Tammikuussa 2009 syntyneiden pään kannatus

Hei, kuinkas teillä muiden 3 kk:n ikää lähestyvillä vauvoilla sujuu pään kannatus? Onko syytä huoleen kun käsistä vedettäessä vauva vaan pistää pään jommalle kummalle sivulle eikä edes yritä nostaa mukana? Kannattaako vielä edes harjoituttaa kannattamaan kun ei ole vauvalla itsellä yritystä mukana? Mahallaan ollessa kyllä katselee ja nostelee päätä mutta pää heilahtelee kovasti. Vielä ei olla 3 kk:n neuvolassa käyty mutta onko teistä syytä huoleen?
 
Moi, meillä ei vielä pari viikkoa sitten edes yritetty nostaa masullaan mutta harjoiteltiin sen jälkeen enemmän, eli esim. pidettiin vauvaa masulla rinnan päällä, pidettiin vauvaa sylissä "pystyasennossa", laitettiin useammin masulleen (vaikkei pidä siitä). Silloin pää jäi vielä taakse aika paljonkin käsistä vedettäessä, nyt taas tulee hienosti mukana. vauva on muutenkin jämäköitynyt, pää vielä pikkuisen heiluu mutta kannattelu on ihan hyvää.

Eli en usko että syytä on huoleen, mutta kannattaa suosia esim. sellaisia sylissäoloasentoja, jotka kehittää vauvan niskalihaksia.. eli ei ainakaan tyyliin aina selällään vaan esim. helikopteriasento. Jokainen kehittyy omaan tahtiin ja itsekin olin huolissani, kuitenkin muutos tuli tosi nopeasti asiaan ja samalla opittiin muitakin asioita, mm. tarttuminen :) .

SItä paitsi 3kk iässä ei vielä tarvitse täysin hallita pään kannattelua vaan ymmärtääkseni haparointi kuuluu asiaan. Toiset kannattelee tosi aikaisin, toiset myöhemmin ja kaikki yhtä normaalia yleensä :) . Meillä tuo ehkä tuli vähän myöhemmin kuin muilla (tai semmoinen kuva tuli kun luin muiden samanikäisten kuulumisia kerran, olivat jo tosi kehittyneitä motorisesti osa), mutta esim. poika nauroi ääneen ekan kerran jo muutama viikko sitten ihan kunnon naurua, eli tämä sitten vastaavasti tuli vähän aiemmin kuin joillakin muilla :heart:

Jive ja poika lähes tasan 3kk
 
Chamorphis
Meillä kannatteli poika päätään jo kuukauden ikäsenä jonkin tosi hyvin ja nyt kunnolla. Tietty vähän hutera välillä on varsinki sillon kun on väsyny. Käsistä vedettäessä kannattelee kans päätään. Mutta kuten sanottu kaikki vauvat on omia yksilöitä ja kehittyy omaan tahtiin, joten en olis vielä huolissani. Meillä ootellaan sitä ekaa naurua ku kuuta nousevaa. Hymyilee paljon, mutta ei vielä naura... :D :heart:

Chamorphis ja poika 9,5 viikkoa
 

Yhteistyössä