Sir Ephedrin yskänlääkkeestä!

Meillä oli myös pojalla tuota lääkettä. Ja se tosiaan väsyttää. Lue pullonetiketin alta vaikutustapa yms. ohjeet. Ko. lääkehän sisältää efedriiniä laajentamaan keuhkoja ja jotakin morfiinin johdannaista. Ja pullon kyljessäkin on kolmio.

Oli muuten tosi tehokasta ja hyvää lääkettä. Poika sai yöt nukuttua sen avulla ja parani tosi nopeasti.
 
Minä olen antanut lääkettä vain yötä vasten, joten en tiedä väsymisestä. Kurkunpääntulehduksen ehkäisemiseksi meillekin sitä määrättiin, siksi annan vain illalla jos lapsella (hiukan alle 2v) on flunssa aluillaan. Tuntuu että flunssan ensimmäisenä yönä kohtauksia tulee kaikkein eniten.

Mielestäni Sir Ephedrinin ja Pronaxenin yhdistelmä on auttanut parhaiten, lapsi saa nukuttua paremmin pitkävaikutteisen kipulääkkeen ansiosta eikä heräile itkeskelemään (itkuhan turvottaa kurkunpäätä), ja yskänlääke ehkäisee kurkunpään ahtautumista.
 
Itselläni ei ole kokemusta tästä lääkkeestä, mutta ystäväni reilun vuoden ikäiselle tytölle tätä määrättiin. He sitten ihmettelivät suuresti, kuinka lääkäri oli määrännyt tätä lääkettä, kun tyttö tosiaan tuli väsyneeksi lääkkeen käytöstä. He ottivat sitten yhteyttä toiseen lääkäriin, niin tämä oli tosiaan kauhistellut ja sanonut, ettei lapsille saa määrätä tätä lääkettä!!! Ystäväni sanoikin, että onneksi oli ottanutr asiasta selvää!
Mutta en ole mikään lääri tähän sanomaan mitään... joten ottakaa asiasta selvää, voihan ollakin, että lääkettä käytetään myös lapsilla jonkin verran... en tiedä.
 
Meille on myös määrätty ko. lääkettä pahan yskän taltuttamiseksi. Ensimmäisen kerran, kun tyttö oli 1 v 3 kk. Annostus oli 3 krt päivässä, mutta annoin vain kaksi kertaa, koska lääke on tosiaan tujua tavaraa. Väsymiseen en kiinnittänyt huomiota, koska tyttö on aina flunssassa tavallista väsyneempi.
 
farmaseutti
Sir ephedrin paediatric on ihan lapsille tarkoitettu yskänlääke. Jotkut lääkeaineet vaan väsyttävät. Siitä kyllä pitäisi mainita asiakkaalle aina lääkettä toimitettaessa :/
 
meillä tytöllä on pitkään jatkunut yskä, josta lääkäri tuumasi että a-virus se on. määräsi kyseistä lääkettä viikoksi mutta sanoi että "tuskin se auttaa". eikä se auttanut, tyttö yskii edelleen. ja lääke sai TODELLA väsyneeksi ipanan joka ei silloin ollut edes nuhassa, vain tuo yskä vaivaa.
 
Jep, meillekin pojalle määrättiin sitä talvella ja kun yskä vaan jatkui ja jatkui niin toinen lääkäri olikin sitä mieltä että turhaan lääkettä annamme, eli auttaa silloin kun yskä ei vielä kovin paha, mutta jos muuttuu kovaksi, ei lääke enää auta.
Tuntuu kamalalta antaa lapselle aivoihin vaikuttavaa lääkettä jos se ei kuitenkaan välttämättä auta... :/
 

Yhteistyössä