Sijaiskoira

Mitä tarkoittaa jos tarjoaa koiralle sijoituskodin...?

Eli maksaako se puolet koiran hinnasta ja pitää teettää pennut?
Onko kannattavaa?
MIhin asioihin pitää omistajalta kysyä lupa, onko "hankala" järjestely (tai riippuu varmaan paljon koiran oikeasta omistajasta mutta kuitenkin) ?

Kiitos!
 
Kasvattajalta kannattaa kysäistä hänen sijoitusehdoistaan ,mutta tässä ehkä yleisin malli:

-Laaditaan sijoitus sopimus

-Koirasta maksetaan sijoitusraha joka on n.30-40% koiran hinnasta. Tämä raha palautetaan sitten kun sijoitusehdot ovat täytetty. esim.kaksi pennutusta.
Sen jälkeen koira siirtyy sijoitusperheen omistukseen (sijoitettu koira on yleensä kasvattajan nimissä tai sitten kasvattajan että sijoitusperheen omistuksessa).

-Sijoitusperhe hoitaa koiran päivittäiset menot ja hoitavat tätä niinkuin omaansa.

-Koiran terveys asiat esim.kuvaukset hoitaa kasvattaja.

-Yleensä myös näyttely ilmottautumismaksut maksaa kasvattaja ja useasti myös hoitaa koiran näyttely paikalle ja esittää koiran siellä.

-Nartun pennuttaminen tapahtuu yleensä niin että kasvattaja hoitaa astuttamisen ja kun pennut syntyvät niin joko sijoitusperhe hoitaa pennut tai sitten narttu siirtyy vähän ennen synnytystä kasvattajalle ja sitten kun pennut ovat lähteneet uusiin koteihin niin narttu palautuu takaisin sijoitusperheeseen.


Eri kasvattajilla on erillaisia ehtoja ja niistä kannattaa ottaa tarkasti selvää.

Sijoitusperheen olisi myös hyvä asua lähellä kasvattajaa ja koiran sijoittaminen vaatii mutkatonta yhteistyötä kasvattajan ja sijoitusperheen välillä, muuten homma ei toimi ja tulee ongelmia!!!

 
näinhän se menee kuten yllä mainittu.sijaiskoti siis hoitaa koiran kaikki muut kulut paitsi kasvattaja hoitaa pennutuksesta aiheutuneet kulut(erikoisruokinta,madotukset,astutusmatkat,synnytys yms...)sijaiskoti on velvollinen ilmoittamaan koiran juoksut heti niiden alettua.sijaiskoti ja kasvattaja voivat näyttelyttää koiraa tai käyttää rodunomaisissa kokeissa.vakuusraha on korkeintaan 50% pennun arvosta ja tämä raha palautuu sijaisperheelle ehtojen täytyttyä(pentueiden jälkeen) joskus saa kaupanpäälle vielä yhden pennun.vakuutukset hoitaa kasvattaja tai sijaiskoti(neuvoteltavissa), jos ne otetaan.sijaiskoti ei siis saa pennuttaa koiraa,myydä sitä eteenpäin tai lopettaa ilman kasvattajan suostumusta.jos koiran haluaa palauttaa kasvattajalle jostain syystä jää vakuusraha kokonaisuudessaan kasvattajalle.
 

Yhteistyössä