Suosittele eurooppalaista kaupunkia viikonloppukohteeksi

viieras
Amsterdam ja Dublin on mun ehdottomat Euroopan suosikit, miksei Berliinikin. Dublinia suosittelisin muuten, mutta sää ei välttämättä ole huhtikuussa kovin hyvä, Amsterdamissa on jo keväisempää.
 
viierass
Näihin aloituksiin voisi tietty laittaa aina, että mikä kiinnostaa, mikä on budjetti ja onko matkustanut paljon. Jos on tyyliin ekaa kertaa pappia kyydissä, niin en suosittelisi esim. Lontoota, koska se on aika sekava paikka siis kenttä ja sieltä pois meno jne. Pariisissa voi olla hankalaa kun englantia ei aina puhuta jne. Kokeneemmalle matkaajalle nuo ei ole ongelmia ja toisaalta luultavasti nuo tavallisimmat kohteet on jo koluttu :)
 
"Ninni"
Praha? Huhtikuussa jo ihanan keväistä ja usein myös lämmin. Edullinen hintataso, erityisesti syöminen ja juominen halpaa. Paljon katseltavaa ja kävellen/ julkisilla pääsee hyvin.
 
Kiitos, monta mielenkiintoista ehdotusta on tullut :) Praha ja Dublin ovat aina jotenkin kiehtoneet, samoin tuo Salzburg vaikuttaa mielenkiintoiselta. Shoppailu ei paljoa kiinnosta, mutta rakennukset, nähtävyydet, maisemat ja ruoka on ne mistä minä reissussa nautin. Toisaalta myös Milano ja san siro houkuttelee.
 
viieras
Dublinista pääsee päiväretkillä esim. katsomaan linnoja ja hienoja maisemia- luonnon vihreä on ihan eri värinen siellä kuin täällä ;) Lisäksi itseeni teki vaikutuksen Dublinin lähellä oleva vanha vankila, johon tehdään opastettuja kierroksia. Tietysti siellä on kivoja pubeja, Guinnessin tehdas, supermukavia asukkaita ja jos ostoksille menee, niin vaatteet (kuten Briteissäkin) sopii hyvin suomalaiselle persjalkaiselle ihmiselle ;) Kolmesti olen käynyt ja jotenkin siellä on aina kiva fiilis...
 
Dublin on mielettömän kiva kaupunki. Sen olemassa olo vaan tuppaa mulla aina unohtumaan ( :ashamed: ) ja sitten kun sen muistaa niin sinne tekee tosi paljon mieli lähteä uudelleen. Jos sattuu löytämään hyvät lennot Dubliniin niin sinne kannattaa mennä varsinkin jos tykkää kuunnella kansantarinoita, juoda hyvää olutta ja viskiä sekä olla rentojen irkkujen ympäröimänä. Kotiin voi tuoda tuliaisina neliapiloita :D
 
Viimeksi muokattu:
viieras
Kaikki aina hehkuttaa tota Roomaa, mutta mä en ymmärrä mikä siinä on niin hienoa. Hirveä määrä turisteja ja kauheat jonot joka paikkaan, kesällä varsinkin meinaa ahdistus iskeä, kun sen yhdistää vielä helteeseen. Keskustan hinnoissa kovat turistilisät eikä ruoka musta ollut kovin kummoista- siis muualla Italiassa olen saanut rahoilleni enemmän vastinetta. Toki kerran kannattaa käydä, onhan siellä niitä nähtävykksiä, mutta toiste ei tarvitse mennä. Makuja on monia- onneksi :)
 
"yx vaan"
Alkuperäinen kirjoittaja äiti äärirajoilla;30302662:
Rooma! Ikuinen kaupunki. Lyhyet välimatkat, keskusta siis tiivis, paljon nähtävää, hyvää ruokaa, ihania kenkiä ostettavaksi, romanttinen kaupunki!
Aivan ihana kaupunki, mutta viikonloppu ei riitä mihinkään :) Samoin kun Barcelona..

Viikonloppu kohteeksi ehdotan Prahaa, Varsovaa, Krakovaa, miksei Berliiniä ( riittääkö viikonloppu? ) Hampuri? Brysseli? Amsterdam?
 
Kuinka monta päivää - tarkoittaako viikonloppu tässä tapauksessa viikonloppua vai pidennettyä viikonloppua? En valitsisi lyhyeksi ajaksi mitään kauhea suurta kaupunkia, koska siitä ei ehdi nähdä kuin murto-osan eikä välttämättä löydä niitä itseä kiinnostavia juttuja siinä ajassa. Muuten kyllä Berliini olisi yksi suosikkini. Samoin lyhyemmälle ajalle suuntautuvaan kohteeseen valitsisin suorat lennot.

Noista mistä kirjoitit tykkääväsi matkalla tuli mieleen Praha, Wien, Riika, Vilna, Barcelona, Amsterdam. Ja saksalaiset kaupungit toki, Köln, Dresden... jälkimmäiseen täytyy kai mennä Berliinin kautta. Brighton voisi olla kiva myös - jos lentää Gatwickin kentälle, pääsee helposti ja nopeasti junalla kaupunkiin. Tai Krakova, joskaan en tiedä onko sinne suoria lentoja. Tietty jos ei haittaa välilaskut, mutta aikaahan niihin saattaa tuhlaantua.
 
Monipuolista
Surkeimpia rentoutumisen kannalta ovat olleet Rooma(hornankattila), Amsterdam(hörhöjä, epäsiveitä naisia) ja Pariisi(liian laaja keskusta,kallis,ihmiset ylpeitä) parhaita Ranskan länsirannikon pienet kylät ja Barcelona. Barcelonassa hieno leirintäalue parinkymmenen km:n päässä johon hyvät bussiyhteydet, ja jossa kerrassaan upea hiekkaranta! Barcelonassa on kaikkea. Puistoja, musiikkia, kiinnostavaa arkkitehtuuria, herkkuja, ihania katuja..
 
Niin ja minusta Berliini ei sovi viikonloppukohteeksi - se on niin iso ja moniulotteinen, jota pitäisi koluta AINAKIN neljä kokonaista päivää, mutta mieluiten viikko. Berliini on kyllä aivan mahtava kaupunki, mutta juuri siksi viikonloppu on sinne liian lyhyt aika.
 
Kyllä viikonlopuksi voi lähteä isoonkin kaupunkiin - eihän kaikkea tarvitse yrittää nähdä kerralla. Omat suosikkini Euroopassa ovat Berliini ja Bryssel. Katseltavaa ja koettavaa on paljon ja ihania ravintoloita vieri vieressä. Rooman historia on hieno, mutta ruoka oli pettymys. Prahakaan ei tehnyt muhun vaikutusta. "Musta hevonen" on muuten Istanbul! Ihana, mieletön historia, hyvää ruokaa ja ne basaarit. Turkish Airlinellä suorat lennot ja hyvä tulee :)
 
Näihin aloituksiin voisi tietty laittaa aina, että mikä kiinnostaa, mikä on budjetti ja onko matkustanut paljon. Jos on tyyliin ekaa kertaa pappia kyydissä, niin en suosittelisi esim. Lontoota, koska se on aika sekava paikka siis kenttä ja sieltä pois meno jne. Pariisissa voi olla hankalaa kun englantia ei aina puhuta jne. Kokeneemmalle matkaajalle nuo ei ole ongelmia ja toisaalta luultavasti nuo tavallisimmat kohteet on jo koluttu :)
Miten nin Lontoo on sekava paikka? Ja miten niin sen kenttä ja pois meno on sekavaa? Siellähän on kolme lentokenttää joista valita (tai joista yksi valikoituu sen mukaan paljon on lipusta maksanut). Lontoo on aivan selkeä paikka.

Ja Pariisissa pärjää englannilla loistavasti, kun vain muistaa olla kohtelias, hymyillä ja sanoa alkutervehdykset ranskan kielellä. Kuka vain osaa sanoa bonjour.
 

Yhteistyössä