Suklaan sulatus?

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja potkuri85, 24.08.2008.

  1. potkuri85

    potkuri85 Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    05.10.2006
    Viestejä:
    4 177
    Saadut tykkäykset:
    0
    Äh, mulla pitäs sulattaa suklaata, ja en oo ikinä sitä tehny ku niin että mukana kattilassa on kerma minkä kanssa se suklaa sulatetaan...
    Mite mie uskallan tuota nyt alkaa sulattamaan...? :ashamed:
     
    #1
  2. Edna Birch

    Edna Birch Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    09.05.2005
    Viestejä:
    9 762
    Saadut tykkäykset:
    0
    vesihauteessa, eli kattilaan vettä, ja sit suklaa ja kerma toiseen kippoon sinne veteen.
     
    #2
  3. viaras

    viaras Vieras

    Vesihauteessa.. äläkä sekottele sitä ennen, ku on kokonaan sulanut.
     
    #3
  4. KuusiSolmua

    KuusiSolmua Jäsen

    Rekisteröitynyt:
    07.08.2008
    Viestejä:
    76
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiehauta vettä kattilassa, pistä kattilan päälle jokin astia jossa sulatat suklaan. Höyry sulattaa suklaan samalla kun sekoittelet sitä. Älä upota sitä toista astiaa kattilaan.
     
    #4
  5. Olemisen riemu

    Olemisen riemu Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    05.02.2008
    Viestejä:
    4 096
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kattilaan vettä ja kattilan päälle astia johon laitat suklaan. Astian pohja ei saa koskettaa vettä. Sitten vesi kiehuman, mutta ei täysille. Myös mikrossa voi sulattaa mutta itse sulatan aina tuolla 'old school'-tavalla
     
    #5
  6. potkuri85

    potkuri85 Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    05.10.2006
    Viestejä:
    4 177
    Saadut tykkäykset:
    0
    odei, kiitos. Lähden kokeilemaan :D :wave:
     
    #6
  7. Olemisen riemu

    Olemisen riemu Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    05.02.2008
    Viestejä:
    4 096
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voi sekoittaa välillä.
     
    #7
  8. Sisu

    Sisu Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    15.10.2007
    Viestejä:
    20 987
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikroon, pienelle teholle, ja välillä hämmentelet!! Pääset kaikista helpoimmalla!
     
    #8
  9. Blue Rush

    Blue Rush Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    27.10.2006
    Viestejä:
    10 065
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikrossa minä sulattelen ja sekoittelen vähän väliä
     
    #9
  10. Melisa

    Melisa Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    16.01.2005
    Viestejä:
    1 741
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos vesihauteessa teet niin varmista että verihöyryä ei pääse suklaaseen muuten se menee kokkareeks ....
     
    #10
  11. viaras

    viaras Vieras

    Mut sit voi tulla kokkareita.

     
    #11
  12. vieras

    vieras Vieras

    Mikrossa sulatan minäkin.
     
    #12
  13. Blue Rush

    Blue Rush Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    27.10.2006
    Viestejä:
    10 065
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vesihauteessa sulatus

    Laita pienehkön kattilan pohjalle vettä ja kuumenna se kiehuvaksi. Kun vesi kiehuu, ota lämpö pois tai vähennä minimiin. Nosta kattilan päälle sen reunoja suurempi, mieluiten pyöreäpohjainen kulho. Älä anna kulhon koskettaa vettä. Paloittele suklaa kulhoon ja anna sen sulaa välillä sekoittaen, kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Varo, ettei suklaan joukkoon joudu pisaraakaan vettä tai vesihöyryä kattilasta, koska silloin suklaa sakeutuu kokkareiseksi ja sitä on hankala saada enää sulatetuksi.

    Mikroaaltouunissa sulatus

    Jos suklaapakkauksessa on sulatusohjeet, toimi niiden mukaan, mutta soveltaen oman uunisi tehoon. Paloittele suklaa mikrouunin kestävään kulhoon. Esim. 200 gramman tumma taloussuklaalevy sulaa 700 watin mikroaaltouunissa puolella teholla noin 2-3 minuutissa. Sekoita välillä. Tarkkaile sulamista ja vähennä tai lisää aikaa tarvittaessa. Varo kosteuden pääsyä suklaaseen. Samoin liika kuumuus polttaa ja sakeuttaa suklaan pilalle. Maitosuklaa ja valkoinen suklaa sulatetaan alhaisemmalla teholla, koska ne sakeutuvat jo 40-45 asteen lämpötilassa.
     
    #13
  14. Mankell

    Mankell Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    19.04.2004
    Viestejä:
    5 095
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikrossa...
     
    #14
  15. mie

    mie Vieras

    Tykkään enemmän tosta vesihauteessa sulatuksesta. Tulee tasasempaa. Mikrossa suklaa palaa herkästi, varsinkin jos ei ennen oo sulattanut.
     
    #15

Jaa tämä sivu