alkuun ongelmia. Saattoivat ilmestyä ilmoittamatta oven taakse, mutta sielläpä rimputtivat ovikelloa turhaan. En avannut. Ovat kyllä jo nyt hyvin oppineet talon tavoille.
 
"Pellervo"
Ehdottomasti saa, koska vaan, aina löytyy kaffetta ja yleensä jotain muutakin tarjottavaa. Ruokaa riittää kaikille tai sitten kehitän äkkiä jotain lisää.
Meille saa tulla kuka vaan, koska vaan ja viipyä niin pitkään kuin huvittaa.


Ei kukaan meille tuleva odotakaan talon olevan siisti tai pullan juuri paistettua, pääasia on jutella ja touhuilla samalla, ne pyykitkin voidaan ripustaa sitten yhdessä.
 
"hemi"
Periaatteessa kyllä, tosin appivanhemmilta haluan tiedon kylään tulosta jo hyvissä ajoin. En jaksa kuunnella selkäni takana: siellä oli kaksi pöölypalloa ja matonhapsut sekaisin yms.
Tällä hetkellä talo on remontin takia täysin kaaoksessa ja yllätysvieras saattaa joutua mukaan remonttiin, ennenkuin saa kahvia...
 
"Mie"
Ennen mentiin kylään mitään ilmoittamatta, kun ei ollut kännyköitä. Nykyään näyttää olevan niin että aina pitää ilmoittaa tulosta. Meille saa kyllä tulla ne harvat, eli kaikista läheisimmät, minun siskot ja miehen sisko ja molempien vanhemmat. Jos joku muu, jota harvemmin näkee, tulee ilmoittamatta niin kyllä se vähän hävettää jos menee aukaisemaan oven kalsareissa ja tukka sojottaa joka suuntaan kun on just heränny päiväunilta jne.. :D
 
"aapee"
Alkuperäinen kirjoittaja Keittiönoita;28120195:
No mielellään ei. Teen töitä kotoa käsin enkä minäkään etukäteen sopimatta pölähdä sukulaisteni tai ystävieni työpaikoille.
Minä teen sitäkin, jos työpaikka on sellainen, mihin ulkopuoliset luontevasti voi tulla. :D
Itsekin teen töitä kotona koneella, mutta ilostun kyllä keskeytyksistä (ellei tosissaan pukkaa deadline päälle, mutta silloin en avaa edes ovea).
 
lucifer
saa, ja yleensä meillä on kavereita ja sisaruksia ottamassa meitä vastaan kun tullaan töistä. tietävät että meillä saa olla kuin kotonaan, joten usein on kahvit valmiina ja joskus jopa ruokakin jos sisaruksista joku on eksynyt kylään nälkäisenä.

varsinkin hallinpuolella on porukkaa yleensä aina rassailemassa autojaan.
 

Yhteistyössä