Sijoitetaanko vauvat yleensä perheisiin?

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
aiheen vierestä
Vauvoille on paljon ottajia. Esim. adoptioon annettavat lapset menevät perheisiin ja ovat siellä kuusi viikkoa kunnes annetaan adoptiovanhemmille. Tämä aika on katumusaikaa biologiselle äidille.

Näillä sijaisperheillä on vaunut ja pinnasängyt kotona valmiina odottamassa soittoa sijaisperhettä kaipaavasta adoptiovauvasta.
 
[QUOTE="mjää";24901881]Kohta lastensuojekulaki muuttuu niin että, kaikki sijoitetaan ensin perheisiin[/QUOTE]

Se on suositus kyllä. Ainoa ongelma on vaan se, että valtakunnassa on kova pula sijaisperheistä. Ei lain toteuttaminen onnistu jos sijaisperheitä ei yksinkertaisesti ole. Ja se ongelma on jo nyt, puhumattakaan sitten kun kaikki laitospaikkoihin ja perhekoteihin sijoittuvat lapset pitäisi saada perheisiin.
 
"aaaaa"
usein ensisijaisesti vauvat ja pienet lapset sijoitetaan perheenjäsenille esim. isovanhemmat. Lastenkodissa missä työskentelen on muutaman kerra ollut ihan pieniä vauvoja, mutta nopeasti pyritään siirtämään ne muualle, sijaisperheeseen, jos lähisuvussa ei ole sopivia/halukkaita. Avohuollon tukitoimenpiteinä taas lastenkoti on myös vaihtoehto, mutta jos lapsi huostaanotetaan on sijaisperhe silloin tavoite.
 
ap.
[QUOTE="aaaaa";24901966]usein ensisijaisesti vauvat ja pienet lapset sijoitetaan perheenjäsenille esim. isovanhemmat. Lastenkodissa missä työskentelen on muutaman kerra ollut ihan pieniä vauvoja, mutta nopeasti pyritään siirtämään ne muualle, sijaisperheeseen, jos lähisuvussa ei ole sopivia/halukkaita. Avohuollon tukitoimenpiteinä taas lastenkoti on myös vaihtoehto, mutta jos lapsi huostaanotetaan on sijaisperhe silloin tavoite.[/QUOTE]

Eli jos vauvani huostaanotetaan, onko mahdollista sijoittaa hänet esim. mieheni siskolle, jolla on mies ja lapsi?
 

Yhteistyössä