Sharm el sheikh

Olemme mieheni kanssa lähdössä kahdestaan joulukuussa egyptiin sharm el sheikhiin. Onko kellään kokemuksia? Eteenkin sää ja turvallisuus sekä kaupankäynti basaareissa mietityttää.
Olisi mahtava kun kerranki pääsee kahdestaan rakkauslomalle, että kaikki menis nappiin :heart:
Yleisiä hyviä vinkkejä otetaan vastaan =)
 
Kiva paikka! En tiedä millaiset säät on joulukuussa, lokakuussa ainakin oli ihan hyvät. :) Siellä kuulemma sataa vain yhtenä päivänä vuodessa, toivottavasti ei osu matkanne kohdalle..

Turvallisuudesta ei tarvitse huolehtia. Muslimeilla muutenkin tiukat säännökset ja se koko paikka on tehty turisteja varten, joten kukaan ei uskalla siellä mitään tehdä. Rangaistuksetkin ovat kuulemma ankaria. Ja poliiseja näkyy usein joka puolella. Iltasella kävelimme usein pitkiäkin matkoja, eikä pelottanut yhtään.

Joka paikassa, missä ei ole hintaa esim. hintalapussa ilmoitettu, pitää tinkiä. Se kuuluu kulttuuriin, joten siihen kannattaa varautua eikä ikinä maksaa ensimmäistä ilmoitettua hintaa. Esim. pashminaa meille kaupattiin Kairossa jollain 800 egyptin punnalla, kun niitä oikeasti saa 20 punnallakin, revettiin nauramaan kauppiaalle, ei siinä muuta voinut. :D Tinkiminen alkaa lopuksi kyllästyttääkin hieman ja kotiin on ihana palata, kun tietää paljon mikäkin maksaa! Kannattaa oppaalta vähän kysellä hintatasosta ja esimerkki hintoja ettei tule vedätetyksi. Taksilla ajelu on edullista. Siellä saa 40 punnalla tankin täyteen, joten sen mukaan voi laskea pyytääkö taksikuski kohtuuttomia summia.

Paljon siellä on tekemistä ja näkemistä, mutta pelkkä loikoilukin on ihanaa!
Naama Bayssa sijaitsee suurin osa hotelleista ja ravintoloista, Old Sharmin alueella on basaareja, joista tekee löytöjä, tuliaisia ja matkamuistoja. Naama Bayssa on myös suosittu uimaranta-alue, joskin jotkin rannat on tarkoitettu vain tiettyjen hotellien asiakkaille.

Olen varma, että matkastanne tulee onnistunut! Käsiä kannattaa desinfioida usein, aina ennen ruokaa, vessan ja rahan käsittelyn jälkeen. Jos vatsatauti iskee niin paikan päällä on parhaat lääkkeet ja todella tehokkaat (testattu on!).

Nämä tuli äkkiseltään mieleen, jos haluat jotain täsmentävää kysyä niin vastaan mielelläni. :)
 
Voi että ihana kuulla. Olen lukenut netistä tietoa paljon ja saanut käsityksen, että monilla on sinne mennessä ennakkoluuloja, mutta kun pääsee perille huomaakin olevansa paratiisissa :) Mistä tiesitte, mikä on järkevä hinta tuotteista? Oisko sulla mitään linkkiä tiedossa, mistä näkee kuvia?
Lämpötiloista puheenollen joissaki paikoissa lukee että lämpötila 20 joissaki sanotaan sen olevan 22. Toivottavasti siellä saa rusketuksen ja tarkenee. Kuitenki monet foorumilaiset on sanonut, että lämpö voi silti huidella jopa lähempänä 30 kun 20.
 
Kyllä se aika paratiisi oli. Paikalliset oli todella ystävällisiä, mutta suurin osin ehkä siksikin kun turistit tietää heille rahaa..
Me mentiin Take Offin matkalle, niin siellä oli heti ekojen iltojen ohjelmassa käynti basaareille. Opas oli mukana ja kertoi hintatasosta ja näytti oikein käytännössä miten toimitaan (tinkiminen yms.). Se oli vähän kurjaa, kun jos ei päässyt hinnasta sopuun niin sitten kauppiaat huuteli vielä kauan aikaa perään ja hyvä ettei kädestä pitäen raahannut takaisin kojullensa (hyökkääviä ihmisiä siellä ei kuitenkaan ollut).

Muutenkin matkatoimisto tarjosi kaikenlaista ohjelmaa, mm. päivämatka Kairoon (100e/henkilö), lasipohjaveneellä ajelu, beduiinien illallinen aavikolla yms.

Silloin lokakuussa oli lämmintä päivisin 30-35 astetta. Päivisin ihmiset vain loikoilee, joko uimarannalla tai hotellin altaalla, illan pimetessä (suhteellisen aikaisin) myös lämpötila vähän laskee ja ihmiset lähti basaareille ja ravintoloihin kiertelemään. Se kuumuus oli siellä jotenkin erilaista kuin Suomessa esim. helle. Siellä ei oikein kunnolla tullut hiki (johtuu ehkä siitä, että ei tehnyt mitään:D), eikä sellainen painostava ilma ollut.

Alkoholia siellä ei tarjoilla läheskään joka paikassa (muslimien säännöt), mutta vesipiippua sitäkin enemmän ja sitä lämpimästi suosittelen kokeilemaan!

Itse etsiskelin silloin kuvia vain googlen avulla. Googlen kautta löytyy myös yksi suomalaispariskunnan tekemä kotisivu Sharmista (oon liian laiska ettimään sitä linkkiä..).
Laitan sulle yv:nä linkin tekemääni videoon tuolta reissulta, siinä on joitain kuvia matkalta aikajärjestyksessä.
 
:D

Me ei käyty sielä beduiini-jutus. Mutta ihan hyvä se ilmeisesti oli kokemuksena ollut. Napatanssi-esityksiä ja laitesukellus-kokeilujakin oli muistaakseni tarjolla ja 'baarikierros'. Tuo Take Off on hyvä matkan järjestäjä, sellainen nuorille enemmän suunnattu, niin ei oo mitään museoita ja moskeijoihin tutustumisia vain. :) Mekin lähdetään uudestaan ensi vuoden puolella Sharmiin, sen verran hyvä kokemus oli!

Se Take Offin hotelli on vain semmosella alueella, että siinä lähellä ei oo mitään ihmeellistä, mutta tosiaan taksilla sielä pääsee paikasta toiseen helposti. Hotelli oli kyllä tosi siisti ja joka päivä kävi siivooja huonees, mielestäni oli luotettava, että ei tarvinnut omaisuuttaan yrittää piilotella mitenkään.

Paikalliset tarjoaa myös omia palvelujaan. Poikakaveri lähti paikallisen kanssa aavikolle ratsastamaan kamelilla ja ajelemaan mönkijällä. Oli yksin siis sielä, itse en uskaltanut lähteä ja pelotti päästää toinen yksin sinne aavikolle, mutta kyllä se yhtenä palana sieltä takaisin tuli.

Ainiin. Siinä hotellilla on jonkinlainen kauneushoitola (kampaamo, kosmetologi, hieroja) ja ne hoitolan miehet kiertää siinä altaalla etsimässä potentiaalisia asiakkaita. Muutaman kerran ne yrittää houkutella asiakkaaksi, mutta kun kolme kertaa kieltäytyy, niin kyllä ne sitten jo alkaa uskomaan, että ei halua hierontaa tms. :D Eli semmosta kaupustelua sielä on vähä joka puolella.
 
Okei:) Nyt alkaa iskemään kyllä matkakuume. Meki ollaan parikymppisiä eli hyvä matkatoimisto tuli siis valittua! Te kävitte ilmeisesti siellä kairossa? Ollaan puhuttu siitä, että se maksaa aika paljon, mutta onhan se varmaan hinnan väärti. Mikä on sen päivän aikataulu?
 
Alkuperäinen kirjoittaja HRP:
Okei:) Nyt alkaa iskemään kyllä matkakuume. Meki ollaan parikymppisiä eli hyvä matkatoimisto tuli siis valittua! Te kävitte ilmeisesti siellä kairossa? Ollaan puhuttu siitä, että se maksaa aika paljon, mutta onhan se varmaan hinnan väärti. Mikä on sen päivän aikataulu?
Juu käytiin. Ite haluan lomalta vähän jotain historiallista ja kulttuurillisesti merkittävääkin nähtävää. Kairon matka tehtiin mun mielestä torstaina tai perjantaina.

Sinne oli lähtö hotellilta yöllä joskus klo 2. Kairossa oltiin perillä joskus 9-10. Käytiin jossain papyrus-paikassa, missä näytettiin miten niitä valmistetaan ja sitten sieltä sai ostaa papyruksen jos halus.

Sen jälkeen pyramidit, monesta eri ilmansuunnasta. :D Sai käydä sisälläki pyramidis, jos halus. En suosittele, jos on vähäänkään ahtaanpaikan -kammoa. Sinne mentiin pientä ahdasta käytävää ensin alaspäin pitkän matkaa ja sitten ylöspäin saman verran ja perillä ei ollut oikeastaan mitään nähtävää. Ja sitä samaa käytävää mentiin molempiin suuntiin. Sielä jos olis sairaskohtauksen saanu, niin ei mitään mahdollisuuksia selvitä. :$ Tulipa nähtyä kuitenkin. Lisäksi käytiin katsomassa sfinksiä.

Sitten käytiin jokilaivalla syömässä ja jossain museossa, jossa oli kaikkenlaisia muinaisia esineitä. Muumioita, jos halusi nähdä, niin tuli erikseen maksaa (ei maksettu, eikä nähty). Sitten käytiin vielä illansuussa jossain basaareilla Kairossa ja sen jälkeen takas Sharmiin. Perillä hotellilla taas joskus yöllä klo 1-2.

Oli ihan hyvä reissu, mutta ei oo kyllä tarvetta toista kertaa lähteä. Pyramidit oli hieno nähdä kyllä! (Ne kyllä näkee lentokoneestakin, erikseen oikein kuulutetaan, että nyt näkee ikkunoista pyramidit.) :)
 
Teillähän onkin ollut täällä jo hyvä keskustelu eikä sinänsä ole paljonkaan lisättävää.
Me kävimme päivän snorklausreissulla ja se oli ihanaa. Suosittelen ehdottomasti.
Me olimme joulukuussa reissussa ja joka päivä oli auringonottosää, oltiin kaksi viikkoa reissussa. Sellainen 25 astetta lämmintä.

Myyjistä pääsee hyvin eroon, kun alkaa kysellä henkilökohtaisia vastakysymyksiä. Todettiin hyväksi tekniikaksi. Eli kun kyselevät että mistä olette niin kysyy että mistäs sinä olet. Jo loppuu mielenkiinto.

Oikean hinnan maksamiseen tuotteista ei ole mitään muuta vinkkiä kuin että katsele ympärille ja mieti, mitä olet halukas maksamaan. Hinnat vaihtelevat ihan hirveästi eri kojuilla eli ekasta ei todellakaan kannata ostaa.

Suosittelen lämpimästi viettämään aikaa rantakadun hotellien "happy hour"eissa, juomat yleensä puoleen hintaan ja oli kiva istuskella ja nautiskella ulkona hämärtyvässä illassa. AIka romanttistakin. Mukavaa ajanvietettä ennen illalliselle menemistä. Esimerkiksi Sheratonin puutarhassa oli mukavaa, hieno hotelli kuin mikä.

Hyvää matkaa teille!
 

Yhteistyössä