Tammivauvat 2010

Alkuperäinen kirjoittaja ananaskirsikka:
Alkuperäinen kirjoittaja imppuli-:
Kantoliinasta mistähän sais hyvän ohjeen kantoliinan sidontaan??

imppuli ja "vilho" 3vko ja 6pv :heart:
Täältä löytyy erilaisia ohjeita: http://www.kantoliinakanava.fi/kantoliinakanava/tekstisivu.tmpl?navi_id=272

Itse suosittelen tätä sidontaa: http://www.kantoliinakanava.fi/kantoliinakanava/tekstisivu.tmpl?navi_id=244

Kiitos! poika tykkää olla kantoliinassa :D
 
pinkgreen heh, ei täällä paljoa ole jaksanut kyl käydä :D Mut onneks on noi ristiäiset takana.. ihan järkyttävän stressaavaa ovat..

Tänne ei juuri mitään kummallista.. yöt nukutaan onneksi tosi hyvin n.22-10.. ja yksi syöttöväli on yleensä välissä. Päivät sitten on vähän levottomampia ja vaunuissa nukkuis hyvin ulkona mut ei oo mahista laittaa kun naapuri polttaa tupakkaa ja kaikki savu tulee meille.. et ulkoilemassa koitan käydä mut sit on pakkasia tai lunta tulee niin paljon ettei vaunuilla varmaan pääse mihkään. Sitten illat on ollu aikamoista huutoa ennen yöunille menoa ja alkaa aika tasan tarkkaa klo 18 :/

Muru sai ristiäislahjaksi 100 euroa yhdeltä vieraalta ja tarttis tänään sitten suunnata lastentarvikkeeseen ja ostaa hänelle puuhamatto :)

pippur1 ja Lumia-muru
 
täällä olis 28.2 ristiäiset ja huh sit ne ois ohi!! jännää tuo nimen miettiminen ku toinen kuiteski kantaa sitä lopun elämää "riesanaan" ;)

perjantaina jo "onnittelin" itseeni ku ei tarvittu lisämaitoa tytsylle ni hetihän se kostautu :ashamed: päivällä riittää mut illalla ennen nukkumaan menoa tyttö syö molemmat tissit ja saattaa riipasta 100 ml korviketta päälle..mitenkähän sais tuon oman maidon riittämään koko päiväx..olutta on kokeiltu ja auttaa hetkellisesti,,pitää kait tyytyä siihen et päivän voi imettää =)

meillä yöt menee et 20-21 syödään sit herätään 01-02 syömään sit taas nukutaan sit syödään 4 maissa,,sit alkaa tunnin välein tankkaus..6 ja 7 sitpä nukutaanki 10 tai 11..välillä nuo yö syötöt verottaa omaa jaksamista mut tytsy kyll nukkuu päivällä 12-16 ni voi ite siin samalla nukkua (jos huusholli ei ole räjähdyksen jäliltä) =)

rontti1 ja tytsy :heart:
 
tänne ei kummempaa.

Tänään oltiin papin kanssa höpöttää ja tutustuu kahvitustilaan. Ensi viikolla olisi sitten ristiäiset ja sitten nekin on ohitse. Jippa Jee. Kaikki muu on hyvin jo mallillaan, mutta mun vaatteet ei. Jotain pitäisi käydä shoppaa päälle. Tarjottavat on mietitty ja kutsut on postissa olleet jo aikaa sitten. :)

 
Nii..ne ristiäiset :whistle:
Huomenna Pätkälle tulee 3 viikkoo täyteen ja mie en oo laittanu tikkuukaa ristiin ristiäisten suhteen :ashamed: Pitäisköhä ruveta niitäki hoitelee :/

Jotenki se raskausajan energia jäi laitokselle, ko enää ei kiinnostais siivota tai muutakaa :/

Pörri ja Pätkä
 
Siivoamisesta sen verran että meillä näyttää ihan hirveälle!! :ashamed: Tosiaan kun raskaana niin innolla puunasi koko ajan ja nyt ei vaan ehdi tai jos hetki olisi aikaa niin todennäköisesti ei vaan jaksa.

Meillä valvottiin viime yönä vähän enemmän, toisella oli vain nälkä (onko maito sitten vähenemässä kun pitää useammin syöttää?). Kovasti toivon, että tuo yöimetys ainakin onnistuisi mahdollisimman pitkään, on niin helppoa nostaa vain viereen syömään ja itsekin saa vain makoilla.
 
Lumi Vauva tilaa lisää ruokaa siksi syö useammin. Ei syytä huoleen, että maito loppuisi.

Kiva Hipkukka avasit tämän pinon. Ei ole ollut vielä energiaa etsiä sitä kerhoa.
Toivottavasti kerkeisin vähän edes lukemaan teidän juttuja. Nyt täytyy taas mennä................
 
Täällä myös ristiäiset 28.2. Aivan kamala stressi niistäkin. Tuntuu ettei aika piisaa mihinkään. Siivoilemaan pitäisi alkaa, mutta itellä kamala flunssa joten vähän veto pois. Toivottavasti muut ei tulisi kipeeksi.

Onko muuten kellään ikävä sitä isoa vauvamasua?
Mulla on aiva kamala ikävä sitä. Odotusaika meni aivan liian nopeesti ohi.
Ja minulle on iskemässä vauvakuume. Nyt pitää vain pitää järki päässä ja tajuta ettei vauvoja vielä lisää.
Kolmessa pienessä lapsessa on tarpeeksi hommaa.

Voikun tulis jo kesä. Ärsyttää jo noi kovat pakkaset. Poikaakaan ei saa ulos nukkumaan ja täälä sisällä ei saa kunnolla nukuttua kun noi kaks muuta pitää niin hirvittävää meteliä.

Huomenna olis pojan neuvola. Saas nähä kuinka on tullu painoa ja pituutta.
Sielä muistaakseni annetaan myös se rotavirusrokote. Onko teidän vauvoille tullu siitä mitään oireita?

 
Minäkin olen täällä vaikka aikaa ei oo edes kirjoitella saati lukea... :ashamed:

Pitää joskus kertoa synnytyskertomus ja muutenkin kuulumisia, mut hyvin meillä menee. Tyttö syö ja kasvaa. Illalla menee nukkumaan n. 21-22 ja herää syömään 1-2 välillä ja toisen kerran 5-6.30 välillä. Nukkuu sitten 8.30-9.30 asti. Mut pääasiassa syö kaks kertaa yössä. päivällä nukkuu 3 tunnin päikkärit ja sitten torkkuu/nukkuu illalla pari tuntia. Aika paljon on tissillä hereilläolon aikana. Ensimmäinen hymy saatiin eilen! :heart:

Ristiäiset on 13.3. Nimi on, mutta kerron sen tuolla kerhon puolella sitten kun on aika.

T: Peikonpähkinä ja Pampula 4 vkoa ja rapiat.
 
Mua kanssa kiinnostais, että millaisia oireita on tullut rotavirus"rokotteesta"? Kaverilta kuulin, että pitäis pari viikkoa huolehtia hyvin käsihygieniasta vaipanvaihdon yhteydessä tai se rotavirus voi iskeä itseenkin tai muuhun perheeseen... En sitten tiiä pitääkö paikkansa. Meinaatteko kaikki tämän lapsillenne ottaa? Tuntuu noita rokotuksia tulevan nykyään lapsukaiselle ihan hirmuiset määrät...
 
Täälläkin aika kuluu nykyään muualla kuin koneella :whistle:
Aamuisin ehditään päiväkodille vasta 9-10 aikaan,ja joinakin aamuina hermot menee jo lähdössä ekan kerran. Jos jatketaan vauvan kanssa kylille suoraan,autolla tai vaunuilla, niin nukkuu matkat. Mutta nyt mitä ollaan kotona oltu päivisin kaksin, niin ei nuku tyttö kuin pätkiä satunnaisesti. Ja tämä syö koko ajan! Liikaakin luulen, koska puklailee lopuksi paljon. Mutta n.tunnin,jopa alle välein syö. Pullosta siis että ainakin riittävästi. Iltasin hän sitten kitiseekin päivän itkut,illat on yhtä hyssyttelyä ja tankkausta, yöunille päästään vasta klo23-24,eka syöttö 3-4h päästä ja seuraavat n.2h välein. Sekavaa tekstiä mutta tänään oon ihan väsy niin ettei tajuakaan mitään. Aamulla nousin vauvan kanssa puol 10 kun isosisko oli katellu jo 1,5h telkkaria yksin.

Kerhoa en ole löytänyt,enkä oo ehtinyt apuja kysellä,saatikka hakea jäsenyyttä...

Nyt pukemaan ja postiin,ja tytön hakuun.
santtu ja nimetön (huomenna 6vk) ristiäiset 7.3.
 
Alkuperäinen kirjoittaja NirppaII:
Mua kanssa kiinnostais, että millaisia oireita on tullut rotavirus"rokotteesta"? Kaverilta kuulin, että pitäis pari viikkoa huolehtia hyvin käsihygieniasta vaipanvaihdon yhteydessä tai se rotavirus voi iskeä itseenkin tai muuhun perheeseen... En sitten tiiä pitääkö paikkansa. Meinaatteko kaikki tämän lapsillenne ottaa? Tuntuu noita rokotuksia tulevan nykyään lapsukaiselle ihan hirmuiset määrät...
Se rokote sisältää elävää virusta ja koska se annetaan suun kautta, voi ulosteessa olla vielä viruksia. Kun vain huolehtii käsienpesusta kakkavaipan vaihdon jälkeen niin ei pitäs olla ongelmaa. Meillä lapset on saaneet jo kaksi annosta rokotetta. Ekalla kerralla tuli ummetusta muutaman päivän päästä. Toisesta annoksesta ei mitään. Nuo oireethan saattaa tulla vasta viikonkin päästä.

Meidän kaksosille otetaan kaikki rokotteet mitä irti saadaan. Keskolalääkärin suositus, koska heillä on huonompi vastustuskyky kuin täysiaikaisella ja lisäksi saattavat reakoida tauteihin keskivertoa voimakkaammin. Nytkin heillä kaupassa liikkumiskielto ja meillä saa käydä vain ehdottoman terveet kyläilijät. Mie otan nuo varoitukset tosissani, ihan tarpeeksi vietetty jo aikaa sairaalassa :snotty:
 
Kiitos kantoliinakanavan linkeistä! Nyt ymmärrän miksi on trikoisia ja kudottuja liinoja.
:whistle: Taidan kokeilla tuota kehtosidontaan.

Jonkun lukemani kirjan mukaan olut auttaa imetykseen tosiaan vain hetkellisesti ja ei oo suositeltavaa koska loppujen lopuksi se vain kuivattaa elimistöä. Suositteli juomaan mielummin runsaasti vettä.

Rokotteet - hyvä että kirjoitatte rokotteista. Minulla ei ole niistä oikein mitään käsitystä. Miten muut rokotteet, kannattaako kaikki ohjelmassa olevat ottaa?

Meillä huudettiin ja syötiin tiheään eilen kl. 15-22. Tyttö nukkui tuona aikana 1x30min ja parit pienet 15min torkut ja imi TOSI tiuhaan ja joka kerta vielä tuntui olevan nälkä. Oliskohan kasvupyrähdystä. Outoa vain että tänään hän on nukkunut 11.30 alkaen ja söi tunti (kl.16) sitten ja jatkoi taas unia! :eek: Mystiset on vauvan elämä ja touhut.

lili ja E 6vko
 
Te keillä koiria, miten tessut on suhtautuneet vauvoihin? Mun koira (Westie-tyttö ) on todella innoissaan ja kiinnostunut vauvasta. Se sitä harmittaa kun ei saa nuolla vauvan naama ja korvia. :) Vanhempien iso ajokoirauros taas pelkää pientä. :D
 
Kiva kuulla, ett muillaki on ns.suursyömäreitä :) Täällä alotetaan iltatankkaus n.18.30 ja sit ollaanki tisussa kiinni n.klo 21-22.00 asti. Välillä o vaa sellasia 15-20min huilitaukoja.

Lili78
Meillä shelttityttö ja hyvin o ottanu Pätkän vastaan. Tosin havaittavissa täälläki tuota nuolemista korvien suhteen :D

Mie meen taas :wave:
 
Entäs te joilla on kissoja? Miten kissat on suhtautuneet vauvaan? Meillä on kaksi kisua, käyvät välillä haistelemassa vaavia, mutta muuten eivät ole juurikaan kiinnostuneita. Puuhailevat keskenään omia leikkejään:)

Se olis tänään sitten mun jälkitarkastus ja vauvan lääkäri :)
 
Hei vaan kaikille pitkästä aikaa, tuonne kerhon puolelle oon jotain kirjoitellutkin mutta nyt vasta äkkäsin että täällä puolellahan käy keskustelu "kuumana" edelleen =)

Hyvin sujuu meilläkin nyt jo, kun ensimmäisten viikkojen myllerryksestä selvittiin. Poika kasvaa ihan mieletöntä vauhtia, eilen käytiin neuvolassa ja mitat on vajaa 6 viikon vanhana 62 cm / 5900 g (synt. 56 cm/3900g). Että sellasta =) Ihmettelinkin kun tuntuu kaikki pöksyt jäävän pieneksi.

Kovin on hymyileväinen kaveri ja juttelee ihan mielettömän paljon!! Yöt menee tosi hyvin, viime yönäkin 22.30 nukahti ja veteli unia 05:45 asti jonka jälkeen sain vielä nukkumaan syötön jälkeen 1,5 tunniksi. Rytmiäkin alkaa jo muodostua päiväunien osalta, eli nukkuu aika tarkkaan aina 10-11 välillä ja sitten 13-> pidemmät 2-3 h päikkärit. Iltapäivästä ja illalla sittne seurustellaan ja torkutaan välillä. Yöt nukutan pojan kapalossa koska on aika levottoman oloinen usein ja heiluttelee käsiään ja jalkojaan todella paljon ja saa näin itsensä usein hereille.

Syöminen: Meillä siirryttiin imetysvaikeuksien takia pulloruokintaan noin 3 viikon ikäisenä. Poika syö todella paljon (pakkohan se on, kun noita mittoja katsoo...), 1200 - 1600 ml päivässä. On kyllä tosi tyytyväisen oloinen, röyhtäilyt tulee ihan hyvin jo eikä puklaile lähes tulkoon ollenkaan. "Sallittu määrä" korviketta per päivä siis ylittyy, mutta neuvolassa sanoivat vaan että antaa pojan syödä!

Rota-"rokote": Poika sai sen eilen, en huomannut mitään oireita sen jäljiltä.

Koira ja vauva: Meillä koira selvästi varoo vauvaa ja lopetti haukkumisen lähes kokonaan kun vauva tuli taloon. Nyt uskaltaa jo pikkuhiljaa koskea vauvaa ja vähän ehkä lipasta käsiäkin. Mutta tosi hyvin mennyt. Ehkä pientä mustasukkaisuutta näkee siinä, että koira on ruvennut nukkumaan meidän välissä isossa sängyssä, vauva kun nukkuu omassa pinniksessä toisessa huoneessa.

Onko täällä ketään muuta, jolle tuo d-vitamiinitippojen antaminen on jotenkin tosi vaikeaa, siis kun en koskaan meinaan niitä muistaa antaa?!? =D

Seksistä joku kyseli tuossa aikaisemmin: meillä meni 3 viikkoa synnytyksestä "ekaan kertaan". Kyllä jännitti ihan pirusti, mulla kun oli vielä tikkejä ja leikkaushaavakin. Mutta eipä tuo niinkään sattunut, joskaa ei oikein pystynyt rentoutumaankaan. Nyt sitten sujuu jo entiseen malliin =D

Täälläkin tänään jälkitarkastus!


 
Pikainen tervehdys tänne, tyttä seurustelee naamakuvan kanssa.

Täällä kaikki hyvin ja varovasti alan toivoa, että yöt alkaisi parantua - joskaan ne nyt ei niin huonoja ole ollutkaan, mutta nyt näyttäisin yön syöttövälit vähenevän ja likka jaksaa jo nukkua yhden yli 3h pätkän yöllä. JEE! Nukkumaan likka alkaa 22-23 ja nukkuu muutamalla herätyksellä 09-10 asti. Päivällä nukkuu mielestäni ihmeen vähän, parit päikkärit ja sitten vain pikku torkkuja lähinnä sylissä. Päikkärit on pidemmät, jos päästään ulos tai kaupoille (eli vaunut liikkuu) ja tosi lyhyet, jos ei päästä.

Rokotteet meillä otetaan kaikki, mitä rokoteohjelmassa on. Ei niitä turhanpäiten ole ohjelmaan laitettu. Ylimääräisiä otan harkinnan ja tarpeen mukaan sekä itselle, että lapsille.

Koirat on meillä normaalisti varsin villejä tai vallattomia, vaikka kilttejä ja tottelevaisia ovatkin, mutta vauvaa ovat selvästi varoneet. Mielestäni aikuisen koiran tuleekin tunnistaa, mikä on pentu (ihmisen tai eläimen) ja kohdella pentua pentuna, eli ei liian rajusti tms. Kumpikaan koira ei juuri raskausaikana osoittanut mielenkiintoa makhaan (molemmat on uroksia), mutta nyt pieni kiinnostaa ts. vauvaa käydään aina haistamassa, mutta normaalia tuttujen nuolemista ei juuri vauvaan kohdistu - tai se on paljon maltillisempaa. Vauva saa rauhassa olla lattialla/sitterissä ilman koiria "kimpussaan". Koirat on selvästi ymmärtäneet, että ihmispentu on tullut jäädäkseen ja siitä ei tarvi hössöttää enempää, kuin muistakaan perheenjäsenistä - vieraista nuo aina hössöttävät, eläinlääkäri kerran totesi meidän koirien olevan tuollaisia "ihmisten rakastajia" ja sitä ne ehdottomasti ovat, niille ei ole olemassa mitään niin ihanaa, kuin ihminen! Minkäänlaista "mustasukkaisuutta" koirissa ei ole ollut, eivät kyllä normaalistikaan pääse mm. sänkyyn. Isoja ja vahvoja "työkoiria" ovat, joten marssijärjestys on oltava.

Seksi
, kolme viikkoa synnytyksestä meni. Ei sattunut, oli vaikea rentoutua, kun vähän jännitti että jos sattuu. Nyt voisi paikkojen puolesta harrastaakkin, mutta kun neiti valvoo niin pitkään, ettei sitten enää jaksa (nyt ei ole noin viikkoon sentään enää vaatinut vieressä nukkumista)... Vähiin on jäänyt siis :/ , mutta neidin kasvua odotellessa, eiköhän se "avioelämä" vielä palaa.

D-vitamiineja meillä annetaan, kun muistetaan ja siloinkin vain vähän, tuppaa maha sattumaan ja päätin, että niitä ehtii antaa oikean määrän, kun vähän vauva kasvaa. Nyt vauva saa pari tippaa päivässä.

Me käytiin 1kk neuvolassa (joskin ikää oli silloin ko 1kk ja 12pv) kokoa oli tullut hienosti: 4840g (3660g) ja 57cm (51cm). Kasvaa, kuten esikoinen eli pituus yläkäyrällä ja paino alakäyrällä, mutta ainakin esikoisella pituuden ja painon suhde pysyi tasaisena ja nykyään hän on pitkä ja normaalivartaloinen, ei mielestäni erityisen laiha ainakaan.

Joko teillä on kuukautiset alkanut? Mulla on nyt 4 päivää vuotanut (synnytyksestä 6vk). Ei satu tai muuten ole tulehduksen oireita, jälkivuoto loppui 3-4vk kohdalla, joten mitä muuta tämä voisi olla?! Voi v*** olis voinut pysyä mun puolesta poissa pitkään, tässä nyt kuitenkin täysimetyksellä mennään, edes jälkitarkastus ei ole vielä ollut. Vuoto alkoi yllättäen, ilman oireita (kuten mun menkat aina, paitsi ne tulee aina tiettynä päivänä) ja vuoto on ihan kirkasta verta. Mä en tykkää menkoista!!!
 
Kissa löytyy meiltäkin, 7v poika. Se ei vauvasta piittaa,sitterin ohi kävellessään saattaa haistella. Vaipoista ei kyllä tykkää,ainakin esikoisen aikaan jos lattialla oli kakkavaippa niin kissa meni viereen kuopimaan :whistle:

Ristiäiset on siis 1,5vk päästä, ja en kovin paljon ole panostanut vielä. Kutsut on tehty ja juuri soitti miehen mummo että voisko hän jotain leipoa sinne =) Pullaa juu kiitos! Voileipäkakun saa tehdä äitipuoli, kakkupohjan kaverini, piparit toinen kaveri :ashamed: no jos sitä edes valkosuklaajustokakun ite tekisin :p NIMI ei ole selvillä vieläkään, mutta kun ei sopivaa meinaa löytyä mä luulen että tytöstä tulee Julia tai Joanna, olisin tykännyt toiseksi nimeksi Josefiinan laittaa muttei sovi ainakaan Joannan kanssa kun niin samansävyisiä...

Vauvan nukkuminen. Meillä on jotenkin mennyt siihen että illalla nukutetaan hänet syliin,ja siirretään pinnikseen. Päiväunia torkkuu sitterissä,meidän sängyssä tai vauvan riippukeinussa. Tänään tapahtui ihme kun laskin hänet pinnikseen JOS nukahtais,että pääsen suihkuun, niin hän sitten olikin kiltti,ja nukkuu nyt toista tuntia sielä,jiihaa!

Seksi murr! KOSKA ALKAA pillereiden vaikutus,siis onko jo ekasta tabletista, vai kun netistä luin että jossakin vasta 2viikon päästä?! Ei jumaliste odotella enää yhtään, huomenna saan pillerit niin vknloppuna kyllä tapahtuu :LOL: Paitsi kun vauva valvoo niin myöhään että jaksaakohan...

Menkat. On sieltä! En tiedä oliko niitä vai vuotoa vaan kun loppuviikosta tuli jotain,niukasti. Ei tarttis kyllä alkaa moneen aikaan vielä.
 

Yhteistyössä