Täällä luovuttaja

Hei!
Olen alle kolmekymppinen akateemisesti kouluttautunut nainen ja vajaan vuoden ikäisen lapsen onnellinen äiti. Olen jo pidemmän aikaa harkinnut munasolujen luovutusta. Olen ottanut yhteyttä muutamaan klinikkaan, ja tarvetta lahjoituksille tuntuu riittävän. Asiaa tutkiessani pisti silmään se, että munasoluja odottavat parit pääsevät ns nopeammin jonossa eteenpäin, jos heillä on valmis luovuttaja, joko itselleen tai jollekulle muulle.
Tämä saattaa olla kaukaa haettua, mutta juolahti mieleen kokeilla luovuttaja-saajaparin löytymistä näin netin välityksellä.
Eli mikäli odotat sopivaa munasolun luovuttajaa tai vasta harkitset luovuttajan käyttämistä, ota yhteyttä uusielama@hotmail.com. Voihan olla, että sovin toivomaasi profiiliin. Aivan tällä sekunnilla ei toimenpide olisi vielä itselleni ajankohtainen, olen ajatellut imettääkin talveen saakka, tässä olisi siis aikaa vaihtaa tietoja ja suunnitella jatkoa.
Olen pohtinut luovuttamista monelta kantilta ja harkinnut asiaa tarkkaan ennen tämän viestin lähettämistä, tarkoitukseni ei nyt ole herättää keskustelua siitä onko munasolujen luovutus eettistä ym. Niitä ketjuja lie riittämiin täällä nettimaailmassa ja eri keskustelupalstoilla jo muutenkin. Tavoite on lyhentää edes yhden, mahdollisesti pitkään lapsettomuudesta kärsineen parin odotusta, ja tehdä suunnitellusta munasolujen luovuttamisesta itselleni entistä mielekkäämpää.
 
Hei! Uskoisin, että voisit luovuttaa sinne klinikoille ja sitä kautta asia menee eteenpäin. En usko, että parien tunteminen on hirveän hyvä asia lasta ajatellen ja perheen tilannetta ajatellen. Parit eivät välttämättä toivo sitä ja en ainakaan itse toivoisi sitä. Tuttu luovuttaja, esim. sisarus tms. on eri asia.
Kiitos sinulle kuitenkin kauniista teostasi. :flower:
 
Viimeksi muokattu:
"Klinikka lahjoittaa munasolusi naiselle, jonka pituus sekä hiusten ja silmien väri vastaavat omiasi. Munasolun voit kuitenkin luovuttaa myös tutullesi. Tällöin asiaa käydään läpi vielä ylimääräisellä psykologikäynnillä, johon voivat sinun ja vastaanottajan lisäksi osallistua myös miehenne. Näin varmistetaan, että asiasta ei seuraa ongelmia tulevaisuudessa.

Jos et halua lahjoittaa munasolua tuttavallesi mutta haluat auttaa häntä pääsemään hoitoon nopeammin, voit tehdä sen myös luovuttamalla munasolun jollekin toiselle. Tällöin tuttusi saa seuraavat itselleen sopivat solut." (kursiivi itse lisäämäni)

Oma ajatukseni tässä on siis se, että hoitoon jonottavien jopa parin vuoden odotusta voi nopeuttaa, mikäli luovuttaja ja vastaanottajat ovat jo etukäteen sopineet luovuttamisesta ja tulevat ikäänkuin kimpassa klinikalle :).
 
Näinhän voi olla! Itse olisin varmasti niin "mustasukkainen" vauvasta, etten haluaisi munasolun luovuttajan tuntevan häntä, asia tuntuu niin intiimiltä. En haluaisi tuntea henk.koht. sperman luovuttajiakaan.
Meitä on kuitenkin moneen junaan. Onnea yritykselle. :)
 
Hei!

Teet todella todella upean lahjoituksen ryhtymalla luovuttajaksi! Silla on erittain iso merkitys jollekkin, sanoinkuvaamaton. Jo se, etta joltakin loytyy noin hyvaa tahtoa, saa sydameni lampiamaan. Itse olen ollut 3 kertaa luovutetussa munasoluhoidossa ja kaikilla kerroilla se luovuttajan loytymisen odottaminen on ollut todella ahdistavaa aikaa. Sita haluaisi menna elamassa eteenpain, mutta ei voi tietaa, kuinka kauan joutuu odottamaan etta luovuttaja loytyy.
Saattaa olla, etta joku ei halua tavata lahjoittajaansa, mutta toiselle se taas ei ole ongelma ja varmasti on niitakin ihmisia joille ei ole...
Mutta itse ainakin tarttuisin tilaisuuteen ja ottaisin ilomielin sinuun yhteytta, jos tarvetta olisi, nyt vaan on sellainen elamantilanne, etta viimeinen hoito on meneillaan ja enaa ei hoitoja jatketa.
Kaikkea hyvaa sinulle ja toivon, etta hyva palkitaan hyvalla myos sinulle!
 
Hei luovuttaja!! Kiitos sinulle, että ajatuksissasi on tuollainen hyvä teko.
Toivottavasti ajatuksesi vahvistuvat ja joku perhe saa sinun avullasi kauan kaivatun pienokaisen!!
Olen itse 1,5 vuotiaiden kaksospoikien äiti, ja he saivat alkunsa luovutetuista munasoluista.
Olin itse käynyt läpi 6 tuloksetonta hoitoa, joten ymmärsin myös kuinka rankka asia on fyysisesti luovuttajalle, kyse ei ole kuitenkaan ihan verenluovutukseen rinnastettavasta jutusta. On uskomattoman ihailtavaa, että joiltain ihmisiltä löytyy tuollaista auttamishalua tuntematonta ihmistä kohtaan!!
Voin kannustaa sinua eteenpäin ajatuksissasi kertomalla, kuinka kiitollinen olen näistä kahdesta ihanasta lahjasta, jotka olemme elämäämme saaneet ja kuinka paljon poikiani rakastan!! Tämä asia on myös kannustanut minua itseäni auttaviin tekoihin muita lähimmäisiä kohtaan.. HYVÄ SYNNYTTÄÄ HYVÄÄ!!!!!

Kannustaisin sinua, kuten nämä muutkin vastanneet, käyttämään "virallisia" reittejä klinikoiden kautta.
Tällöin kuitenkin tulet auttaneeksi jotain paria, joka on jo odottanut tuon 1/2 vuotta tai vuoden tai enemmänkin.
Luovuttajan tunteminen henkilökohtaisesti saattaa olla usealla tavalla henkisesti raskasta molemmille osapuolille, jonka vuoksi mainitsemasi ristiinluovutus on mahdollista. Esim. jos ystäväni haluaisi auttaa minua, mutta emme kuitenkaan haluaisi, että synnyttäisin "hänen" lapsensa, voisi hän luovuttaa nimettömänä jollekin toiselle parille, ja minä taas pääsisin jonossa "kiilaamaan", sillä olisin tuonut luovuttajan mukanani.
Ehdottamasi ajatus tutustumisesta on toki mahdollinen. Henkilökohtaisesti en ehkä itse uskaltaisi lähteä moiseen, ehkä suurimpana syynä torjutuksi tulemisen pelko, mitä jos muutatkin mielesi yms..
Kaikkea hyvää sinulle jatkossa, ja kiitos vielä, että ajattelet moista!! :heart:
 
että monesta voisi tuntua ikävältä tai häiritsevältä tavata munasolun antaja. Enpä ole sitä tuolta mustasukkaisuuskantilta osannut ajatellakaan. Hyvä tietää :)! Tuskin kuitenkaan olisin jatkossa munasolunsaajaperheen kanssa tekemisissä vaikka ennen luovutusta tapaisimmekin tai ainakin viestittelisimme, joten lapsi tuskin tutustuisi minuun, tai siis sitten aikuisena tietenkin nykylain mukaan saisi tietää henkilöllisyyteni, mutta ennen sitä.
Joidenkin hoitoon lähteneiden mielestä olisi ehkä mukavaakin saada tietää lahjoittajasta enemmän kuin se hiusten ja silmien väri. Vaikkapa minun tapauksessani että olen 170 senttiä pitkä ja pitkäkinttuinen ja luonteeltani hajamielinen ynnä muuta. Tai nähdä kuvan. Ja jos ei haluaisi minun munasolujani, niin niinsanotusti 'tuomalla minut' lahjoittamaan klinikalle he saisivat seuraavan itselleen sopivan anonyymin. Kun miettii, niin on jopa erikoista ettei tällaista 'kiertotietä' kai käytetä kovin paljoa.

Ellei tätä kautta tärppää, niin toki alkuvuodesta menenkin suoraan jollekin klinikalle. Hyvät jatkot teille molemmille!!! Ja hurjasti onnea Sharlinille viimeiseen hoitoon!!!!
 
Onnea kaksosaarteesta ja kiitos kauniista sanoista!!! Lapsettomuutta on niin paljon, että tavallaan koen huonoa omaatuntoa siitä että miehelleni ja minulle lapsi suotiin niin 'vaivattomasti'. Luovuttamalla pyrin kai myös kierrättämään omaa onneani, tai maksamaan maailmankaikkeudelle takaisin. Ihan itsekkäitä motiiveja siis löytyy :).
Mutta jo klinikalla jonkin aikaa jonottanutkin pari voi käsittääkseni tuoda luovuttajan omasta takaa, mikäli he sellaisen kesken prosessin löytävät?

Toistaiseksi en ole muuten saanut ainuttakaan yhteydenottoa. Ehkä asia on, kuten tekin kommentoitte, liian intiimi. Ja ehkä se sitten monimutkaistuisi liikaa tuntemisen kautta. Vieraaseen ihmiseen yhteyden ottaminen tällaisen asian tiimoilta tuntuu ehkä monesta riskialttiilta. Periaatteessahan saattaisin olla mikä tahansa huijari. Ymmärrän varovaisuuden.
Ja silti, jos joku kiinnostuu, niin saa ottaa yhteyttä. Tarjous on näillä näkymin voimassa vielä ainakin vuoden loppuun, siihen asti kun täällä meillä tissittelykin jatkuu.
 
Hei,

ihana ajatus, antaa lapsettomalle parille vielä tällainenkin mahdollisuus, eli saavat tavata luovuttajan etukäteen. Mahtavaa!

Meille tämä oli todella tärkeä kysymys, erityisesti miehelleni. Prosessoimme pitkään lahjasoluhoitoja, koska miehelle olisi ollut luontevaa, jos hän tietäisi kenen solujen kanssa hänen solujaan on yhdistetty. Ettei kuulemma tunnu "jotenkin mysteeriltä", eikä asiaa tarvitse miettiä sen enempää.

Itse ajattelin asiaa tältä kantilta: kun lapsi kysyy, millainen tämä kiva täti on, joka antoi vauvasiemeniä ja auttoi isää ja äitiä saamaan hänet, niin olisi mukavaa kertoa hänestä jotain.

Meille ei sattunut kohdalle tällaista tilaisuutta tavata luovuttaja (ihan tuttua emme kuitenkaan halunneet kysyä) ja olimme menossa nyt syksyllä lahjasoluhoitoihin anonyymin luovuttajan soluilla. Mutta meille kävi melkoinen ylläri kesällä, ja raskautemme on nyt puolessa välissä.

Mukavaa syksynjatkoa :wave:
 
mulla meni ihan käsivarret kananlihalle kun luin viimeisen lauseen. Onnea!!! Ja hyvää loppuraskautta! Elämän paras yllätys epäilemättä!
Olin jo ehtinyt hävetä naiiviuttani, kun olin kuvitellut että osa munasolun saajista haluaisi tietää luovuttajasta tarkemmin, olipa helpottava tietää ettei idea ollut ihan tuulesta temmattu, kun kerran tekin olitte ehtineet vastaavaa toivoa :).
 
Kiitos :) Ei todellakaan naiivia, vaan kypsää ja avointa toimintaa! Humaania! Meille tällainen avoimuus oli tärkeää, mutta ymmärrän hyvin myös, että osa ei halua tietää enempää. Ihanaa vauva-arkea teille :heart:
 

Yhteistyössä