Sukupuolineutraali avioliittolaki sittenkin mahdollinen?

  • Viestiketjun aloittaja jei
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Räsänen ilmeisesti kuvitteli, että hänen toiveensa ja tahtonsa kirjataan perustuslakiin pysyvästi. Säälittävää tuollainen pakkomielle toisten elämän rajoittamiseen ja muiden ihmisoikeuksien jatkuva polkeminen.
 
"aapee"
[QUOTE="vieras";24021550]Räsänen ilmeisesti kuvitteli, että hänen toiveensa ja tahtonsa kirjataan perustuslakiin pysyvästi. Säälittävää tuollainen pakkomielle toisten elämän rajoittamiseen ja muiden ihmisoikeuksien jatkuva polkeminen.[/QUOTE]

Minusta on muutenkin arveluttavaa että noin pienen puolueen pillin mukaan tanssitaan noin isoissa kysymyksissä, saati sitten sen vakaumuksen joka mielipiteiden ja koko puolueen taustalla jyllää. Kirkko ja valtio erilleen, pysyvästi. Kiitos.
 
aeva
[QUOTE="aapee";24022057]Minusta on muutenkin arveluttavaa että noin pienen puolueen pillin mukaan tanssitaan noin isoissa kysymyksissä, saati sitten sen vakaumuksen joka mielipiteiden ja koko puolueen taustalla jyllää. Kirkko ja valtio erilleen, pysyvästi. Kiitos.[/QUOTE]

Ihan samanmoisia vakaumuksia on muidenkin puolueiden taustalla. Tää on taas niin tätä!! Ollaan niin suvaitsevaisia, mut ei sit kuitenkaan kaikkia kohtaan.:(
 
"Kolmas korppi"
Räsänen tovereineen hykerteli liian aikaisin "suvaitsevaisuudesta" fundamentalistista teokratiapolitiikkaansa kohtaan kuvitellessaan, että kiristämällä muita hallituspuolueilta lupauksen olla kirjaamatta sukupuolineutraalia avioliittolakia hallitusohjelmaan muut puolueet olisivat kääntyneet koko asiassa kd:n kannalle. Kd:n asenne kielii paitsi ylimielisyydestä myös paljastaa tietämättömyyttä parlamentaarisesta prosessista; eduskunta on järjestelmän keskeinen lainsäädäntöapparaatti, ei hallitus.

Räsäsen posti sisäministerinä on moraalisesti arveluttava, sillä hänen arvomaailmansa on ristiriidassa niiden syrjinnän kieltävien säädösten kanssa, joiden toteutumista hänen pitäisi sisäministerinä valvoa. Koska hallituksen muodostaminen kuitenkin oli pakkotilanne, parempi yksi kristuksen morsian kymmenen huru-hakkaraista ;)
 
"aapee"
Ihan samanmoisia vakaumuksia on muidenkin puolueiden taustalla. Tää on taas niin tätä!! Ollaan niin suvaitsevaisia, mut ei sit kuitenkaan kaikkia kohtaan.:(
Toiset eivät tee siitä niin avointa kynnyskysymystä. Jos Räsäsen ehdot koko hallitusyhteistyölle ovat suunnilleen kulminoituneet aborttikysymykseen ja sukupuolineutraalin avioliittolain plus samaa sukupuolta olevien adoptio-oikeuden estämiseen, niin mikä muu puolue ajaa samalla tavoin yhtäläisten perusihmisoikeuksien toteutumattomuutta.
 
"aapee"
[QUOTE="Kolmas korppi";24022194]Räsänen tovereineen hykerteli liian aikaisin "suvaitsevaisuudesta" fundamentalistista teokratiapolitiikkaansa kohtaan kuvitellessaan, että kiristämällä muita hallituspuolueilta lupauksen olla kirjaamatta sukupuolineutraalia avioliittolakia hallitusohjelmaan muut puolueet olisivat kääntyneet koko asiassa kd:n kannalle. Kd:n asenne kielii paitsi ylimielisyydestä myös paljastaa tietämättömyyttä parlamentaarisesta prosessista; eduskunta on järjestelmän keskeinen lainsäädäntöapparaatti, ei hallitus.

Räsäsen posti sisäministerinä on moraalisesti arveluttava, sillä hänen arvomaailmansa on ristiriidassa niiden syrjinnän kieltävien säädösten kanssa, joiden toteutumista hänen pitäisi sisäministerinä valvoa. Koska hallituksen muodostaminen kuitenkin oli pakkotilanne, parempi yksi kristuksen morsian kymmenen huru-hakkaraista ;)[/QUOTE]

Viimeinen lauseesi pitää kyllä paikkansa... Olin hieman hämmentynyt kun luin uudet ministerivalinnat, en tiennyt että kd on saanut sisäministerin salkun enkä todellakaan pidä ajatuksesta että Räsänen, erittäin kovaääninen arvokonservatiivi kuten mediatkin häntä tituleeraavat, tulee olemaan avainasemassa ja keulakuvana tehdessä päätöksiä joita pitäisi tehdä ajatellen ihmisiä edes suunnilleen samanarvoisina.

Tietyt kristilliset arvot ovat pohjanneet tätäkin yhteiskuntaa hyvään suuntaan ja ilman niitä olisi tämä paikka monella tapaa huonompi, mutta ääri-ilmiöt koskien ihan mitä tahansa ovat pahasta ja tässä naisessa ikävä kyllä kiteytyy eräitä erittäin huonoja puolia kristillisestä lähimmäisenrakkaudesta ja ymmärryksestä sekä siitä kuuluisasta suvaitsevaisuudesta.
 
"ert"
Huomatkaahan, että kun sitä ei ole kirjattu hallitusohjelmaan niin nyt kansanedustajilla on mahdollisuus äänestää omatuntonsa mukaan. Jos olisi kirjattu niin lain läpimeno olisi ollut varma. Suurin osa perussuomalaisista, osa keskustasta ja kokoomuksesta on sitä vastaan.....
 
Lue myös
Räsänen: Puoluetta ei huijattu avioliittoasiassa

Maanantai 20.6.2011 klo 15.16 (päivitetty klo 15.47)

Puoluejohtaja Päivi Räsäsen mukaan kristillisdemokraatteja ei ole huijattu sukupuolineutraalia avioliittoa koskevassa päätöksenteossa.
Päivi Räsänen kiistää, että hallitustoverit olisivat huijanneet kristillisiä.
Päivi Räsänen kiistää, että hallitustoverit olisivat huijanneet kristillisiä. (JENNI GÄSTGIVAR)
LUE MYÖS

Puoluetoveri: Päivi Räsästä nöyryytettiin julkisesti

Räsänen kertoo STT:lle tienneensä, että yksittäiset hallituspuolueiden edustajat voivat tehdä lakialoitteen asiassa. Hänen mukaansa on oleellista, että laki ei tule eduskuntaan hallituksen esityksenä.

Kristillisdemokraattien entinen puheenjohtaja Bjarne Kallis arveli blogissaan, että muiden hallituspuolueiden edustajat olisivat sopineet avioliittolaista Räsäsen selän takana.

Sukupuolineutraalit avioliitot jätettiin pois uudesta hallitusohjelmasta kristillisdemokraattien vaatimuksesta. Räsänen uskoo, että lain vastustajia löytyy kuitenkin myös muista puolueista.

STT
 
"hmm"
Kannat sukupuolineutraaliin avioliittoon, adoptiokysymykseen ja glbti-oikeuksiin

Eduskuntaan valittujen kansanedustajien kannat sukupuolineutraaliin avioliittoon ovat lähes tasoissa puolesta ja vastaan. Eri vaalikoneiden välillä yksittäiset ehdokkaat ovat saattaneet antaa myös hieman ristiriitaisia vastauksia, mahdollisesti kysymyksenasettelun pohjalta.

MTV3:n vaalikoneen kysymykseen "Homo- ja lesboparien tulee saada oikeus nk. sukupuolineutraaliin avioliittoon" sata - eli täsmälleen puolet - valituista edustajista vastasi myöntävästi. Yhdeksän ei kertonut kantaansa, joten 91 vastustaa sukupuolineutraalia avioliittoa.

YLE:n vaalikoneen kysymykseen "Rekisteröityneille homopareille pitää kuulua kaikki samat oikeudet kuin avioliiton solmineille heteropareille" vastasi myönteisesti 114 valitusta ehdokkaasta, joista 18:lla oli varaumia. Kymmenen oli lisännyt reunahuomautksen, ettei hyväksy ulkoista adoptiota. Kolme ilmaisi, että hyväksyy vain heteroparien vihkimisen kirkossa. Viisi valituista ehdokkaista oli sitä mieltä, että yhdenvertaisuuskehityksen pitää tapahtua parisuhdelain kautta, ei laajentamalla avioliittolakia.

Helsingin Sanomien vaalikoneessa kysyttiin ehdokkaan kantaa ulkoiseen adoptioon: "Eduskunta hyväksyi vuonna 2009 lain, joka mahdollistaa parisuhteensa rekisteröineille homo- ja lesbopareille perheen sisäisen adoption. Pitäisikö homo- ja lesboparien saada oikeus myös perheen ulkopuoliseen adoptioon?"
92 valituista ehdokkaista vastasi kysymykseen myöntävästi - ja saman verran kieltävästi. Kantansa jätti ilmaisematta 16.

Tulevan hallituksen koostumuksesta riippuu, edistyvätkö avioliittoasia ja muut glbti-kansaa erityisesti koskettavat teemat mitenkään seuraavan neljän vuoden aikana. Valituksi tulleiden edustajien kantojen perusteella etenkin perussuomalaisten ja kristillisdemokraattien mahdollinen hallitukseen meno heikentäisi glbti-lainsäädännön kohentamista merkittävästi.

Kaikkiaan 29 valituista kansanedustajista ilmoittautui Sateenkaariyhteisöt ry:n ja Seta ry:n glbti-yhdenvertaisuusasioihin keskittyneen Älä äänestä homofobiaa eduskuntaan -kampanjan tukijaksi vaalien alla. Kampanjaa tuki 522 ehdokasta. Yhteensä 200-paikkaiseen eduskuntaan oli äänestettävänä 2 315 ehdokasta.

(ranneliikkeen sivulta)
 

Yhteistyössä