Selittäkää mulle Gazan tilanne.

  • Viestiketjun aloittaja "blondi"
  • Ensimmäinen viesti
"blondi"
Hei, täällä yksi uutispimennossa ja reissun päällä koko keväänsä ja kesänsä viettänyt kaipaa pika-selvitystä Gazan tilanteesta.

En muutenkaan aina lue hirveästi uutisia, matkoilla en juuri ollenkaan, mutta tässä kohtaa oon jo sellaisessa pimennossa että hävettää. Vääntäkää rautalangasta, por favor.
 
Vierras
Kaiketi tilanne kärjistyi siitä kun pari israelilaista teiniä oli siepattu ja löydettiin sitten murhattuina. Siitä sitten alkoi alueelle tyypillinen koston kierre jolle ei taas vaihteen vuoksi loppua näy.
 
Joo, tuosta teinien sieppaamisesta se lähti. Ja nyt mennään jo maahyökkäyksessä. Israel on pommittanut myös paikkoja, joihin siviilit ovat yrittäneet paeta.

Israel kuulemma varoittaa aina ennen kuin pommittaa jotain taloa, mutta mitäpä se auttaa, jos ei ole paikkaa, johon mennä turvaan.

Minä niin toivon, että jonain päivänä nuo ihmiset rajan molemmin puolin pääsisivät vihasta ja katkaisisivat kostonkierteen. Vaikka tiedänkin, että toivoni on turha. :(
 
[QUOTE="peruna";30146095]Onhan se nyt paljon isompi ja kauempaa kumuloitunut asia, kuin tuo teinien kaappaaminen.[/QUOTE]


On on. Mutta tällä kertaa minun muistaakseni alettiin siitä. Oli suunnilleen rauhassa eletty taas hetki.

Ja minä ainakin käsitin, että aloittaja oli kyllä perillä tuosta pitkästä ja surullisesta historiasta, mutta nykyhetkestä ei ollut tietoa.
 
.vieras.
On on. Mutta tällä kertaa minun muistaakseni alettiin siitä. Oli suunnilleen rauhassa eletty taas hetki.

Ja minä ainakin käsitin, että aloittaja oli kyllä perillä tuosta pitkästä ja surullisesta historiasta, mutta nykyhetkestä ei ollut tietoa.
Jos tarkkoja ollaan, ei siitä alettu vaan media nosti tämän tapetille ja tietenkin Israel ottaa kiitollisena kaiken mediahyödyn vastaan varsin mielellään kun se etsii oikeutusta teurastukselleen.
 
.vieras.
Ok, voin olla väärässä. Itsellänikin oli tuon tapahtuman jälkeen mediakatkos, joten jotain saattoi mennä ohi.

Mistä se sitten nyt alkoi?
Tavallaan olet oikeassakin. Kriisihän on jatkunut vuosikymmeniä, välillä hiljaisemmin, välillä kiihtuen. Tuo oli nyt yksi sytyke, joka median myötä antoi Israelille 'luvan' normaalia kovempaan voimankäyttöön.
 
"ilona"
Niin, tilanne on kärjistynyt jälleen, mutta siis Hamasin tavoitehan on ollut kokoajan tuhota juutalaiset ja koko Israel, ja Israelin puolelle on jo kauan ammuttu raketteja gazasta. Koska Israelilla on Iron dome, siviiliuhreja ei ole paljon. Ilmeisesti tilanne kärjistyi kun ne 3 nuorta siepattiin, ja Israel on alkanut pommittaa gazan puolelle. Ja koska Hamas käyttää ihmiskilpiä, ei anna ihmisten poistua rakennuksista joihin on tiedossa pommituksia, niin siviiliuhreja tulee. Sikäli mielenkiintoista, että vaikka Hamas koittaa kaikin tavoin tuhota Israelin, ihmiset silti tuomitsevat sen että Israel puolustaa itseään pommittamalla takaisin. Hamas taas estää palestiinalaisten pääsyn turvaan Israelin pommituksilta mutta tästä ei mediassa juuri puhuta.
 
.vieras.
[QUOTE="ilona";30146220]Niin, tilanne on kärjistynyt jälleen, mutta siis Hamasin tavoitehan on ollut kokoajan tuhota juutalaiset ja koko Israel, ja Israelin puolelle on jo kauan ammuttu raketteja gazasta. Koska Israelilla on Iron dome, siviiliuhreja ei ole paljon. Ilmeisesti tilanne kärjistyi kun ne 3 nuorta siepattiin, ja Israel on alkanut pommittaa gazan puolelle. Ja koska Hamas käyttää ihmiskilpiä, ei anna ihmisten poistua rakennuksista joihin on tiedossa pommituksia, niin siviiliuhreja tulee. Sikäli mielenkiintoista, että vaikka Hamas koittaa kaikin tavoin tuhota Israelin, ihmiset silti tuomitsevat sen että Israel puolustaa itseään pommittamalla takaisin. Hamas taas estää palestiinalaisten pääsyn turvaan Israelin pommituksilta mutta tästä ei mediassa juuri puhuta.[/QUOTE]
Melko estotonta Israel-hehkutusta.
 
  • Tykkää
Reactions: Draumsyn
tämän hetken tilanne
Egypti ja Israel ovat saaneet tunnelit tuhottua. Päivällä on jo pohjoiseen Gazaan sai jo alkaa palaamaan ja vetäytyminen Gazasta on aloitettu. Loput tunnelit tuhotaan 24 tunnin kuluessa. Qatar, Turkki, USA ja Egypti neuvottelevat tulitauosta. Toistaiseksi Israel ei ole menossa neuvotteluihin. Johtuen siitä, että Qatar on mukana neuvotteluissa. Qatar on julkisesti luvannut aseistaa Hamasin uudelleen.
 
"huhhuh"
Melko estotonta Israel-hehkutusta.
Peesi

Israel päätti että sille kuuluu paikka jossa palestiinalaisia asui -> valloitus. Israel on hyvää pataa jenkkien kanssa, jenkkejä ei esim. häiritse että niillä on ydinaseita, koska ovat kavereita. Palestiinalaisten elinaluetta on supistettu jatkuvasti ja rajoitettu muutoinkin kaikkea toimintaa, estetty avustusten vientiä alueelle jne. Voisi kuvitella että meille vaikka nyt sitten se paljon puhutuu Venäjä marssisi ja kertoisi että Suomi on aina kuulunut Venäjälle, oska pyhä maa. Sitten se ajaisi suomalaiset vaikka lappiin, siitä kokoajan siirtäen rajaa ylöspäin missä lupa olla, samoin estäisi suomalaisten liikkumisen rajan ulkopuolella, eikä sisäpuolellekaan ole muilla nuin vain asiaa. Tietenkään suomalaisilla ei olisi oikeutta tai mahdollisuutta harjoittaa ulkomaankauppa, turvta koulutusta, lääketarvikkeita jne. Suomalaisten alueella partioisi Venäläisiä aseiden kanssa, ja välillä vähän huvikseen pikkasen antais ohimennen turpaan jos ei naama miellytä... Kuinkakohan kauan menis että suomalaiset alkais viritellä jotain vastaiskua? Gazan tilanne jatkunut pahentuen palensiinalaisten osalta jo 40 vuotta, että enpä ihmettele jos osa alkaa jo turvautua epätoivoisiin tekoihin, kuten vastapuolen lasten kaappamiseen. Ai joo, ja Suomen uutisointi on EU:n linjaa, kun taas EU on nääs jenkkien kaveri, joka on taas Israelin kaveri... piiri pieni pyörii... oksettavaa
 

Yhteistyössä