taaperoiden äidit

  • Viestiketjun aloittaja q
  • Ensimmäinen viesti
q
Kuinka pitkiä matkoja teijän 1-2 vuotiaat jaksaa kävellä? Tuli tällanen vaan mieleen,kun käveltiin pojan kanssa veljelleni johon matkaa ehkä puol kilsaa ja veljen vaimon äiti ihmetteli,että miten me on voitu kävellen tulla? Että kuinka tuon ikänen on jaksanut kävellä ja että se ei olisi hyväksi noin pienelle kävellä tuollaista matkaa?!!? Siis hä, puol kilsaa?? Ja sitten taas toinen tapaus oli,kun käveltiin pojan kanssa tänään puistoon johon myös n. puol kilsaa ja sit pelattiin palottaa ja laskettiin liukumäkee yms puistossa ja käveltiin kotiin ja poika halusi tulla syliin vähän ennenkun oltiin kotona, niin naapurin setä taas ihmetteli,että eikö poika jaksa itse kävellä,kun tarvii kantaa ja sanoin että käveltiin jo puistoon ja siellä juoksi pallon perässä ja touhusi muutenkin,että ei jaksanut enää kävellä loppumatkaa kotiin... Hoi voi mitä ihmisiä, mutta näistä tuli vaan mieleeni,että millasia matkoja muitten lapset jaksaa/tykkää kävellä?
 
Mulla on 1v10kk tyttö, joka ei kovin pitkiä matkoja jaksa kävellä, tai jaksaa joo, mutta siinä matkan varrella sitten myös ihmetellään joka ikistä kiven murikkaa, käpyä, heinää, kukkaa, puuta... Eli annan kävellä vain jos ei ole kiire tai jos ollaan ns. vähemmän liikennenöidyllä pätkällä, sillä matkan suuntakin saattaa muuttua ihan silmänräpäyksessä (ts. voi sännätä ihan mihin suuntaan tahansa). Rappusia lapsonen kävelee n. kahden kerroksen välin taluttaen, sitten kaipaa syliin.
 
"vieras"
Meidän 1,5 v jaksaa kävellä "matkaa" hyvällä säkällä pari sataa metriä. Muuten voi mennä ja touhottaa vaikka tunnin pari putkeen, mutta kun pitäisi kävellä johonkin järkevään suuntaan jaksaminen loppuu aika nopeasti. Jos näkee vaikka puiston portin 50 metrin päässä, haluaa syliiin, että kannetaan. Mutta jos harhauttaa ensin kävelemään katsomaan koiraa, sitten jotain kukkaa jne, niin helposti kävelee enemmänkin. Ja sen jälkeen juoksee puistossa siis sen tunnin tai ylikin.

Jaksaisi siis varmaan kävellä vaikka kuinka pitkään, mutta ei tykkää kävellä sinne minne äiti.
 
p
Nuohan on vallan tottumiskysymyksiä, millaisia matkoja jaksaa kävellä. Kyllä meidän alle 2-v kävelee helposti puol kilometriä ja leikkii päälle tunnin puistossa. Taaperon elimistön ei ole tarkotus jaksaa pitkäkestosta, yksitoikkosta liikkumista; ehkäpä veljen vaimo siksi asiaa ihmetteli? Hermotus on vielä sellainen näin pienillä, että tarvitsee taukoja ja monipuolisuutta liikuntaan. Mutta tuskimpa te sitä puolta kilsaa (joka edelleen ei mielestäni ole pitkä matka ) juoksemalla rynnitte?
Me kävellään paljon pojan kanssa ja aina pojan tauotuksien mukaan: välillä hyppää syliin tai rattaisiin, jos ovat mukana, ja välillä taas kävelee. Metsässä, vaihtelevassa maastossa ei todellakaan halunnyt syliin, vaan käveli pitkiä matkoja itse, koska hänestä oli hauskaa muksahdella välillä mättäille ja kömpiä ylös ja jatkaa matkaa.
 
"vieras"
vähän hassu kysymys, tai siis ei muuten mutta kyllä 1 ja 2 vuotiaan kävelyt on aika eri tasoisia muutenkin. 2-vuotias varmasti jaksaa kävellä jo paljon pidempään kun vasta hetken kävellyt vuodenikäinen. aika paljon kehitystä tapahtuu tuon ikäisillä vuodessa.
 
Meillä
1v10kk tyttö kävelee välillä ihan reippaasti vaik n.kilometrin,mutta useinmiten 200-300metrin matkaan saadaan kulumaan 15-30min,kun tosiaan ihmetellään ihan kaikkea ja välillä vähän juostaan takasinpäin tai jäädään paikoilleen pomppimaan.Rattaat on mukana,mutta ei yleensä niisä haluis istua vaan kävellä,mutta jos on kiire niin sit on istuttava.
 
tytönjapoikienmamma
Jaksaahan nuo taaperot vaikka mitä, mutta matkalla pysähdellään ja katsellaan, otetaan jotain käteen tms. Eihän ne nyt samalla laillakävele, kun joku vanhempi. Mutta opettaa voi kävelemmän tietä suurinpiirtein suoraan ja eteenpäin, vaikka kädestä pitäen.
 

Yhteistyössä