Tarjolla on jauhelihakeittoa tai kinkkurisottoa, 5 vuotiaalle ei kelpaa kumpikaan, mitä toimit?

  • Viestiketjun aloittaja hhmm
  • Ensimmäinen viesti
"a.p"
Hän haluaisi ruisleipää kinkulla ja juustolla tai mysliä jugurtin kanssa. Ei yleensäkkään kovin tykkää noista ruoista mitä on tarjolla, mutta en kyllä annan periksi.
 
jhg
Jos kieltäytymisen takana on vain kiukuttelu eikä esim. alkava flunssa, jättäisin lapsen ilman ruokaa. Söisi sitten seuraavalla aterialla toivon mukaan paremmalla halulla. Samaa ruokaa voisi olla tarjolla vain siinä tapauksessa, että muutkin syövät sitä.
 
"vieras."
Tietenkin, ensiksi pyydän anteeksi että tein pahaa ruokaa. Sitten keskustelemme meidän Prinsessamme kanssa siitä, mitä hän suostuisi syömään. Mikäli hän tahtoo pitsaa, lähdemme ostamaan sitä. Mikäli vain pelkkä jäätelö ja karkit kelpaavat sinä päivänä, hän syö sitten niitä, eihän sille sitten mitään mahda.
Ikävää kyllä jos käy niin, sillä tuollaisina karkinsyöntipäivinä Prinsessamme on hyvin kiukkuinen ja yleensä suostuu menemään nukkumaan vasta kello 3 aamuyöstä :(
 
"hmh"
Annostelen lautaselle aivan vähän jauhelihakeittoa ja sanon että maistaa pitää, vaikka jättäisi. Voitelisin 1 - 2 ruisleipää viereen ja kaataisin lasin maitoa/piimää. Kun on syöty sanotaan kiitos ja noustaan pöydästä. Meteliä ei kannata nostaa, syö mitä syö ja on syömättä jos on syömättä. Seuraavan kerran tarjotaan välipala 2-3 tunnin kuluttua, se on lasi maitoa ja leipä sekä hedelmä. Ja sen jälkeen syödään päivällinen siitä 2 - 3 tunnin kuluttua, jolloin taas tarjotaan kunnon ruokaa, ei ole pakko syödä.

5-vuotias, varsinkin joskus tytöt, voivat elää näköjään pelkällä ilmalla päiväkausia. Pääasia on tarjota vain laadukkaita kaloreita, kun niitä kaloreita putoaa perin vähän. Eli pullia, jätskejä ja karkkeja ei silloin näy. Kyseessä ei ole rangaistus syömättömyydestä, vaan järkevän äidin päätös, että nyt ei ole herkkujen aika. Eli siitäkään asiasta ei tarvitse numeroa tehdä. Jos lapsi herkkuja kaipaa, niin voi vain todeta että ei tänään ole herkkupäivä. (Ja tuo siis koskee koko huushollia tietysti. Ei ole reilua että muut mättää jätskiä ja yksi ei saa. Eipä terveelliseen ruokavalioon ole kukaan vielä kuollut).
 
  • Tykkää
Reactions: baby-mama
"Wieras"
No ainakin meillä on kyllä mös leipää tarjolla ruuan kanssa, eli söisi ainakin sen leivän ja joisi maidon, jos ei ruua kelpaa, seuraavan kerran tarjolua välipalalla.
 
[QUOTE="vierailija";29566296]Kysyt tietenkin pikku-tyrannilta mitä hän haluaa syödä ja teet kolmannen kattauksen.[/QUOTE]

Valitettavasti näinkin jotku toimii. Hoijossa kerran ihmetelmtiin erästä 2v joka söi tosi huonosti ja oli aina vailla jotain. Äitinsä sitte meille ihmetteli että eikö lapselle tarjota jotain mieluista jos ei se lounas maistu? Juuei, päiväkodissa emme tarjoile hedelmiä jne jos se ruoka ei uppoa. Alko sekin ruoka ajallaan menemään tälle lapselle kun ei muutakaan ollu ja muutkin söi.
 
Huostaanottaja
hyi yök!
en kyllä söisi noita edes aikuisena.
suosittelen sinulle kokkaus opettelun alkaita.
siis oikeesti kinkku risottoa?
miksi ei samantien kivi risottoa,tai ripuli risottoa?
ja lapsena en koskenutkaan keittoihin.
laita sinne risottoon jauhelihaa jota Normaali ihminen syö varmasti.
 
Siis jauhelihakeitossa ainakin mun tekemänä on 4-5 eri juuresta, mahdollisesti myös jotain kukkakaalia tms, perunaa ja sitä jauhelihaa. Niin nirsoa muksua ei ole olemassakaan ettei mikään noista alas menisi. Mun yks lapsi ei tykkää keitoissa lantusta. Jättää sitten lantunpalat lautaselle, ja syö muun keiton. Maistaa kuitenkin sitä lanttuakin aika ajoin, jotta tottuu makuun.
Joten en toimi mitenkään, pöydässä on sitä soppaa ja ruisleipää, lapsi syö mitä syö. :D
 
vierass
En mä meillä ala muuta ruokaa lapselle laittamaan jos ei kelpaa. On sitten syömättä, muutenkin on 5 kertaa päivässä ruokaa niin eivät nälkään näänny vaikka jäis joku kerta välistä. Oikeasti meidän pian 5v täyttävä on niin kova syömään että ei ruokia jätä syömättä ellei ole kipeä/kipeäksi tulossa.
 
"aply"
Meillä ei saa leipääkään jos ei kiukuttelun takia, syö, näin ollut aina. Eipä ole syömisongelmia ollut, välillä jotain kiukutteluyritystä, mutta syömättä ollut korkeintaa päivän, sitten taas kelpaa. Ja pöydästä voi poistua jos ei kelpaa, ja takaisin ei enää tulla kun on kerran lähtenyt. Kyllä sitä sit syö kun tarpeeksi nälkä on vaikka olisi "pahaakin" ruokaa.
 
Ei meillä yleensä oo ku yhtä vaihtoehtoa muutenkaan ellei oo joku jämäpäivä, jona syödään tähteet pois. Sillo hitaat kärsii ku nopeet vie maukkaimmat annokset. Pöydästä pois jos ei maistu ja uus ateria sit seuraavaan ruoka-aikaan.
 
"NeljänÄiti"
meillä kun ei mitään hippiruokaa tehdä kun tiedetään ettei lapset juureksista tykkää.Jauhelihakeittoon tulee vain perunaa ja jauhelihaa.
Tuo on totta että kinkku ei passaa millään tavalla risottoon.
 
"Vieras."
Jos ei kotiruoka kelpaa niin lapsi saa olla ilman.
Välipalalla normi juttu mikä ylensä on teillä käytäntö.

Välipalan tarkotus ei ole täyttää mahaa täyteen jotta taas ei tarvi syödä päivällistä.
Jollei lopulta suostu syömään lounastaan välipalan aikaan.
 
hyvä
[QUOTE="a.p";29566330]Nyt hän suostui sopimukseen: saa sen ruisleivän kinkulla ja juustolla, kun ottaa sen kaveriksi kauhallisen jauhelihakeittoa. :)[/QUOTE]

Hyvä sopimus. Kyllä leipää saa ruoalla syödä, jogurtti ois ollut jo vähän nounou
 
[QUOTE="NeljänÄiti";29566612]meillä kun ei mitään hippiruokaa tehdä kun tiedetään ettei lapset juureksista tykkää.Jauhelihakeittoon tulee vain perunaa ja jauhelihaa.
Tuo on totta että kinkku ei passaa millään tavalla risottoon.[/QUOTE]

Ei meilläkään tykännyt ekalla maistamalla, mutta mepä ei siitä lannistuttu vaan tarjottiin useammankin kerran. Ja nyt maistuu tytölle erittäin suvereenisti niin kasvikset ja juurekset kuin liha ja perunakin. *vinks*
 

Yhteistyössä