Taapero ja joulukuusi. Mitä odotettavissa? :D

Niin.. meillä kun on tuo 13kk vanha pikku tonttu täällä kotona ja pian laitetaan myös joulukuusi (aito pihtakuusi), niin on tässä mietityttänyt että mimmonenhan show siitä alkaa.

Mitenkä teillä? Ovatko taaperoikäiseet antaneet joulukuusen olla suhteellisen rauhassa vai onko sieltä revitty alas kaikki irtilähtevät koristeet ja oksat, ronkittu kasteluvedet ja sen jälkeen keikautettu koko hela hoito vielä nurin? :D
Onko kuusi nähnyt loppiaista?

Joulukuusi on mulle itselle tosi tärkeä osa joulua ja varmasti myös neiti tulee siitä pitämään, vähän vaan mietityttää että kuinkakohan homma toimii..

 
Meillä on 1v7kk vesseli kotona, joka on vissiin tosi kiltti. Tilannetta kyllä auttaa se, että poika ei pääse vapaasti liikkumaan huoneissa, jossa on kuuset (meillä on kaksi...). Eli vain vanhempien valvonnassa. Portit ovat kylläkin portaiden takia, ei kuusten. Suosittelen kyllä tukevia joulukuusenjalkoja.

Kuusi tietysti on aivan ihana juttu ja pitihän äitiä kuusen koristelussa auttaa. Poika kaivoi palloja paketeista hirmuista vauhtia äidille. Vähän niitä meinattiin heitellä, mutta kielto auttoi siihen. Meillä on periaate koskea saa (niin neulasia kuin koristeita), mutta ei repiä. Kuuset ovat säilyneet hyvin jo viikon ja vain muutama pallo on nykäisty irti.
 
meillä on onnistunut hyvin, vaikka pikkutontut (nyt jo 2,5 ja 4 v) on aika vauhdikkaita. Kuuseen ei ole tehnyt mieli koskea, kun neulaset pistävät ja kynttilät kuumia ;) Jonkin verran pallon on lennellyt ja nauhoilla leikitty, mutta kuusi on pysynyt pystyssä.
 
Meillä on 1v1kk ja joulukuusi ollut jo alkuviikosta tällingissä olohuoneessa.
Pari kertaa on mennyt hiplaamaan alaoksilla palloa, mutta ei ole suuremmin kiinnostanut kuitenkaan.
Eli meillä ei ole tuottanut mitään ongelmia kuusi+taapero.
 
Niin kyllä meilläkin on kuusi säästynyt, kun on niin pisteleviä ne neulaset. Ja voithan laittaa kuusen kiinni kattoon, mikäli on ihan normaalikorkeudella katto, ei siis mikään 5 m. Siimalla tai jollakin on meillä kuusi sidottu kattoon, niin eivät saa kaadettua.
 
Menemme mökillemme jouluksi ensimmäistä kertaa ja kotoa perityn tavan mukaan kuusi tulee aina ed.iltana oottelemaan aattoaamun koristelua. Ja kuusi on ollut muovinen hm...viisi joulua varmaan ja sama jatkuu.
En usko että oikea enää sisälle tulee, pihalla kotona oli vielä viime jouluna etu ja takapihalla valojen kera. Nyt en halunnut, kun kuusen tuojakin on poissa...
kyllähän sitä varmasti tyttö 1½ nykii :heart:
Viime jouluna vaan selällään kölli kuusen alla ja vähän yhteen palloon yletti (ei viihtynyt mahallaan, eikä osannut muuteskaan liikkuu ennenkuin yli 10kk iässä...)
 
Meillä pikku-ukko 1v2vko ja ajateltiin laittaa kuusi kattoon kiinni :D Se hyväksi havaittu keino :whistle: isompien poikien ollessa pieniä niin jo tehtiin =) Tämä kolmas kullannuppu tosin on niin tuhottoman utelias, että saapi nähdä, miten koristeet pysyvät oksilla...
 
ai niin piti kertoo et meillä mimmi alkanu nyt käveleen, ensiaskeleet otti 8.12 hassusti suunnilleen samanikäsenä ku esikoinenki aikoinaan, pari päivää heittää. nyt kävelee jo huonen toiselta puolelta toiselle, mut enempi viel kuitenki konttaa :wave: :xmas:
 
meillä on komia muovikuusi, jossa oli joka oksalla palloja ja oli siinä hienosti aseteltuna myös sitä kimaltavaa nauhaa ja kynttilät. no pari päivää kuusi tuossa ollut ja on se komia vieläkin...
jos ei välitä siitä, että alaoksilla ei ole koristeita ollenkaan. kynttilät irrotetaan 5 kertaa tunnissa, komia kimalteleva nauhakin roikkuu kuin räkä.. kyllä sanotaan ei ei ei ei ei saa.mutta kolmas poika tässä perheessä niin se on hitsin vikkelä ja koristeet saa kyytiä, ja ne maistuukin niin hyvälle. sisäoksissa alhaalla on koristeita mutta uloimmat oksat on tyhjinä. ens jouluna on jo tuttu juttu tämäkin ja kuusi saa olla rauhassa. ihanaa ja vauhdikasta joulunaikaa kaikille! Hyvä tuomas joulun tuopi ja huomennahan se tuomas joulun jo tuokin.
 
Meillä jätettiin jolukuusen hankinta ihan suosiolla tänä vuonna. Poika 1v1kk kun on aika kova menijä, ja kukkapurkitkaan eivät saa olla rauhassa. Joten en usko puun kivoilla valoilla, ja erilaisilla värikkäillä koristeilla tekevän poikkeusta. Ehkä sitten ensi vuonna.
 
No meillä saa kaikki tavarat säännöllisesti kyytiä ja silti aiotaan kuusi laittaa. Laitetaan kattoon kiinni niin ei kaadu vesselin päälle! Ja koristeet sellaisia ettei haittaa jos rikkoutuu, pallot lentää takuuvarmasti :D Hyvää joulua kaikille :xmas:
 
Meillä poika on sekä yksivuotiaana että nyt kaksivuotiaana jättänyt kuusen rauhaan. Se on sama juttu kuin esimerkiksi stereoiden kanssa: siihen ei nyt vain ole lupa koskea. Sen verran on kalustuksessa huomioitu, ettei kuusen luo ole ihan joka suunnasta vapaa pääsy ja muutenkin puu on silmien alla, kun sen lähellä oleskellaan.
 
viime jouluna tyttö oli 1v1kk, silloin kai kävi "kokeilemassa" joulukuusta, totesi että neulaset pistää, ja antoi olla rauhassa. Tänä jouluna saa jo tosi kivasti pallot irti pistelemättä itseään ;-) kuusen jalkaa ei ole edes yrittänyt, pallot näyttäis olevan se "pop"
 
Meidän 1v 8 kk ipanan mielestä kuusen neulaset tuntuu hauskoilta, samoin lämpimät sähkökynttilät, ja joulupallot on aivan vastustamattomia. Eli kuusessa ei sitten ollut mitään koristeita metriä alempana. Tai olihan siinä aluksi, mutta...

Ei se meillä ainakaan mitään auta, että ei ole lupa koskea. Tuo on niin nopealiikkeinen, ettei sitä vahdi millään, ja kielloilla ja jatkuvalla kuusen luota pois kantamisella ei ole mitään vaikutusta. Todettiin sitten, että ei viitsitä pilata koko joulua parin koristeen takia, joten ipana sai sitten ottaa alaoksilla olleita koristeita tutkittavakseen.
 

Yhteistyössä