Siivouspäivä..

  • Viestiketjun aloittaja IhanaValo
  • Ensimmäinen viesti
IhanaValo
Vaan mistä sitä alkais.
Oon monesti miettinyt, mistä ihmeestä kaikki tavarat oikeen tänne tulee. Koko ajan tuntuu olevan semmonen lievä kaaoksenpoikanen, on vaatteita vähän siellä sun täällä, on leluja, kirjoja jne.

Varmaan kun ei osata laittaa tavaroita takasin paikoilleen, jos näille kaikille ees on omaa paikkaa keksittykään. Tarvis harventaa noita leluja etenkin, ja oikeestaan kaikkea muutakin...en uskalla ees ajatella mitä kaikkea tulee säästettyä mitä ei ikinä enää tarvii mut ne on vaan tilaa viemässä.
 
Ikuisuusprojekti, meillä ainakin.
Odottelen tähän dramaattista, kuin taikaiskusta, tapahtuvaa muutosta, kun saadaan tytön huoneeseen yksi hyllykkö viikon päästä. Saadaan yks tosi epäkäytännölinen lipasto hittoon sieltä.
Josko sitten olis inspistä katsella noi kaikki lelut ja tarvikkeet mitä tuolla on jemmassa...

Muksussa vielä ilmeisesti hamsterin vikaa, jun mitään ei sais ikinä heittää pois.
 
vg
Aloita huone kerrallaan- tyylillä. Siivoa yksi huone kaapeista lähtien ja raikkoa tavara säästettäviin ja poistettaviin. Kaappeihin ja koko huoneeseen tulee tilaa ja joka tavara löytää paikkansa. Poistettavat jaat kierrätykseen (annat pois tai myyt), selkeästi käyttökelvottomat roskikseen.

Tähän ei varmaan yksi päivä riitä, joten rattoisaa viikonloppua :D
 
  • Tykkää
Reactions: InCase
No se ensimmäinen taikasana lienee riittävät säilytystilat. Ja toinen lienee sitten se, ettei tavaraa ole liikaa :)

Meillä on vaatteita paljon ja vähän päälle, mutta ne on kuitenkin mitoitettu niin, että ne kaikki mahtuu kaappeihin ja vaatehuoneeseen. Jos ei mahdu, on aika karsia :)
 
IhanaValo
Lasten huoneeseen ostettiin vasta uudet kaapit, vaan vissiin lisätilaa tarvis silti kun lapset jemmaa kaikkea pikkutavaraa sinne vaatteiden joukkoon nyt :)

Tuo onkin hyvä vinkki, hoitaa yks huone kerrallaan...mie kun oon vähän semmoinen et pyörin ympäri kämppää, alotan sitä siivoilua vähän joka puolelta ja päivän päätteeks huomaan ettei oo tullu valmista missään.
 
"akka"
Siivouspäivä on huonoin mahdollinen vaihtoehto.Kannattaa siivota joka päivä ja opetella hävittämään tavarat joille ei ole käyttöä ja laittaa ne mitä käyttää aina käytön jälkeen omille paikoilleen.Helppoa ja nopeaa.
 
Leiki, että teillä on muutto tulossa.

Karsi tavaraa sillä periaatteella, mitä et haluais uudessa kodissa nähdä tai sinne kantaa.

Meillä oli ihan järkyttävästi turhaa roinaa, kolme jätesäkillistä lähti ensikodille lasten vaatteita ja tarvikkeita, roskiin lähti ihan uskomaton määrä rikkinäistä tavaraa ja kierrätykseen osa.

Mut oli kiva tulla uuteen kotiin, kun ties ettei mukana oo mitään mitä ei oikeesti tarvii :D
 
kökköliini
mä päätin että ensi viikon perjantai on meillä suursiivouspäivä, on ensimmäinen pidempi vapaa niin ajattelin pitkänäperjantaina roudata matot ym pihalle ja siivota kunnolla kerrankin. pestä myös ikkunat jos sää sallii. ukko saapainua pentujen kanssa mäenlaskuun
 

Yhteistyössä