Sektion jälkeen synnytys

Hei!

Onko muilla kokemusta toisen synnytyksen kestosta, jos ensimmäinen lapsi on syntynyt sektiolla?

Ensimmäisen kohdalla ehdittiin avautumisvaiheen loppuun, kun piti lähteä leikkaukseen. Eli onko seuraavan synnytys todennäköisesti yhtä pitkä kuin ensisynnyttäjällä vai toimiiko kroppa kuin uudelleensynnyttäjällä, vaikkei edellinen olisikaan syntynyt alateitse?

Kiitos!
 
Itsellänikin ensimmäinen synnytys päätyi sektioon avautumisvaiheen jälkeen. Avautumisvaihe kesti silloin 14 h.

Toinen synnytys käynnistettiin ja siinä avautumisvaihe (laskettuna säännöllisten supistusten alkamisesta) kesti noin 1,5 h. Eli ihan uudelleensynnyttäjän kaavalla mentiin :)
 
Mulla meni niin, että esikoinen syntyi sektiolla raskausmyrkytyksen vuoksi. Ei siis kerinnyt synnytys edes käynnistyä itsekseen. Seuraavassa raskaudessa tiedustelin asiaa ja sanoivat, että mut katsotaan ensisynnyttäjäksi. Synnytys kuitenkin kesti kaikkineen vähän reilu 5h (ilman epiduraalia olis mennyt 4 tuntiin tai alle). :) Seuraava tulikin sitten syöksyllä vähän reiluun tuntiin. :)
 
Ensisynnyttäjän tyylillä mentiin. Eka syntyi raskausmyrkytyksen takia sektiolla, tuolloin kohdunsuu epäkypsä ja kiinteä. Toinen syntyi 10 h:n rauhallisella avautumisvaiheella supistusten alkamisesta. Minulle oli tosin tärkeää se, ettei leikkaussaliin tarvinnut tällä kertaa mennä, ei synnytyksen kesto.
 

Yhteistyössä