siis oikeastiko jonkun lapset käy nukkumaan jo klo 19.00 ja nukkuu sikesti aamuun asti?!

  • Viestiketjun aloittaja "Amanda"
  • Ensimmäinen viesti
"Amanda"
ei herranjumala toimis meillä :O jos nuo nukahtaa 19.00, niin sitten ne herää 22.00 ja on ihan sekas siitä onko yö vain päivä! välillä saa keksiä vaikka mitä temppuja, ettei ne vaan nukahda liian aikaisin!
 
Amandan äiti
Kyllä, meidän Amanda menee sänkyyn klo 19 ja nukahtaa viimeistään puolikahdeksan. Aamulla herätään puoliseitsemältä. On nukkunut tällä rytmillä kolmikuisesta lähtien ja ensi syksynä tyttö aloittaa eskarin.
 
"äiti X2"
täälä menty alle 2 vuotiaana kumpikin tyttö klo 19 nukkuun.. nukkuivat yössä 13-14 tuntia.. nyt isompi 5 ja nukkuu klo 20.30-8.00 ja nuorempi 2,5 vee klo 20-9:00
 
"allukka"
Juu :D

Meidän likat (3v ja 5v) menee joka ilta nukkuu klo 19 ja nukkuvat aamuun saakka. Toinen herää klo 6-7 välillä ja toinen klo 7-9 välillä, ellei toinen herätä kesken unien.
 
"hmm"
Molemmat lapset laitetaan nukkumaan 19.30. Ja heräävät 7-7.30. Pienempi (5kk) saattaa herätä muutaman kerran mutta viimeistään klo 21 nukahtaa kunnolla. 3-vuotias ei herää juuri koskaan öisin.
 
"vieras"
meillä 3v ja 5v käy 19.30-20.00 nukkumaan. hoitopäivinä pitää repiä ne ylös heti viiden jälkeen, vapaapäivinä saattavat nukkua 9-9.30 asti. normisti kuitenkin tonne kahdeksaan.. hoidossa nukkuvat päiväunet, kotona ei. Joten sanoisin et meidän lasten unentarve on n. 12h/vrk.
 
Vielä noin 1v. sitten tuolloin 4v. ja 6v. lapseni menivät talvisin seitsemän ja puoli kahdeksan välillä nukkumaan ja heräsivät aamulla klo 07., juuri sopivasti, että ehtivät päiväkotiin ja minä töihin. Sitten siirryttiin siihen, että talvisin klo 20 nukkumaan ja nukkuvat helposti sinne aamu kahdeksaan ja näin kesäisin nukkumaan klo 21. ja nousevat aamulla klo 08.-08.30.

Meillä on se etu, että puolisoni tekee verkon kautta töitä kotoa käsin ja saa vietyä lapset hoitoon vasta sen jälkeen, kun minä olen mennyt töihin eli keväällä kun tähän systeemiin siirryttiin, siirrettiin myös hoitoon meno myöhempään. Nyt ollaan onneksi koko porukka lomalla ja saa nukkua vaikka kymmeneen jos joku haluaa. Nukkumaan lapset menevät silti kesälomallakin klo 21.

Mihin aikaan ap:n lapset menevät nukkumaan ja mihin aikaan heräävät?
 
Viimeksi muokattu:
"vieras"
Meillä kohta 5v. laittaa nukkuun yleensä klo 20 ja 7v. klo 20.30 ja 10v saa valvoa näin kesälomalla vaikka klo 22 mut monesti ennen sitä jo niin väsy et haluu nukkuun. aamulla heräilevät klo 7-8 välillä.
 
"vieras"
19.00 on ihan hyvä aika alkaa rauhoittumaan. Meillä on aina aloitettu iltatoimet 18.30 ja siitä tunnin kuluttua lapset ovat nukkuneet jo sikeästi. Heräävät aina 07.00 +/- haitarilla. Tämä on meille sopiva rytmi, jää kahdenkeskistä aikaa miehen kanssa jos on kotona, ellei ole, niin saan tehtyä kotihommat loppuun ja itsellekin jää vielä kallisarvoista rauhaa lukea vaikka lempilehteä tms.
 
Aikanaan meillä oli iltapala siinä 19 aikaan ja 19.30 olivat muksut sängyissään. Kl 20 viimeistään nukkuivat ja siitä aamuun asti.

No sitten on ollut ongelmiakin noissa nukutusjutuissa, nyt isot taitavat olla jo niin isoja etteivät vielä tuohon aikaan nukkuisi. Arkirytmissä nykyisin ollaan siirrytty tunnilla eteenpäin eli kl 20 alkaa iltatouhut ja 20.30 sängyissä. Vauva kyllä vielä vähän omissa rytmeissään, laiska äiti...

Mutta ihan mahdollisena ja ihanana pidän sitä että lapset nukkuisivat siitä kl 19 alkaen aamuun asti.
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";28660128]19.00 on ihan hyvä aika alkaa rauhoittumaan. Meillä on aina aloitettu iltatoimet 18.30 ja siitä tunnin kuluttua lapset ovat nukkuneet jo sikeästi. Heräävät aina 07.00 +/- haitarilla. Tämä on meille sopiva rytmi, jää kahdenkeskistä aikaa miehen kanssa jos on kotona, ellei ole, niin saan tehtyä kotihommat loppuun ja itsellekin jää vielä kallisarvoista rauhaa lukea vaikka lempilehteä tms.[/QUOTE]

Meillekin toi olisi tosi hyvä rytmi, minäkin mielelläni viettäisin kahden keskistä aikaa miehen kanssa tai tekisin kotihommia ja lukisin rauhassa. Mutta jos meidän lapsen olisi saanut nukahtamaan seitsemältä, hän olisi herännyt aamuneljältä. (Kokeiltu on.) Ei kiitos.

Nyt lapsi on pian viisi, ja kesälomalla on alkanut jättämään päiväunia väliin, jolloin yöunet ovat pidentyneet 11 tuntiin. Uskomatonta luksusta, jota ei vielä koskaan olla koettu! Toivotaan, että näin jatkuukin.
 
"Jenis"
Alkuperäinen kirjoittaja Tír na nÓg;28660084:
Kellon ympäri nukkuvat. Hyvä ja toimiva päivä rytmeineen ja palkkana saadaan kunnon unet :) näillä helteillä ilmanlämpöpumppu auttaa paljon.
Kuulostaa hyvältä - mutta ihmisen luontainen unentarve ei riipu siitä päivästä rytmeineen. Toiset selviävät vähemmällä, toiset enemmällä, ja meidän lapset on sitä vähemmällä selviävää sorttia ;) Selvät rytmit on olleet vauvasta asti molemmilla ja päivillä selkeä järjestys - he vain tarvitsevat sen 10-11h unta per vuorokausi ja sillä sipuli. Jos päiväunet = yö on max. 8h, jos ei päiväunia=yö on n. 10h. Näillä mennään, kun pakko on.
 
No siis ap, ihan oikeasti. Meillä ekat 2v muksu nukku klo 19-05. Sitä ei muuttanu kukaan ja mikään. Nyt on 5v ja herääminen sekä nukkumaan meno siirtyny 1-2h. Jos herää aikaseen, edelleen urvahtaa jo 19 aikaan ja nukkuu aamuun asti.
 
"vieras"
Meillä ei vaikuta laitainko tytön nukkumaan seitsemältä vai yhdeltätoista. Herää jokatapauksessa aamulal siinä 7-8 aikaa. Tänään meni seitsemältä, kun ei millään suostunut päiväunille ja oli niin sekaisin väsymyksestä. Toivottavasti nukkuu siihen seitsemään asti, kuten aiemminkin. Kesä ja lämmin on vähän hankalaa, kun on kuuma. Yleensä laitan siis kasilta, mutta uni tulee välillä, varsinkin näin kesäisin vasta parin tunnin yrityksen jälkeen. Silti aamuherätys on sama.
 
Ihania lapsia teillä
Voi että kun olis meilläkin :D Kaikki kolme ovat kummallisia ikiliikkujia. Keskimmäinen ehkä eniten tarvitsee. Nuorimmainen nukkui minusta tosi vähän jo vauvana, mutta kun ei nuku niin ei nuku. Jätti itse päiväunet aikaisin pois, ei nukkunut. Ikinä ei ole ollut mitään itkuja illalla tai yliväsymisiä, vaikka nukkumisaika venyisikin. Rytmiä ollaan pidetty eskariaikana niin, että nukkumaan klo 21-22 (yleensä ysiltä) ja herätys klo 7.30.
 
"vieras"
Tämä ihme on nähty parina päivänä tänä kesänä meilläkin (2 ja 5v). Ihan uskomatonta että nukkuivat kellon ympäri. Nämä sellaisina päivinä, kun on oltu reissussa heräämisestä iltaan saakka. En pidä sitä hyvänä meidän lasten kohdalla, sillä se on selvä stressin merkki. Yleensä nukkuvat max 10 tunnin yöunet (21-7) ja päiväunia 1-2 tuntia vaikka ollaan "touhukkaita, syödään rytmin mukaisesti ja ulkoillaan reippaasti".
 

Yhteistyössä