Tässä ois muutamia karkki ohjeita! :)

Viestiketju alueella 'Ruokavinkit' , aloittaja taiska, 10.11.2004.

  1. taiska

    taiska Jäsen

    Rekisteröitynyt:
    14.07.2004
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nekut

    Kuohukermaa 2 dl
    Siirappia 2 dl
    Sokeria 2 dl
    Mantelirouhetta 1 dl
    Voita 1 tl

    Kiehauta kerma, sokeri ja siirappi kattilassa noin 30-50 minuuttia, kunnes seos jähmettyy.
    Sekoita joukkoon mantelirouhe ja voi. Kaada voideltuun vuokaan. Jäähdytä.
    Leikkaa levy noin 2 x 3cm paloiksi, jäähdytä uudelleen.
    Kääri palat voipaperiin, folioon tai sellofaaniin, koristele mieleiseksi jouluaiheisilla tarroilla, nauhoilla ja papereilla.

    *******

    Riisisuklaat

    n. 30 kpl


    150 g kookosrasvaa
    8 dl riisimuroja
    2 dl tomusokeria
    6 rkl kaakaojauhetta
    2 tl vaniljasokeria
    paperivuokia

    Sulata kookosrasva kattilassa ja anna jäähtyä.
    Sekoita muut ainekset ja yhdistä kookosrasvaan.
    Nosta seosta lusikalla leivinpaperille pellille tai paperivuokiin ja anna kovettua kylmässä.
    Säilytä kylmässä.

    *****

    JÄÄSUKLAA
    (n. 50 kpl)

    200 g tummaa suklaata
    100 g kookosrasvaa
    2-4 tippaa piparminttuöljyä (apteekista)

    1. Sulata suklaa ja kookosrasva erikseen ja jäähdytä niitä hetken aikaa.
    2. Sekoita suklaa ja rasva keskenään ja mausta piparminttuöljyllä.
    3. Kaada seos pieniin makeisvuokiin ja pane ne kylmään kovettumaan.

    *****

    Wieniläinen nougat


    100g maitosuklaata,
    2 keltuaista,
    60g kookosrasvaa,
    50g pölysokeria,
    2 rkl kaakaota ja
    n. 1/4 - ½ dl mantelilastuja hakattuna pieneksi/pähkinärouhetta

    Sulata suklaa vesihauteessa. Sekota keltuaiset suklaaseen yksi kerrallaan. Lisää pehmeä voi ja sihtaa pölysokeri massaan.
    Lisää lopuksi haluamasi määrä mantelilastumurskaa. Muotoile massa palloiksi tai anna sen jähmettyä kelmulla vuoratussa vuoassa ja leikkaa paloiksi. Pölytä palat lopuksi kaakaojauheella.

    ******

    Minttutryffelit

    250 g kookosrasvaa
    125 g tomusokeria
    3 rkl kaakaojauhetta
    2 kananmunaa
    8 tippaa piparminttuöljyä

    Sulata kookosrasva miedolla lämmöllä ja anna jäähtyä haaleaksi. Lisää tomusokeri ja kaakaojauhe. Vatkaa voimakkaasti. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten (sähkövatkaimella). Lisää piparminttuöljy. levitä massa leivinpaperille ja leikkaa kovettuneena neliöiksi. Säilytä jääkaapissa.

    ********

    Dajm

    ½ dl jauhettuja manteleita tai pähkinöitä
    2 rkl vehnäjauhoja
    2 rkl voita
    2 rkl siirappia
    1 dl sokeria
    1 rkl kaakaojauhetta
    200 g tummaa suklaata

    Sekoita kaikki paitsi suklaa kattilassa. Keitä kohtalaisella lämmöllä koko ajan sekoittaen 15-20 min. Levitä seos öljytylle leivinpaperille . Anna jähmettyä noin 5-10 min. Sulata suklaa temperoiden ja levitä jähmettyneen massan päälle. Anna jähmettyä hetki ennen paloittelua.

    ********
    Kookospallot

    100 g suolatonta voita
    ½ dl hunajaa
    1 ½ dl sokeria
    2 tl vanilliinisokeria
    2 rkl kaakaojauhetta
    1 sitruunan raastetu kuori
    4 dl kookoshiutaleita joista noin 1 dl koristeluun

    Sekoita huoneenlämpöinen voi, hunaja ja sokeri hyvin. Lisää kookoshiutaleet ja muut aineet. Anna jähmettyä jääkaapissa pari tuntia. Pyörittele palloiksi, kierittele kookoshiutaleissa. Säilytä jääkaapissa

    ********
    Piparminttupastillit

    250 g tomusokeria
    1 dl vettä
    1 tl etikkaa
    10 pisaraa piparminttuöljyä
    (vihreää elintarvikeväriä)

    Keitä sokeria, vettä ja etikkaa pari minuuttia. Kun pisara säilyttää muotonsa kylmällä lautasella mausta seos piparmintulla ja värjää. Tiputtele seosta öljytylle leivinpaperille pyöreiksi pastilleiksi nopeassa tahdissa. Jos seos jähmettyy sitä voi pehmentää lämmittämällä.

    **********
    Sitruunanamut (n. 30 kpl)

    100 g valkoista suklaata
    4 rkl kermaa
    3/4 dl tomusokeria
    2 sitruunan raastettu kuori
    1 dl kookoshiutaleita

    Sulata suklaa ja lisää se kuumennetun kerman sekaan. Lisää sekaan vähitellen tomusokeri ja viimeiseksi sitruunan kuori sekä kookoshiutaleet. Anna massan jäähtyä ja jaa se pieniin karamellivuokiin.

    **********
    Glögipallerot (n.25 kpl)

    100 g pehmeää margariinia/voita
    1 dl sokeria
    1 tl vaniljasokeria
    2 rkl kaakaojauhetta
    3,5 dl kaurahiutaleita
    1-2 rkl viiniglögiä

    Sekoita keskenään margariini ja sokeri. Yhdistä muut aineet ja sekoita hyvin margariinin+sokerin kanssa. Pyörittele pieniä palleroita. Koristele raesokerilla tai kookoshiutaleilla.

    **********
    Nekut (n.60 kpl)

    2 dl siirappia
    2 dl sokeria
    2 dl kermaa

    Keitä aineksia, kunnes seos on sitkeää (noin puoli tuntia). Kaada seos pieniin karamellivuokiin tai paperitötteröihin, jotka on upotettu karkeaan suolaan tai lumeen.

    **********
    Marmeladinamut

    1/2 l vettä
    15 g agar-agaria
    1/2 kg sokeria
    2 dl omenasosetta
    1 tl viinihappoa
    hedelmäesanssia
    karamelliväriä

    Lio tetaan agar-agaria 1-2 vrko ja valutetaan. Kuumennetaan vesi+agar-agar, kunnes se on sulanut veteen. Lisätään sokeri ja annetaan kiehua puoli tuntia.
    Lisätään keskenään sekoitetut muut aineet (viinihappoa, esanssia ja karamelliväriä saa apteekista..), kun seos on vähän jäähtynyt. Hyydytetään reunallisessa vadissa ja leikataan hyytyneenä paloiksi. Kieritellään sokerissa ja kuivataan ilmavassa paikassa.

    **********
    Mirjam Himbergin joulukarkit

    4 dl sokeria
    3/4 dl siirappia
    1/2 dl fariinisokeria
    3/4 dl kaakaota
    2 dl paksua kermaa
    1 rkl voita
    1 rkl vanilliinisokeria
    50 g hasselpähkinärouhetta

    Keitä aineksia kattilassa (paitsi vanilliinisokeri ja pähkinärouhe!) noin 40-45 minuuttia, kunnes kauhaan alkaa jäädä kuin kuivaa karkkia. Testaa seos tiputtamalla pari tippaa lautaselle. Jos seos jähmettyy eikä tartu leikattaessa veitseen, seos on paksuuntunut riittävästi. Seokseen pitäisi jäädä myös selvä vana kauhalla vedettäessä. Ota kattila liedeltä ja lisää vanilliinisokeri sekä pähkinärouhe. Kaada leivinpaperin päälle astiaan, jäähdytä ja leikkaa.
     
    #1
  2. taiska

    taiska Jäsen

    Rekisteröitynyt:
    14.07.2004
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    nostan tätä jos joku haluaa tehdä karkkeja... :whistle:
     
    #2
  3. santsu

    santsu Jäsen

    Rekisteröitynyt:
    09.09.2004
    Viestejä:
    153
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos, tulee varmaan tehtyä jotain =)
     
    #3
  4. kip

    kip Vieras

    KIITOS :flower: =)
     
    #4
  5. johanna

    johanna Jäsen

    Rekisteröitynyt:
    25.03.2004
    Viestejä:
    347
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nostan, joku kaipaili daim-ohjetta!
     
    #5
  6. taiska

    taiska Jäsen

    Rekisteröitynyt:
    14.07.2004
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    nostan vielä, jos joltain puuttuu viime hetken lahjat niin saa tehdä karkkia viemisiks! :wave:
     
    #6
  7. katri

    katri Jäsen

    Rekisteröitynyt:
    17.09.2004
    Viestejä:
    84
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikä noista sitten on HYVÄÄ =) Että tietäis mitä kantsii tehä.
     
    #7
  8. Kookosrasva

    Kookosrasva Vieras

    Öööh.... voiko tuota kookosrasvaa vaihtaa johonkin muuhun rasvaan? Esim. margariiniin tai voihin?
     
    #8
  9. Angelinaa...

    Angelinaa... Jäsen

    Rekisteröitynyt:
    25.09.2012
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt ei ole ihan varmaa tietoa, mutta uskoisin, että sitä ei voi korvata margariinilla tai voilla. Kookosrasva on paljon kovempaa ja luulen sen vaikuttavan lopulliseen koostumukseen jos sen korvaa jollain muulla rasvalla.

    Oletko allerginen vai miksi haluat vaihtaa sen?
     
    #9
  10. Dilberi

    Dilberi Vieras

    Voiko pastillien makua vaihtaa?
     
    #10
  11. ee_johanna

    ee_johanna Uusi jäsen

    Rekisteröitynyt:
    28.06.2013
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Herahti kyllä saman tien tämän luettuani vesi kielelle. Onneksi on viikonloppu edessä, ehkäpä sitä ehitisi jotain näistä kokeilemaankin ! Kiitos suuresti ohjeistasi !
     
    #11
  12. hei! tuo dajm ohje ei kyllä ollu oikein hyvä. pitääkö sen olla kivi kova???
     
    #12
  13. "Jultsu"

    "Jultsu" Vieras

    Noi glögi pallerot oli tosi hyviä eikä ollu edes vaikea tehdä kiitos:)
     
    #13
  14. Kantsi

    Kantsi Vieras

    #14
  15. trollollollol

    trollollollol Vieras

    Aika paljon ohjeita.
     
    #15
  16. Sofka81

    Sofka81 Vieras

    No voishan jotain noista kokeilla... Laitan tähän yhen toisenkin ohjeen jos kelpaa...????



    Valkosuklaapallerot

    3 rkl kermaa
    50 g voita
    300 g valkosuklaata
    1 dl hasselpähkinärouhetta
    4 rkl maustamatonta tuorejuustoa

    Päälle tomusokeria

    1. Mittaa kerma ja voi pinnoitettuun kattilaan. Kiehauta ja siirrä kattila sivuun. Anna jäähtyä hieman. Paloittele joukkoon valkosuklaa ja sekoittele, kunnes suklaa sulaa.
    2. Sekoita suklaaseokseen tuorejuusto ja hasselpähkinärouhe. Kumoa seos leivin paperilla vuorattuun vuokaan (n.15x15 cm) ja siirrä jääkaappiin jähmettymään.
    3. Leikkaa seoksesta pieniä neliöitä ja pyöritä ne palloiksi. Kierittele pallot tomusokerissa ja laita makeisvuokiin.



    Siinä ois tommonen... Kokeilkaa!????
     
    #16
  17. hetaleipoja

    hetaleipoja Vieras

    Mulla se nekku ainaki palo että en tee enää koskaa nekkuja
     
    #17

Jaa tämä sivu