Siis uskomatonta, voiko olla näin hyvää dieettiä?

  • Viestiketjun aloittaja vieras
  • Ensimmäinen viesti
vieras
Saako siis karppauksessa täyttää lihalla, kanalla, kalalla tai juustolla lautasensa jos lisänä vain kasviksia ja vihanneksia? Ja laihtuu samalla? siis jos vedän aamupalaksi 500g pihvin voissa paistettuna? Jos näin on niin rupean heti karppaajaksi :)
 
Puoli kiloa kasviksia ja puoli kiloa proteiinia (tähän kuuluu siis lihan lisäksi mm. maitotuotteet) päivässä. Plus terveellisiä rasvoja (oliiviöljyä yms).
Hiilarit pois. Tai vähiin.

Siinä karppauksen kultainen sääntö.
 
vierailija
Puoli kiloa kasviksia ja puoli kiloa proteiinia (tähän kuuluu siis lihan lisäksi mm. maitotuotteet) päivässä. Plus terveellisiä rasvoja (oliiviöljyä yms).
Hiilarit pois. Tai vähiin.

Siinä karppauksen kultainen sääntö.
Suolaton luomuvoi ja niittyliha ovat ekologisin vaihtoehto, jos niitty ei ole myrkytetty. Lehmä muuttaa heinän maidon kautta kermaksi. Toki se maito kannattaa valmistaa piimäksi, kuten on kautta aikojen tehty, ei ole tarvinnut miettiä hyllyikää tai muuta eturistiriitaa.
 
vierailija
Nyt olis vielä mahdollista kasvattaa kalaa puhtaissa vesissä, mutta ei sille mitään muuntogeenistä sapuskaa pidä syöttää eikä varsinkaan ympäristömyrkkyjä, kuten dioksiinisilakkaa.

Vanha tarina kertoo, kuinka kunkin kuunkierron opetus"lapset" oppivat jotakin, jokainen omista näkökulmistaan katsottuna, kalastamaan kaikille ihmisille sopivasti ruokaa - sitä kai on silloinkin syöty?

Vesistöt ovat muuttuneet ennen tuota aikaa ja senkin jälkeen. Ihminen teki niistä businessta ja alkoi kertoa asioita omien mielikuviensa pohjalta. Lapsiahan ne kalastajat eivät olleet, mutta verkkokalastajia kuitenkin! Heille olisi pitänyt opettaa "ottikalenteri", jolloin kalaa todennäköisimmin saa "pyydettyä". Miten, ei taida onnistua helposti siellä, missä jaettava menee pilalle jo verkossa, jos ei pian tee ruoaksi. Toisaalla pyydettäessä pitää se tapahtua nopeasti tai näpit jäätyy. Välimuotoja ei tunneta vieläkään?
 
Karpatessa lihan määrä lautasella pitäisi olla vähäinen. Jos haluaa laihtua karppaamalla, proteiinien grammamäärä pitäisi vastata tavoitekilomäärää. Eli jos haluat laihtua 75-kiloisesta vaikkapa 60-kiloiseksi, etkä treenaa, söisit päivässä 60 grammaa proteiinia. Se tulee lihan kanssa yllättävän äkkiä täyteen. Mikäli treenaat, proteiinin määrää voi nostaa niin, että kertoo sen tavoitekilomäärän grammamäärän 1,5kertaiseksi.
 

Yhteistyössä