Suunniteltu sektio, millä rv?

Siinähän se kysymys tulikin jo eli millä raskausviikolla suunnitellut sektiot yleensä tehdään? Itsellä istukka niin lähellä kohdunsuuta että todennäköisesti sektioon joutuu ja mietin, että millä viikoilla ne yleensä tehdään.. Itsellä sellainen mielikuva, ettei ihan täysiaikaiseksi päästetä?!

Kiitoksin vastauksista -Vivian-
 
Etisen tai hyvin alhaalla olevan istukan takia voivat kyllä leikata aiemmin kuin perätilan tai muun sellaisen syyn takia.Siinä kun vaarana istukan vuotaminen tai irtoaminen kun kohdunsuun läheisyydessä.
Mulla oli viime raskaudessa istukka kohdunsuun edessä(nousi kyllä onneksi lopulta riittävän ylös joten alatiesynnytys onnistui)ja lääkäri jutteli kun kyselin että jo viikolla 38 monesti leikkaavat.

Ja taas istukka on ihan kohdunsuun päällä,toivottavasti nousee yhtä hyvin kuin viimeksi!

Tsemppiä sulle loppuviikkoihin,koska sulla la?
 
Miten tuossa, otetaanko huomioon aiempia synnytyksiä? Eli jos on kaksi ekaa syntyneet ennen laskettua aikaa? Meillä esikoinen syntyi rv 38+2 ja kuopus 39+1 ja nyt on sitten edessä suunniteltu sektio niin huomioidaanko tuo, et meillä noi muksut ei oo pysyneet yksiössään laskettuun aikaan asti?

 
Sama asia kiinnostaa myös mua tatomiran kanssa. Vauva perätilassa ja kääntöyritykseen menossa ylihuomenna. Neukkalääkäri tosin tuumaili, että tuskin enää kääntyy, kun niin kookas vauva. Halutaan sektio, jos pysyy perätilassa. Esikoinen syntyi 37+5, kohdunkaulan lyhentyminen huomattiin jo viikolla 27, minkä vuoksi jouduinkin vuodelepoon. Tässäkin raskaudessa kohdunkaula samassa jamassa, erittäin lyhyt. Itsekin mietin, että jos sektioon päädytään, niin ei saletti vauva mahassa pysy viikolle 39 asti.
 
Perätilan vuoksi suunniteltu sektio. Sovittiin aluksi rv 39+3, siirrettiin infektion vuoksi rv 39+6, lopulta tehtiin rv 40+3 :snotty:
Ja voin sanoa, että kyllä jännitti viimeiset päivät pysyykö poika sisällä, kun paikat oli pahmeet & osin auki jo tuolloin 39+3...
 

Yhteistyössä