Stop Deportations

  • Viestiketjun aloittaja Valeuutistoimisto
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/ainakin-kolme-kuollut-autopommi-iskussa-afganistanissa/6821512

Kolme kuoli Kabulissa.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/henkiloauto-tormasi-traktoriin-salossa-yksi-kuoli-ja-kaksi-loukkaantui-vakavasti/6821332

Yksi kuoli ja kaksi loukkaantui vakavasti Salossa. Väkilukuun verrattuna Salo on viime aikoina ollut merkittävästi vaarallisempi paikka asua kuin Kabul. Saataisiinkohan me luotua jonkinlainen vastaanottokeskus salolaisille evakoille Helsinkiin. Retorinen kysymys.
 
vierailija
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005642052.html

Meksikossa Cancunin rantakohteessa tapahtuneiden murhien määrä on kaksinkertaistunut vuoden sisällä. Suomesta matkatoimistot lennättävät turisteja alueelle vain talvikaudella, mutta tilannetta seurataan silti tarkoin.
Meksikon suosituimpiin turistikohteisiin kuuluva Cancun on joutunut viime aikoina maassa vellovan huumeväkivallan jalkoihin, kertovat meksikolaiset ja kansainväliset tiedotusvälineet. Meksikolaisen Noticaribe -lehden mukaan Cancunissa tapahtui viime viikolla peräti 14 murhaa vain 36 tunnin sisällä.

Uhreista yhdeksän kuoli huhtikuun 4. päivänä, jonka kerrotaan olleen verisin yksittäinen päivä rantalomakohteessa yli vuosikymmeneen. Kuolemat liittyvät kuuteen erilliseen aseelliseen välikohtaukseen, joissa lisäksi haavoittui viisi.

New York Postin mukaan Cancunin murhalukemat ovat kaksinkertaistuneet vuodessa, ja tämän vuoden kuluessa ihmisiä on surmattu jo kaikkiaan 113. Huhtikuusta on hyvää vauhtia tulossa verisin kuukausi pitkiin aikoihin.
 
vierailija
Meksiko on niin vaarallinen maa, että sieltä rynnitään rajan yli jenkkeihin ja meikäläiset suvakit ovat kauhuissaan kun jenkit kehtaavat pidättää niitä meksikolaisia. Muutenhan ei olisi selitettävissä miksi asiasta on noussut kohu. Kaikki tietenkin vastustavat hädänalaisten pidättämistä, mutta ei kai kukaan ole niin tyhmä, että vastustaisi rikollisten pidättämisiä. Siispä on pääteltävissä, että Meksiko on vähintään yhtä vaarallinen maa kuin Afganistan.
 
vierailija
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201809152201200569_ul.shtml

Asein varustautunut, perinteisiin meksikolaisiin mariachi-asuihin sonnustautunut miesjoukko hyökkäsi kymmenen aikaan illalla Méxicon keskeiselle, turistien suosimalle aukiolle Plaza Garibaldille.

Aukion laidalla on useita ravintoloita, ja asemiehet osuivat yhdessä ravintolassa iltaa viettäviin asiakkaisiin. Kuolonuhrien lisäksi tulituksessa haavoittui useita ihmisiä.

Vaikka Meksikossa huumeisiin liittyvä rikollisuus ja väkivalta on arkipäivää, aseelliset hyökkäykset turistien suosimiin paikkoihin ovat harvinaisia. Viime vuosina väkivalta on kuitenkin lisääntynyt muun muassa Meksikon vilkkaassa turistikeskittymässä Cancúnissa.
 
vierailija
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005957231.html

Brasilian levottomuudet ovat sekoittaneet kyläkauppias Vesa Keskisen ja hänen perheensä joululoman. Perhe lomailee parhaillaan Brasiliassa Fortalezan kaupungissa.

– Täällä on pieni sisällissota. Tilanne on katastrofaalinen, Vesa Keskinen viestii.

Brasilian levottomuudet saivat alkunsa, kun kaksi rikollisliigaa yhdisti voimansa, ja ne ryhtyivät ryöstelemään ja polttamaan kauppoja.

Mellakoinnillaan rikollisliigat vastustavat hallituksen hankkeita, joiden tarkoituksena on tiukentaa vankiloiden oloja. Hallitus puolestaan on marssittanut armeijan palauttamaan kurin kaduille.
Keskisen loma brasseissa katkesi sisällissotaan. Samaan aikaan oleskeluluvan saaneet irakilaiset ja afgaanit matkustavat kotimaihinsa lomalle. Ja samoilla lennoilla niistä kotimaista tulee uusia turvapaikanhakijoita tänne kun on niin pirun turvatonta. Ja ruletti pyörii vaan...
 
vierailija
https://yle.fi/uutiset/3-10681578

Ainakin 15 ihmistä sai surmansa verilöylyssä yökerhossa Salamancassa Meksikossa lauantaina, kertoivat viranomaiset. Haavoittuneita on ainakin neljä.

Useita raskaasti aseistettuja miehiä tunkeutui varhain aamulla La Playa -yökerhoon ja avasi tulen. Tämän jälkeen he poistuivat paikalta autolla.
Ihan kohta varmaan tulee sellainen 10 000 parikymppistä meksikolaisneitoa hakemaan Suomesta turvapaikkaa. Voin kuvitella, että moni nuori ja vähän vanhempikin mies ottaisi pakolaiset mielellään kotimajoitukseen. Refugees Welcome jne.
 
vierailija
Ylekin sen jo myöntää, että Meksiko on vaarallisempi kuin Afganistan: https://yle.fi/uutiset/3-10918910

Tämä [sic] vuoden tilastojen perusteella Meksiko on toimittajille vielä vaarallisempi kuin Syyria tai Afganistan. Tänä vuonna Afganistanissa on tapettu kolme toimittajaa.
Meksikossa on tapettu yhdeksän. Suomessa ei onneksi tapeta toimittajia, mutta eivätpä toimittajat kyllä täällä mitään kummoista journalismia harjoitakaan. Jos saavat tehtyä jutun vaikkapa jonkun meksikolaisen säätytön somefiidistä, niin se on jo paikallisen pulitzerin arvoinen suoritus. Sen vakavampia asioita ei oikein viitsisi käsitellä kun joku voi vaikka loukkaantua tai status quo voisi kärsiä kyseenalaistamisesta.
 
vierailija
https://yle.fi/uutiset/3-11025871

Meksikossa käytiin raskas tulitaistelu, joka seisautti uutistoimisto AFP:n toimittajan mukaan 750 000 asukkaan Culiacánin kaupungin elämän täysin.

Paikallisviranomaisten mukaan tulitaistelu liittyy pahamaineisen meksikolaisen huumeparonin Joaquín "El Chapo" Guzmánin pojan Ovidio Guzmán Lópezin pidätykseen.

Myöhemmin Meksikon turvallisuusministeri Alfonso Durazo kertoi uutistoimisto Reutersille, että Guzmán López päästettiin vapaaksi.
Meanwhile in Kabul:


 
vierailija
https://yle.fi/uutiset/3-11146062

Kansallinen etsintäkomissio on etsinyt hautapaikkoja kolmetoista kuukautta. Tilastot ja luvut ovat synkkiä.

1960-luvulta alkaen Meksikossa on kadonnut 61 000 ihmistä.

Heistä 40 000 on menettänyt henkensä vuosien 2006–2012 huumesodissa.

Komission etsintäoperaatiossa löytyi 1 124 ruumista. Salaisia kätköpaikkoja on 874.

Työ jatkuu edelleen. Tunnistaminen on hidasta. Vain kolmas osa vainajista on tunnistettu ja toimitettu omaisille.
Karmivaa. Ihan kohta sieltä alkaa tulla turvapaikanhakijoita miljoonittain. Oikeastaan valtio voisi järjestää suoria charter-lentoja nyt kun pää on avattu terroristien kohdalla.

 
vierailija

"Meksiko on samanaikaisesti merkittävä matkailukohde ja maa, jossa on poikkeuksellisen väkivallan levottomuuspesäkkeitä, kirjoittaa esimerkiksi brittilehti The Guardian."

Niin. Väkivaltaisempi maa kuin Afganistan tai Irak, mutta jostain syystä meksikolainen ei saa automaattista oleskelulupaa Suomeen. :unsure:
 

Yhteistyössä