Siivoamisesta, harvemmin siivottavat paikat..

  • Viestiketjun aloittaja aikani kuluksi mietin
  • Ensimmäinen viesti
aikani kuluksi mietin
Kuinka usein siivoatte esim.
- jääkaapin päältä/alta
- keittiönkaapit
- uunin takaa/alta
- isojen huonekalujen alta/takaa (sohvat, tv-tasot ym)

Mitä muita tulee mieleen? Patterit, seinät, liesituulettimen suodatin, uuni, jääkaappi..
 
vivi
Jääkaapin ympärillä ei ole mitään mitä voisi siivota, eli ei koskaan. Keittiökaapit on tullut pyyhittyä noin kerran vuodessa, kun ollaan muutettu pois. Sohvan alta joka imuroinnin yhteydessä (pari kertaa viikossa siis), uunin takaa pari kertaa vuodessa. Liesituulettimen suodatin muutaman kuukauden välein, seiniä ei koskaan, uuni kun likaantuu (itsensä puhdistava uuni, jote ei tarvi kuin jos jotain kuohuu yli pohjalle), jääkaappi kun likaantuu- Patterit haluaisin puhdistaa pari kertaa vuodessa, mutta niihin ei pääse käsiksi hankalan ritilämallin takia.
 
vieras
Jääkaapin pidän viikottain päällisin puolin puhtaana, pois paikaltaan siirrän kerran tai kaks vuodessa ja sisällön siivoan tarvittaessa.
Keittiön kaapit pesen kerta vuoteen tai tarvittaessa.
Uunin takaa siivoan kerran tai kaks vuodessa ja sisustan tarvittaessa. Liesituulettimen tarvittaessa, suodattimen tarvittaessa.
Kerta vuoteen pyrin käymään kaikki paikat läpi.
Siivoan siis melko säännöllisesti eikä meillä pääse paikat likaantumaan kovin pahasti.
 
omakotitalo
uuni käytön jälkeen ,kun jäähtyy. liesituuletin n, puolen vuoden välein, seinät jouluksi ja juhannukseksi ,+patterit. kaikki muu kerran viikkosiivouksen yhteydessä. rikka imurilla joka pv. jos muruja näkyy.
 
ap itse
Alkuperäinen kirjoittaja omakotitalo:
uuni käytön jälkeen ,kun jäähtyy. liesituuletin n, puolen vuoden välein, seinät jouluksi ja juhannukseksi ,+patterit. kaikki muu kerran viikkosiivouksen yhteydessä. rikka imurilla joka pv. jos muruja näkyy.
Siivoilen aika samaan malliin. Tai no uunia ja jääkaappia en irroittele kuin pari kertaa vuodessa.

Oon viime aikoina siivoillut vähän sieltä sun täältä ja yllättynyt miten likaista on esim. uunin takana, vaikka keväällä senkin viimeks putsasin, keittiönkaappeja saa olla vähän väliä pyyhkimässä - keittiönkaappien ovista puhumattakaan. Tv-tason alle meillä ei pääse imurilla ja sitä en jaksa kovin usein siirrellä, joten pari kertaa vuodessa varmaan imuroin sen.

Lisäksi esim. petivaatteet käy viikoittain tuulettumassa, samoin petarit, matot pestään kesällä ja jouluna.

Ja vaikka mielestäni siivoan aika paljonkin. Niin löysin meiltä tuholaisia, toukkia ja kuoriaisia. Nyt on sellanen olo et ihan kun meillä ois kauhean p*skasta, vaikkei pitäis.. :(
 
äiti neljälle
Huone kerrallaan ylä-ja alapölyt,patterit,katot,seinät,kaapistot ja sitä mukaa kun tulee likaa. Keittiötä joutuu puunaamaan joka päivä jostakin ja jääkaappiakin pyyhitään joka päivä.
Vuodessa ehtii käydä koko talon läpi pikkuhiljaa, asia kerrallaan :)
 
Pakastimen ja jääkaapin taustan siivoan yleensä kerran vuodessa, mutta nyt epäilen, että homma olisi viime kesänä unohtunut. Niin karmeassa siivossa koneet olivat "selkäpuolelta". Ilmanvaihtosuodattimia tulee myös siivottua paljon harvemmin kuin ohjeissa lukee.
 

Yhteistyössä