SYYSMASSUT '07 elokuussa

Täällä pitkästä aikaa...

Ekana onnittelut jakutuneille :flower: Itse vähän kateellisena lueskelen muiden tarinoita kun joudun odottelee omaa lähtöä... :ashamed: Asukki ei varmaa oo tietoinen määräaikasen vuokrasopimuksen umpeutumisesta lauantaina :headwall:

Sitä odotellessa olis neuvola iltapäivällä- jospa sf olis pysähtyny jo?!? Toivossa hyvä elää :LOL: Alkaa jo pelottaa kokoasia jos päästävät pitkälle ens viikkoon vielä mennä- muhkea masu on nimittäin. TUP Täällä kans kerätään niitä katseita missä tahansa liikunki ja kysytään montako tulos. Tähän mennes yks vaa näkyny ultrissa :p Sehän vasta saa leuat loksahtamaan auki jos satun olee liikenteessä toisen raskaanaolevan kanssa. Kai me pallomahat ollaa vaan niin upeen näköisiä :LOL:

Täytyy taas vääntäytyy soffalle- sadesää vaa jaksaa väsyttää ja kun noi yöunet on niitä kahden tunnin pätkiä :headwall:

Voikaahan paksusti :hug:
FlaPa 39+4
 
Valitusta...
mahaa sattunut lähes koko yö, ihan muutama pieni supistus, väsyttää, mutta uni ei tuu, oksettaa ja päätä särkee...ja kylmäkin on. :'( Mä en jaksa!! Eikös tää vois jo syntyä??? :headwall:
Sori tää pikku purkaus, mut en viitti muillekaan valittaa :/
Jos meen laittaan takkaan tulen ja käperryn sohvalle odottaan jos vaikka niitä suppareita ilmestyis :LOL:

Paveliina ja Jooseppi 38+6
 
Meille sanottiin synnytysvalmennuksessa että ainoastaan jos viikkoja on tyyliin 30 ja vauva perätilassa niin pitää mennä makuu asennossa sairaalaan. Mutta jos viikot on täynnä ja pää alaspäin, ei siis tarvi olla kiinnittynyt, ja lapsivedet menee ja se on kirkasta niin sitten voi ootella että supistukset alkaa ja lähtä sitten. Mut siis ei saa oottaa vuorokautta vaan muutamia tunteja.. Eli aivan vanha turha sääntö on tuo makuuasennossa sairaalaan jos lapsiveet menee.
 
Onnea Jode :flower:
Apilanlehdelle osanottoni

Joe80, minuakin mietityttää sektio ja se, että joudunko siihen vai en... Synnytystapana en näe sektiossa mitään ns. "pahaa" tai alempiarvoista, vaan se paraneminen mietityttää. Sektio on kuitenkin aika iso operaatio ja haava melko suuri. Kaverini kokemus tosin hieman lohduttaa: hän parani sektiostaan melko nopeasti ja sanoi, että pahempaa kipua oli vain muutamana päivänä synnytyksen jälkeen. Niin tai näin, minusta on pääasia, että vauva saapuu terveenä maailmaan eikä äitikään joudu liikaa kärsimään :)

Mitähän tekemistä tälle päivälle keksisi? Eilinen meni ihan vaan kotona ollessa, mutta jospa tänään kävisi jopa jossakin. Kirjastossa voisi piipahtaa lukemista hakemassa, ei aika kävisi läheskään niin pitkäksi, jos olisi pari kolme hyvää kirjaa :) Yllättävän hyvin olen saanut ajan kulumaan kotona, hiukkasen nimittäin arvelutti ennen äitiyslomaa, että alan kotona hajoilla jo alle viikossa. Ehkä se on auttanut, että liki joka ilta ollaan miehen kanssa käyty jossakin kyläilemässä tai sitten muuten vain oltu liikkeellä.

Voikaahan hyvin ja koettakaa kestää B)


tiksu ja uffe-juniori (35+6)
 
huomenta jälleen!
täällä vielä :kieh: erittäin huonosti nukutun yön jälkeen :headwall:
menkkakivut ja kaikki muutkin kolotukset tallella, supistukset vaan ovat nyt kadonneet jonnekin.. mistähän niitä pitäis lähteä etsimään?
edes kävelylle ei pääse kun sataa jääkylmää vettä ja tuulee niin että lähtee lentoon.. sisällä vaan kärvistellen siis..
joten hantta samassa veneessä ollaan ;)
 
Apilanlehti Jaksamista sinulle! :hug: :hug:

tup tulin juuri neuvolasta ja siellä terkkari sanoi, että jos vauvan pää ei oo kiinnittynyt ja vedet menee, niin ei tarvitse mennä ambulanssilla, mutta pitää lähteä kuitenkin piakkoin vesien menon jälkeen sairaalaan. Sitten tietty pitää mennä ampparilla makuullaan, jos pieni on perätilassa, koska silloin napanuoran esiinluiskahtamisriski on huomattavasti suurempi.

Olipas Pippurimamman Matiaksesta suloisia kuvia.. :heart: :)

Neuvolassa taas käyty siis..
Rv: 38+0
paino: 69.5, 1000g/vko!!! :eek: Ja en oo ees syönyt mitenkään erikoisesti nyt viikon aikana.. :ashamed: Yhteensä tullut 12.5kg
turvotus: +/-
RR: 128/80
pissa: ok
Sf: 31
Pieni RT:ssä, ei kiinnittynyt.. syke 120 ja liikeet + (lepäilemässä oli)

Nyt pitää omaa vointia seurata, kun oli tuota painoa tullut tuon kilon viikossa ja alapaine oli koholla, ettei rupee raskausmyrkytystä tekemään.. :/
Ja epäilipä tuo terkkari, että vielä pari-kolme kertaa käyn neuvolassa! |O |O Vois jo pikkuhiljaa ruveta syntymään!

Taidan mennä vielä nukkumaan, jos vaikka olis sen jälkeen parempi mieli..

:wave:

-Bluedrama ja röllykän asukki 38+0 :heart:
 
Valittaa saa ihan varmasti, tuskin kenelläkään on AIVAN IHANA olo näillä viikoilla.. ja ihana vaan lukea ettei oo ainut jolla paikat ja hermot antaa periksi.

mulla on kauhea siivous vietti, eilen illalla ku kymmenen jälkeen konttasin vessan lattialla niin mies nukkumaan mennessään tuli sanomaan et onkohan tuo ihan pakollista vai oonko sekoamassa :LOL: :LOL:
eilen sain pihallaki jonku maailma puhtaaksi-kohtauksen, kaadoin pari pihlajaa ja otin jo kuolleita kesäkukkia pois. ja tuloksena ei mitään muuta ku luiden pakotusta,huoh..
neuvolas kävin eilen mut lähinnä mitattiin vaan hb ja paino jota tulee kilosta kahteen per viikko. turvotus on ihan kamalaa, tuntuu vaan kuinka varpaatki on sellasena nippuna ja sormilla ei saa kiinni mistään..
no toivottavasti tämä tauti ei kestä kauaa!!!!

pirteää päivän jatkoa kaikille....
 
:heart: :heart: :heart:

Apilanlehti, osanottoni äitisi poismenon johdosta :(.

tup, kieltämättä eilen kuntosalilla maha keräsi monta pitkää katsetta ja sai päät kääntymään. Ihmisiä hymyilytti. Kaupungilla toistaiseksi kaksi vierasta ihmistä on tullut kysymään koska on laskettu aika.

Tein salilla penkkipunnerrusta käsipainoilla ja muuten tosi jees, mutta enhän mä meinannut päästä siitä penkistä ylös :whistle:. Sivulla ei ollut mitään mistä ottaa käsillä vauhtia eikä vatsalihakset sattuneesta syystä oikein enää toimi. Hiki valui huomattavasti eniten sen jälkeen kun olin saanut kammettua itseni pystyyn. Meinasin jo pyytää jotain herrasmiestä apuun, mutta en kehdannut :snotty:.

Mulla on tänään taas neuvola. Toivottavasti vauva osoittaisi edes hieman kiinnittymisen merkkejä. Suppareita on ollut ja kaikenlaista paineen tunnetta, joten kyllä mä vähän ihmettelen jos ei mitään ole tapahtunut.

-meja ja tyttö 37+4
 
Suloisia kuvia PippuriMamman Matiaksesta, iih :heart:

FlaPa
Meilläkin on tänään neuvola-aika iltapäivällä. Mua niin ärsyttää, jos se th taas katsoo "eikö vieläkään??" - ilmeellä meitä. No ei, ei vielä. Ja tälläkin vaavalla siis vuokrasoppari päättyy lauantaina. Kun ei ole mitään tuntemuksia synnytyksen suuntaan niin kaipa tämä yli menee :headwall: no sitten menee... voi että... ei vaan jaksaisi enää odottaa. Tuun sitten kertomaan, onko vauvan pää jo kiinnittynyt (tai peräti hävinnyt). Ainakin toivon, että niin olisi!

Alkaa pidellä syksyisiä ilmoja. Aamulla pistettiin lämmöt kesätauon jälkeen takas päälle. Kylmä on!



Maarja ja vaava 39+4
 
Apilanlehti osanottoni äitisi poismenon johdosta. Paljon jaksamista sinne!

Jodelle
lämpimät onnentoivotukset! :flower:

Ja olikos se Minttu (tsori jos muistin väärin) jolla supparit tihentyneet, tsemppiä!
Ja kaikille muillekkin jaksamista erinäisten vaivojen kanssa...

Lilia 39+0!
 
Alkuperäinen kirjoittaja Maarja:
Suloisia kuvia PippuriMamman Matiaksesta, iih :heart:

FlaPa
Meilläkin on tänään neuvola-aika iltapäivällä. Mua niin ärsyttää, jos se th taas katsoo "eikö vieläkään??" - ilmeellä meitä. No ei, ei vielä. Ja tälläkin vaavalla siis vuokrasoppari päättyy lauantaina. Kun ei ole mitään tuntemuksia synnytyksen suuntaan niin kaipa tämä yli menee :headwall: no sitten menee... voi että... ei vaan jaksaisi enää odottaa. Tuun sitten kertomaan, onko vauvan pää jo kiinnittynyt (tai peräti hävinnyt). Ainakin toivon, että niin olisi!

Alkaa pidellä syksyisiä ilmoja. Aamulla pistettiin lämmöt kesätauon jälkeen takas päälle. Kylmä on!



Maarja ja vaava 39+4
Tuosta pään "häviämisestä" tuli mieleen että tunteeko terkkari sen? Ja siis tarkottaako se sitä että synnytys on lähellä? Tai siis voiko se oikeesti hävitä, onhan se pää kuitenkin aika iso..

Ymmärsiköhän kukaan... hieman sekavaa :whistle:
 
Apilanlehdelle ja perheelle iso osanotto surullisen tapahtuman johdosta. Ja Jode, onnea pienen prinssin johdosta!! Täällä ei radikaalia uutta, eilen oli supistelua SELÄN puolella (siis ei esikoisesta koskaan..) ja ristiselästä oikean kankun kautta jalkaan säteilee jomottavaa jatkuvaa kipua, aahh! |O no, särkylääkettä ja kävelyä, niin pitkään kuin pystyy, eiköhän se siitä, hope! Neuvolakäynnillä kaikki muut jutut ok, sf:kin pysähtynyt 35cm:n kohdalle. Vaan ei ole laskeutunut eikä kiinnittynyt, juuri niin kuin esikoinenkaan.. Massu pollotti silloin lähtöiltanakin rintojen alla tyytyväisenä ;) Täytynee vain nyt nauttia näistä vika päivistä ennen tosihärdellin alkamista :LOL:

p.s. Pippurimamma, laitoin jäsenhakemuksen sisään. Onnea vielä kerran, onpa pikku-Matias suloinen!!! aivan tässä vauvakuumetta pukkaa :LOL:

Zennia + pikkuötökkä 39+4
 
Keskiviikkoa syysmassut! :wave:

PippuriMamma: Olipa todella ihania kuvia Matiaksesta, valtavan suloinen! :heart: Toivottavasti söpöläistä pääsisi sitten katsomaan, kunhan olette jonkin aikaa ensin kotona rauhassa olleet :)

Jode: Onnittelut pienestä pojasta koko perheelle! :flower:

Apilanlehti: Osanottoni äitisi kuoleman vuoksi! :'( Paljon voimia ja jaksamista! :hug:

Tänne ei kuulu kummempia, synnytyskertomuksia odotellessa :D

-Niiskuneiti ja Helmi 36+5-
 
Onnittelut kaikille vauvautuneille :heart: :heart:
Halaukset kaikille jotka tarvitsee :hug: :hug: :hug:

Omaa napaa: kaikki kolotukset yms HÄVINNEET! ainut mikä on nyt vasta tullut niin itkettää paljon :'( vähän väsyttää mut muuten olo tosi hyvä :LOL:
Mieskin eilen jo tuumas et turhaan ollaa pelätty et ennenaikojaan syntyy, yliajalle menee varmasti :LOL:
 
Tänään oli äippäpolilla kontrolli. Sisätutkimuksessa sanoi että on kyllä tosi pehmeä, mutta kaulaa niin paljon jäljellä, ettei osaa sanoa kohdun suun tilannetta. Onneksi ei ruvennut väkisin tunkemaan, kun sanoin että on paikat muutenkin hellinä sen osastoreissun jäljiltä.

Sitten kehtasi kysyä että tulisinko osastolle nyt?!?!?!? Vettä oli kuitenkin normaalin rajoilla (AFI 7-8)! sanoin että en todellakaan tule!! Sitten laittoi uuden kontrolliajan maanantaille!! Olin vähän ihmeissäni että mitä se nyt olis mua osastolle ottamassa, jos ei kerran mitään oikein ole tapahtunut!!!!???

Jokatapauksessa rt:ssä oli "pippuri" mut ei kuulemma kauheen alhaalla. :/
RR oli 128/89, ja kun saoin että mitäs se alapaine nyt noin koholla on, niin kätilö sanoi että nousee yleensä kun on lähellä synnytystä. Naureskelin ja sanoin että älä nyt herätä mussa mitään toivonkipinöitä. :kieh:

IDEA: Kun joku on puhellut siitä taskulampun valolla kääntämisestä, niin ehdotin eilen saunassa miehelle, että jos minä hiukan levitän haaroja niin hae sinä taskari niin houkutellaan ipana sillä ulos :LOL:
 
Alkuperäinen kirjoittaja perlos:
Alkuperäinen kirjoittaja Maarja:
Suloisia kuvia PippuriMamman Matiaksesta, iih :heart:

FlaPa
Meilläkin on tänään neuvola-aika iltapäivällä. Mua niin ärsyttää, jos se th taas katsoo "eikö vieläkään??" - ilmeellä meitä. No ei, ei vielä. Ja tälläkin vaavalla siis vuokrasoppari päättyy lauantaina. Kun ei ole mitään tuntemuksia synnytyksen suuntaan niin kaipa tämä yli menee :headwall: no sitten menee... voi että... ei vaan jaksaisi enää odottaa. Tuun sitten kertomaan, onko vauvan pää jo kiinnittynyt (tai peräti hävinnyt). Ainakin toivon, että niin olisi!

Alkaa pidellä syksyisiä ilmoja. Aamulla pistettiin lämmöt kesätauon jälkeen takas päälle. Kylmä on!



Maarja ja vaava 39+4
Tuosta pään "häviämisestä" tuli mieleen että tunteeko terkkari sen? Ja siis tarkottaako se sitä että synnytys on lähellä? Tai siis voiko se oikeesti hävitä, onhan se pää kuitenkin aika iso..

Ymmärsiköhän kukaan... hieman sekavaa :whistle:
Jotkut on täällä kertoneet, että pää on "hävinnyt", en vaan muista ketkä. Tarkoittaako se sitä, ettei saa enää vauvan kallosta otetta kun se on solahtanut niin syvälle lantioon? Meillä th on tähän mennessä joka kerralla tarttunut vauvan päästä kiinni ja vieläpä heilutellutkin sitä ees taas. Viime kerralla sanoi, että on huomattavasti laskeutunut mutta ei kiinnittynyt. Tiedä sitten...

Olisihan se pään "häviäminen" edistystä jos ei muuta. En tosin tiedä kertooko mitään lähestyvän synnytyksen ajankohdasta... epäilen. Mun kohdalla vaavan laskeutuminen ainakin selittäisi, miksi liitoskivut on yltyneet kuluneiden päivien aikana sellaisiin mittoihin, että kävellessä tekisi mieli huutaa hallelujaaaaa!
 
Aku
Tuossakin tuntuu taas olevan sairaalakohtainen käytäntö sillä Kättärillä kun käytiin tutustumassa ja saatiin ohjeet että miten toimia synnytyksen alkaessa.Niissä ohjeissa luki että tule ambulanssilla jos:

- Lapsi perätilassa
- Pää ei kiinnittynyt
- Veristä vuotoa (runsaasti)

Nuo kaksi ensimmäistä kuulemma napanuoran esiinluiskahtamisvaaran takia :eek: aina kuitenkin neuvovat soittamaan ennen lähtöä,niin voihan se olla että tulee uudet ohjeet puhelimitse sitten.Näillä ohjeilla mennään kuitenkin siihen asti.Nyt takaisin taustalle palaan illemmalla!

T.Aku ja pikkuruinen 37+5 ( :heart: )
 
Alkuperäinen kirjoittaja janita:
tää tosi inhottavaa kun esikoinen (2,5v) ihmettelee mikä äitil on :( Muakin pelottaa hurjasti ja sit mieles pyörii asioita joita olis voinu tehdä toisin... kun vaan olisin uskonut kun sanottiin :kieh: masentaa :(


:hug:
Meillä taas mies ihmettelee mikä mammaan on iskenyt. Tuntuu, ettei se murehdi etukäteen mitään! Mulle tämä itkeminen ja vatvominen on jokin luontainen juttu, valmistaudun sillä tavalla. Vaikka aika kuluttavaahan se on. Pelottaa, että iskee baby blues ennen kuin vauva on edes syntynyt. Toivottavasti bluesit jättäisi meidän perheen rauhaan ihan kokonaan. Tässä tuntee ittensä ihan vähäjärkiseksi :ashamed:
 
Mulla oli esikoisen jälkeen synnytysmasennus, elämän tilanne oli silloin kyllä ihan eri... mut siitä kun yli pääsin vannoin itselleni et jos joskus vielä toisen lapsen teen niin teen sen ja sen toisel taval mut nyt en oo muuttanu mitään :ashamed: itseni siis pettänyt :ashamed: kunhan ei vaan toi masis iskis kunnol päälle....
 
Meillä neuvottiin myös tulemaan ambulanssilla makuuasennossa jos lapsivesi menny ja lapsi ei oo kiinnittynyt. Syyksi sanottiin suurentunut riski napanuoran kaulan ympärille kietoutumisesta kun vettä ei ole ja vauva pääsee liikkumaan. Lapsiveden menosta ylipäätään sanottiin että parin tunnin sisällä pitäis tulla paitsi jos vain tipoittain tulee. Kovasti tuntuu vaihtelevan käytännöt sairaaloittain.

Tup, mulla kans vähän mittaa ja laskeutumista ei kyllä päälle päin huomannnu. Itse huomasin siitä että alas tuli painontunnetta ja vauvan liikkeet alkoi tuntua erilaisina ja alempana. Kiinnittyminen sitten lisäsi painontunnetta entisestään ja teki jalat yhdessä istumisen ja kumartumisen mahdottomaksi :D

Maarja, vauva-kirjasta luin että ainakin ensisynnyttäjällä menee keskimäärin 2-3 vkoa laskeutumisesta synnytykseen. Mutta kovin tuntuu aika vaihtelevan, ainakin kun synnytys-osiossa asiaa kyselin. Ja samaisen kirjan mukaan laskeutuminen on hyvä merkki siitä että vauva mahtuu syntymään alakautta.

Itellä eiliset mahakivut onneksi helpotti kävelylenkin myötä eikä yölläkään vaivanneet. Vältettiin siis polireissu. Pientä jomotusta on, mutta toivottavasti isompia kipuja ei enää tuu kuin supistusten merkeissä.
 

Yhteistyössä