Tarvitaanko tuplarattaita vai pärjääkö ilman?

Meillä on näillä näkymin tulossa lapsille ikäeroa hiukan vajaa 1 v 2 kk ja mietinkin tässä nyt, että pitäisikö sitä alkaa jossain kohtaa kärkkymään käytettyjä tuplarattaita vai pärjääkö ilman.

Meillä ostettiin ekalle lapselle kalliit ja todella hyvät vaunut ja nyt tuntuukin sitten vähän turhalta nakata ne nurkkaan ja lähteä ostelemaan uusia vaunuja.. Kertokaahan siis omia kokemuksianne, että miten olette pärjäilleet kun lapsilla on ikäeroa alle 1,5 vuotta.
 
meillä on ikäeroa 1v8kk ja ei tosiaanka pärjättäs ilman niitä.. isompi kun päättää ulkona että ei kävele tai meinaa karata... tai heittäytyy maahan huutaa niin mitä mä tekisin ilman tuplia? on meillä ainaski jokapäiväisessä käytössä... jos mä olisin sä niin en edes harkitsisi että en ostaisi.. missä ajattelit isompaa viedä ulos kun vauva on vaunuissa? meilläkin on ekat vaunut briot ja kyllä harmittaa että niitä ei ole niin paljoa käytetty mutta elämä on :wave:
 
Meillä myös ikäero 1v 8kk ja onneksi emme hommanneet tuplia, tyttö jaksaa kävellä jo pidempiä matkoja ja välillä on seisomalaudalla kyydissä.
Ja yleensä ei halua istua rattaissa ellei ole väsynyt. Tämä haluttomuus istua rattaissa tuli jo ennen vauvan syntymää joka puolsi päätöstä olla hommaamatta.
Jos menemme koko porukalla ulos kävelylle, tytölle on matkarattaat mukana.

Jossain vaiheessa ajattelin että tuplat olisi hyvät, mutta se vaihe oli tosi lyhyt ja kun kaikki totuttiin uusiin järjestelyihin, ei sen jälkeen ole ollut tuplien tarve mielessä.

Mutta voihan ne tuplat ostaa vauvan syntymänkin jälkeen jos tarvetta ilmenee niin ei tule hukkaostosta.. ;)
 
Joo sama juttu täällä, ilman tuplia ei pärjättäis. Meillä ikäeroa 1v 7kk ja tuplat on ihan ehdottomat. On myös paljon paikkoja joissa turvallisuussyistä esikko on hyvä saada vaunuihin, toinen juttu on esimerkiksi bussilla matkustaminen.. Ja joskus reissut venähtää niin, että esikoinen nukahtaa vaunuihin.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Poni06:
Meillä ikäeroa 1v11kk ja ilman tuplia emme pääsisi pihaa pidemmälle. Koira-parka jäisi ilman lenkkejä. Tarve riippuu varmasti paljon siitä miten ja kuinka paljon liikkuu.
Niin no teillä varmaan tuo koira sanelee että tarvitsette tuplat.
En usko että niinkään liikunnan määrällä on vaikutusta tarvitaanko tuplat vai ei.. jos tykkää liikkua paljon ihmisvilinässä ja julkisilla, tuplat on varmasti tarpeen.
Me käydään lähinnä lähimaastossa ulkoilemassa rauhallisella asuinalueella.
Vaunuilla joissa on seisomalauta kiinni, päsee muuten ihan kunnon kyytiä menemään.
Toisekseen tykkäämme että 2 -vuotias saa jo kävelläkin joitain pätkiä ettei enää 5-vuotiaana tarvitse rattaissa kuskata / saa sitä liikuntaa. :)
 
Suosittelen hankkimaan, vaikka käytettynä jotkut menopelit!

Meillä ikäero on lapsilla 1v1kk, nyt ovat 5kk ja 1,5v. Mäkin suunnittelin että pärjäisin ilman tuplia, tarkoituksena niin että pienempi olisi liinassa ja isompi rattaissa. Näin me ollaankin paljon kuljettu, mutta myös tuplia on tarvittu. Pitkillä kävelylenkeillä käyn niin että pieni on liinassa ja iso rattaissa, koska tuolla pururadallla se on helpompaa. Jos taas olen menossa puistoon lasten kanssa, on helpompaa ottaa tuplat. Olen pienikokoinen ja taaperoni on ikäisekseen iso, joten on vaikeaa nostella häntä keinuun, liukumäkeen jne, jos liinassa on toinen kaveri:) Taaperon voi myös joutua rimpuilevana kantamaan pois jostakin pusikosta, mikä myös on hankalaa toinen liinassa:)

Meillä osasi kyllä isompi hyvin kävellä jo kun vauva syntyi, mutta ei tule mitään että mentäisiin edes omalle pihalle niin että hänellä ei olisi rataspaikkaa... olen muutaman kerran kokeillut, ja se on kyllä sitten hankalaa jos toinen heittäytyy makarooniksi maahan tai juoksentelee minne sattuu, on kuitenkin vielä niin pieni ettei osaa kulkea vieressä(tai halua). Muutaman kuukauden päästä varmaan hankitaan myös seisomalauta, luulen että kun poitsu vielä vähän kasvaa niin suostuisi siinä lyhyitä matkoja matkaamaan.

Me kyllä ollaan tarvittu yhdistelmiäkin vielä viikonloppuisin, kun käydään koko perhe ulkoilemassa, silloin minä työnnän toista ja mies toista:)
 
Niin, tässä VIB:n viestissä tuleekin yksi tärkeä seikka esille.. eli varmaan kannattaa hommata kun ikäeroä 1,5kk mutta.. käyttöikä tuplille ei varmaan kovin pitkä ole.
Kannattaisi varmaan laittaa galluppia miten pitkään ihmisillä on ollet tuplat käytössä. ;)
Itse en satsaisi vajaan puolen vuoden takia montaa sataa euroa kun ilmankin pärjää sen hetken jollain tapaa.
Mutta jokainen tyylillään ja omien tarpeitten mukaanhan ne tarvitaan.
 
Me liikutaan yleensä autolla paikasta toiseen ja meillä on oma mukavan kokoinen piha, jossa tullaan esikoisen kanssa puuhastelemaan kun vaan oppii kävelemään.. Vaunuille meillä on käyttöä lähinnä ihan vaan huvikävelyn muodossa.

Esikoinen on nukkunut kaikki päikkärinsä vaunussa, joten siinä hommassa niitä on käytetty todella paljon, mutta tosiaan kun vaunujen kanssa ei ole mikään pakko päästä pois omasta pihasta muuta kun omia mahamakkaroita kuluttamaan ;)

Mietinkin tässä, että jos oikein edullisesti löytyisi jotkut järkevät menopelit niin kyllähän sellaiset varmaan kannattaa vaikka ei kovin pitkään välttämättä menisikään. Säästettäisiin sitten ne esikoiselle ostetut vaunut ja laitettaisiin niihin sellainen sisarlauta ku esikoinen kyllästyy vaunutteluun. Mutta tosiaan, tarpeenhan näkee sitten kun tämä kakkonen sytyy.. Tuo esikoinenhan sen sitten määrää, että tarvitaanko ne vai riittääkö sisarlauta. Hirveesti vaan ei viitsisi pistää rahaa toisiin vaunuihin kun nyt nuo meidän nykyiset vaunut on niin mahtavan hyvät!

Mitäs vaunuja teillä on ollut käytössä? Onko Carenan Double Swing -vaunuista kokemuksia? Ne vaikuttaisi järkevän hintaisilta uutena, joten käytettynä voisi löytyä tosi sopuhintaan.
 
Meillä on ikäeroa 1v3kk, ja tuplia ei olisi oikeastaan tarvittu, mutta ostinpa ne kuitenki :headwall:
Vauva päätti matkata liinassa ja repussa, tuplia on käytetty kerran tai kaksi viikossa suunnilleen; kesällä esikoinen alkoi kävellä ja nyt syksyllä on käytetty alle 10krt. Tuollapa ne seisovat, eteisen nurkassa käyttämättöminä.
Olisivat kyllä olleet tosi tarpeelliset, jos vauva olisi niissä aikanaan viihtynyt. Kaupassa käynti ja juurikin puistoilu on tosi hankalaa, ennenko vauva on niin iso että voi sitoa liinalla selkään jossei tuplia ole.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Tuittupää:
Niin, tässä VIB:n viestissä tuleekin yksi tärkeä seikka esille.. eli varmaan kannattaa hommata kun ikäeroä 1,5kk mutta.. käyttöikä tuplille ei varmaan kovin pitkä ole.
Kannattaisi varmaan laittaa galluppia miten pitkään ihmisillä on ollet tuplat käytössä. ;)
Itse en satsaisi vajaan puolen vuoden takia montaa sataa euroa kun ilmankin pärjää sen hetken jollain tapaa.
Mutta jokainen tyylillään ja omien tarpeitten mukaanhan ne tarvitaan.
Hei,
niinpä, mielestäni näissä sinunkin aikaisemmissa vastauksissa jotenkin ohitettiin tuo, että ap tosiaan kyseli neuvoja kun ikäero on 1v2kk tai jopa alle! Mielestäni siis aivan eri asia kuin 1v8kk. Jos on hyvin todennäköistä (mitä ei voi etukäteen tietysti tietää ;) ) että vauva viihtyy liinassa tai kantorepussa, voisin ajatella, että ilman tuplia pärjää. Jos näin ei ole, niin minä suosittelen kyllä ehdottomasti tuplien hankintaa koska ulos lähteminen voi olla muuten täysin mahdotonta. Siinä ei paljon ratkaise se, kuinka pitkä tai lyhyt tuplien käyttöikä on, vaan se, että jos ylipäätänsä haluaa ulos kotipihaa pidemmälle, voi vaunut olla tarpeen ainakin sen puolisen vuotta. Oma tyttöni on nyt reilu 1v8kk ja vieläkään meillä ei pärjättäisi ilman tuplia mutta ei ainakaan oltaisi pärjätty 1v2kk ikäisenä (ellei vauva liinassa). Sitähän ei edes tiedä, käveleekö esikoinen tuon ikäisenä ja vaikka kävelisikin, niin meno voi olla huteraa eikä seisomalaudalla jaksa kauan pysytellä. Meidän tyttö alkoi kävellä 11kk iässä mutta vielä 1v2kk ikäisenäkin meno oli välillä kaatuilua. En olisi missään nimessä voinut laittaa häntä edes seisomalaudalle. Saati että hän (vieläkään...) kävelisi sinne minne pitäisi... riski on myös se, että juoksee auton alle tms vaarallisiin paikkoihin jos ei ole vaunuissa.

Meillä on siis tuplat jo odottamassa, kakkonen kohta syntymässä, ja kuvittelen tarvitsevani niitä vielä 6kk-12kk. Esikoinen ei viihtynyt liinassa ollenkaan joten siihen perustuen etukäteen jo ajattelin, ettei kakkonenkaan viihdy. Enkä edes jaksaisi itse tehdä kaikkia ulkoiluja siten, että vain esikko rattaissa.

Tuplien jälleenmyyntiarvo on suhteellisen hyvä joten suosittelen sellaiset kyllä hankkimaan. Ap voi myös yrittää myydä esikoisen vaunut pois jos luulee, ettei niitä tarvita enää ollenkaan. Jatkossa voivat olla vaan hyvät, jos/kun seisomalaudalle tulee tarvetta.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Elinan äiti:
Alkuperäinen kirjoittaja Tuittupää:
Niin, tässä VIB:n viestissä tuleekin yksi tärkeä seikka esille.. eli varmaan kannattaa hommata kun ikäeroä 1,5kk mutta.. käyttöikä tuplille ei varmaan kovin pitkä ole.
Kannattaisi varmaan laittaa galluppia miten pitkään ihmisillä on ollet tuplat käytössä. ;)
Itse en satsaisi vajaan puolen vuoden takia montaa sataa euroa kun ilmankin pärjää sen hetken jollain tapaa.
Mutta jokainen tyylillään ja omien tarpeitten mukaanhan ne tarvitaan.
Hei,
niinpä, mielestäni näissä sinunkin aikaisemmissa vastauksissa jotenkin ohitettiin tuo, että ap tosiaan kyseli neuvoja kun ikäero on 1v2kk tai jopa alle! Mielestäni siis aivan eri asia kuin 1v8kk. Jos on hyvin todennäköistä (mitä ei voi etukäteen tietysti tietää ;) ) että vauva viihtyy liinassa tai kantorepussa, voisin ajatella, että ilman tuplia pärjää. Jos näin ei ole, niin minä suosittelen kyllä ehdottomasti tuplien hankintaa koska ulos lähteminen voi olla muuten täysin mahdotonta. Siinä ei paljon ratkaise se, kuinka pitkä tai lyhyt tuplien käyttöikä on, vaan se, että jos ylipäätänsä haluaa ulos kotipihaa pidemmälle, voi vaunut olla tarpeen ainakin sen puolisen vuotta. Oma tyttöni on nyt reilu 1v8kk ja vieläkään meillä ei pärjättäisi ilman tuplia mutta ei ainakaan oltaisi pärjätty 1v2kk ikäisenä (ellei vauva liinassa). Sitähän ei edes tiedä, käveleekö esikoinen tuon ikäisenä ja vaikka kävelisikin, niin meno voi olla huteraa eikä seisomalaudalla jaksa kauan pysytellä. Meidän tyttö alkoi kävellä 11kk iässä mutta vielä 1v2kk ikäisenäkin meno oli välillä kaatuilua. En olisi missään nimessä voinut laittaa häntä edes seisomalaudalle. Saati että hän (vieläkään...) kävelisi sinne minne pitäisi... riski on myös se, että juoksee auton alle tms vaarallisiin paikkoihin jos ei ole vaunuissa.

Meillä on siis tuplat jo odottamassa, kakkonen kohta syntymässä, ja kuvittelen tarvitsevani niitä vielä 6kk-12kk. Esikoinen ei viihtynyt liinassa ollenkaan joten siihen perustuen etukäteen jo ajattelin, ettei kakkonenkaan viihdy. Enkä edes jaksaisi itse tehdä kaikkia ulkoiluja siten, että vain esikko rattaissa.

Tuplien jälleenmyyntiarvo on suhteellisen hyvä joten suosittelen sellaiset kyllä hankkimaan. Ap voi myös yrittää myydä esikoisen vaunut pois jos luulee, ettei niitä tarvita enää ollenkaan. Jatkossa voivat olla vaan hyvät, jos/kun seisomalaudalle tulee tarvetta.

No en suosittele ostamaan kenenkään tuplia ennenkuin näkee käytännössä tilanteen.. ;)
Esim. miten esikoinen siinä vaiheessa kävelee koska sekin saattaa muuttua yhdessä kuukaudessa.

Ja tuo esikoisen liikkuminen on varmasti aika yksilöllistä, meillä tyttö käveli 1v 3kk iässä jo 400m lähikauppaan vaikka ekat askeleet otti 1v 2vko:n iässä. =)

Ja vaikka kuinka meillä tyttö juoksentelisi, kun sanotaan varo autoa tai pyöräilijää, tyttö seisahtuu heti ja katsoo ympärilleen. Mutta eihän tätäkään opita jollei luoteta että voi kävellä tuolla liikenteessä. (tosin meidän tyttö ei pahemmin juoksentele vaan tutkii enemmän tienvieruksia.. :whistle: )
 
Ehdottomasti ostaisin tuplarattaat , jos ikäero noinkin pieni kuin 1v 2kk. Meillä ikäeroa tuli lapsille 1v 8 kk ja toki varmaan ilmankin oltaisiin pärjätty, mutta kyllä tuplarattaat toivat omaan elämääni NIIN paljon helpotusta. Vaikka esikoinen olisi miten kova kävelemään, niin on se silti mukavaa kun pääsee edes lähikauppaa kauemmaksikin, kaupungille, kävelylenkeille, jne... ja vaikka antaisi esikoisen välillä kävelläkin, niin uhmakohtauksen sattuessa on niin paljon helpompaa nostaa se toinenkin lapsi rattaisiin ja jatkaa matkaa kuin että kantaa potkivaa ja kiukuttelevaa lasta sylissä, työntäen samalla vauvaa vaunuissa. Näin ainakin meillä...

Itselläni ei myöskään päivisin ole autoa käytettävissä, joten olisin varmaan ilman tuplia tullut hulluksi, kun en olisi päässyt kilometriä kauemmaksi kotoa lasten kanssa. Ja bussilla myös reissataan paljon kaupungille tuplarattaiden kanssa.

SUOSITTELEN! :flower:
 
Alkuperäinen kirjoittaja Tuittupää:
No en suosittele ostamaan kenenkään tuplia ennenkuin näkee käytännössä tilanteen.. ;)
Esim. miten esikoinen siinä vaiheessa kävelee koska sekin saattaa muuttua yhdessä kuukaudessa.

Ja tuo esikoisen liikkuminen on varmasti aika yksilöllistä, meillä tyttö käveli 1v 3kk iässä jo 400m lähikauppaan vaikka ekat askeleet otti 1v 2vko:n iässä. =)

Ja vaikka kuinka meillä tyttö juoksentelisi, kun sanotaan varo autoa tai pyöräilijää, tyttö seisahtuu heti ja katsoo ympärilleen. Mutta eihän tätäkään opita jollei luoteta että voi kävellä tuolla liikenteessä. (tosin meidän tyttö ei pahemmin juoksentele vaan tutkii enemmän tienvieruksia.. :whistle: )
Ohhoh, sullapa on kuuliainen lapsi - ihan kuin suoraan oppikirjasta ;) Ei meidän esiuhmainen vaan noin käyttäydy. Tyypillistä on myös ns. itkupotkuraivat keskellä katua ja siinähän se menee kantohommiksi jos tyttöä ei saa rattaisiin kiinni. Ja mitenköhän sitten varsinaisessa uhmaiässä, huh :whistle: ;)

Jos elämän pystyy järjestämään niin, että on aikaa, energiaa ja kiinnostusta katsella tilannetta vasta vauvan syntymän jälkeen, silloin ehkä tuo taktiikka sopii. Itse kyllä haluan tehdä kaikki hankinnat etukäteen jotta esikoinen mm. pääsee heti alusta alkaen ulos eikä ensimmäiset viikot mene katseluun. Mutta toki ihmisillä on erilaisia rahatilanteita; jos on tiukkaa, silloin toki kannattaa harkita tarkemmin.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Bbbbbb:
Ehdottomasti ostaisin tuplarattaat , jos ikäero noinkin pieni kuin 1v 2kk. Meillä ikäeroa tuli lapsille 1v 8 kk ja toki varmaan ilmankin oltaisiin pärjätty, mutta kyllä tuplarattaat toivat omaan elämääni NIIN paljon helpotusta. Vaikka esikoinen olisi miten kova kävelemään, niin on se silti mukavaa kun pääsee edes lähikauppaa kauemmaksikin, kaupungille, kävelylenkeille, jne... ja vaikka antaisi esikoisen välillä kävelläkin, niin uhmakohtauksen sattuessa on niin paljon helpompaa nostaa se toinenkin lapsi rattaisiin ja jatkaa matkaa kuin että kantaa potkivaa ja kiukuttelevaa lasta sylissä, työntäen samalla vauvaa vaunuissa. Näin ainakin meillä...
Itselläni ei myöskään päivisin ole autoa käytettävissä, joten olisin varmaan ilman tuplia tullut hulluksi, kun en olisi päässyt kilometriä kauemmaksi kotoa lasten kanssa. Ja bussilla myös reissataan paljon kaupungille tuplarattaiden kanssa.

SUOSITTELEN! :flower:
Juuri näin.

 
Kiitos kaikille vastauksista! :flower:

Kyllä tässä mieli alkaa kääntymään sen puoleen, että oman mielenrauhan säilyttämiseksi ja mökkihöperyyden estämiseksi (joo, ja mahamakkaroiden sulattamiseksi) ne tuplat ovat varmaan aika järkevä hankinta. Nyt kysyisin teiltä vielä toista kysymystä :)

Onko teillä kokemuksia minkälaisista tuplista?
Carenalla olisi aika edukkaat Double Swing kärryt, jotka voisi kävästä hakemassa kaupasta vaikka vielä senkin jälkeen kun kakkonen on syntynyt.. Mutta jos nuo kärryt tuntuvat huonoilta niin sitten ne uudet meneekin muilla merkeillä (kuten emmaljunga, teutonia jne.) aika kalliiksi. Sitten pitäisi varmaan hyvissä ajoin alkaa kyttäilemään käytettyjä kärryjä kirppiksiltä ja netistä... Kertokaahan ihmeessä omia kokemuksianne erilaisista tuplista. Ja kokemukset noista Carenan Double Swingeistä kiinnoistaisi tosi kovasti - onko ne järkipelit ja kestääkö kuinka hyvin (kun hinta eikuitenkaan päätä huomaa)?
 
meillä on carenan double swing rattaat ollu käytössä nyt 5kk ja en vaitais pois kevyet työntää jopa lumihangessa ja meillä oli alkuun vauvalla se erillinen koppa eli vauva oli kasvot työntäjäänpäin ja esikoinen kasvot meno suuntaan, suhteellisen kapeat mahtuu useimmista ovista. kääntyy kevyesti ja pienessä tilassa kääntyvien eturenkaiden ansiosta
 
Silleri
Meillä on nuorimmilla ikäeroa2v4kk, mutta ilman tuplia en pärjäisi. Juuri uhmakohtausten ja bussilla liikkumisen takia varsinkaan. Sitäpaitsi meidän energinen ja liikkuvainen aktiivinen poikamme ei vain kävele, edes tien yli eskariin siskoa vietäessä. Joka aamu en jaksa ruveta taistelemaan kävelläänkö vai ei vaan pienet tupliin ja menoksi.

Hankalaa on vain se, että vanhempi lapsista on iso ikäisekseen ja kaikkien tuplien painorajat alkavat tulla vastaan. Seisomalautaa on kokeiltu, mutta ainakin Emmaljungan lauta Emmaljungan yhdistelmissä koppa kiinni on seisojalle aika huteron tuntuista kyytiä enkä sillä pelillä pääsisi ainakaan neuvolaan asti 4km:n päähän. En jaksaisi sinne asti hiippailla myöskään vauva liinassa, joten tuplat ovat ainoa ratkaisu meille. Ostin ne jo ennen vauvan syntymää, käytettynä ja vieläpä kahdet, suurirenkaiset talvikeleihin ja sattarit kauppareissuihiin... :D Ja molemmat ovat olleet kovassa käytössä. Suurin tarve tupliin on meillä tämä talvi vain, mutta en ajatellutkaan kärvistellä montaa kuukautta miettien, minne pääsee ja minne ei vaan halusin päästä liikkumaan aina tarpeen tullen.

Carenoita harkitsin itsekin, niitä suositeltiin, mutta löysin sitten käytetyt Hauckit ja Maclarenit. Carenoita ei vielä paljon liiku käytettyinä, ovat sen verran uutta mallia.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Elinan äiti:
Alkuperäinen kirjoittaja Tuittupää:
No en suosittele ostamaan kenenkään tuplia ennenkuin näkee käytännössä tilanteen.. ;)
Esim. miten esikoinen siinä vaiheessa kävelee koska sekin saattaa muuttua yhdessä kuukaudessa.

Ja tuo esikoisen liikkuminen on varmasti aika yksilöllistä, meillä tyttö käveli 1v 3kk iässä jo 400m lähikauppaan vaikka ekat askeleet otti 1v 2vko:n iässä. =)

Ja vaikka kuinka meillä tyttö juoksentelisi, kun sanotaan varo autoa tai pyöräilijää, tyttö seisahtuu heti ja katsoo ympärilleen. Mutta eihän tätäkään opita jollei luoteta että voi kävellä tuolla liikenteessä. (tosin meidän tyttö ei pahemmin juoksentele vaan tutkii enemmän tienvieruksia.. :whistle: )
Ohhoh, sullapa on kuuliainen lapsi - ihan kuin suoraan oppikirjasta ;) Ei meidän esiuhmainen vaan noin käyttäydy. Tyypillistä on myös ns. itkupotkuraivat keskellä katua ja siinähän se menee kantohommiksi jos tyttöä ei saa rattaisiin kiinni. Ja mitenköhän sitten varsinaisessa uhmaiässä, huh :whistle: ;)

Jos elämän pystyy järjestämään niin, että on aikaa, energiaa ja kiinnostusta katsella tilannetta vasta vauvan syntymän jälkeen, silloin ehkä tuo taktiikka sopii. Itse kyllä haluan tehdä kaikki hankinnat etukäteen jotta esikoinen mm. pääsee heti alusta alkaen ulos eikä ensimmäiset viikot mene katseluun. Mutta toki ihmisillä on erilaisia rahatilanteita; jos on tiukkaa, silloin toki kannattaa harkita tarkemmin.
Kyllä meillä oppikirjoistakin kasvatusvinkkejä otetaan mutta pääasiassa maalaisjärjellä mennään.. ;)
Meillä on kyllä ihan uhmaiässä jo tyttö, 2.5v, mutta ei meillä mitään itkupotkuraivareita ole ollut kuin kerran ja sekin omaa tyhmyyttä kun lähdettiin liikkeelle vaikka tyttö oli tosi, tosi väsynyt. Kyllähän ne pahimmat uhmakohtaukset saa estettyä riittävällä unella, ruoalla ja huomioimalla.. B)

Meillä kyllä mentiin ulos heti vauvan synnyttyä.. kun sillä seisomalaudalla pääsee ihan kunnon kävelylenkkejäkin tekemään. ;)
Mutta ap:n tapauksessa varmaan kun ikäero on noin pieni, tuplille on tarvetta kun esikoinen ei vielä siinä vaiheeessa ole välttämättä valmis seisomalaudalle.
Minulla on oma auto, joten ei ole tarvinnut julkisilla liikkua eikä jumittua neljän seinän sisälle. :D
Meillä ei olisi ollut siis tuplille mitään käyttöä. Joillain on, joillain ei. Niin yksinkertaista. :wave:
 
Alkuperäinen kirjoittaja Tuittupää:
Kyllä meillä oppikirjoistakin kasvatusvinkkejä otetaan mutta pääasiassa maalaisjärjellä mennään.. ;)
Meillä on kyllä ihan uhmaiässä jo tyttö, 2.5v, mutta ei meillä mitään itkupotkuraivareita ole ollut kuin kerran ja sekin omaa tyhmyyttä kun lähdettiin liikkeelle vaikka tyttö oli tosi, tosi väsynyt. Kyllähän ne pahimmat uhmakohtaukset saa estettyä riittävällä unella, ruoalla ja huomioimalla.. B)

Meillä kyllä mentiin ulos heti vauvan synnyttyä.. kun sillä seisomalaudalla pääsee ihan kunnon kävelylenkkejäkin tekemään. ;)
Mutta ap:n tapauksessa varmaan kun ikäero on noin pieni, tuplille on tarvetta kun esikoinen ei vielä siinä vaiheeessa ole välttämättä valmis seisomalaudalle.
Minulla on oma auto, joten ei ole tarvinnut julkisilla liikkua eikä jumittua neljän seinän sisälle. :D
Meillä ei olisi ollut siis tuplille mitään käyttöä. Joillain on, joillain ei. Niin yksinkertaista. :wave:
No teilläpä tosiaan on "kiltti lapsi", :eek: jos ei yhtään uhmaile tuon pahemmin - ainakaan vielä! :D Piruja seinille maalaamatta, monesti 3-vuotiaan uhma on pahempi kuin 2-vuotiaan..sitä siis odotellessa. Meillä ainakin jos lapsi päättää kesken kävelyreissun tehdä stopin, niin siinäpä sitten ollaan. Ei auta suostuttelu, ei lahjonta, ei komentaminen - vaikka olisi päiväunet, ruuan syömiset kohdallaan ja huomiotakin saanut yllin kyllin. Eikä aina ole edes AIKAA jäädä odottamaan, että koskas se "Terttu-Ville-Petteri" sitten päättää äidin käskystä taas jatkaa matkaa, vauvan jo itkiessä kärsimättömänä rattaissa...Lapset ovat myös temperamentiltaan erilaisia, aina ei etukäteen voi tietää millainen uhma esikoiselle tulee kun vauva syntyy.

Olen samaa mieltä, että mikäli on auto käytössä niin ei tuplia välttämättä tarvitse, etenkään jos ei tykkää kaupungilla liikuskella, jolloin varsinkin voi olla melkoinen haaste saada se taapero menemään juuri sinne suuntaan nihin pitäisi - ja etanan vauhdillahan joutuu silloin myös itse liikkumaan. Itse "kiireisenä" kotiäitinä ei ole aina aikaa mennä sen taaperon vauhdilla, joten nopeammin kauppareissut sujuvat kun taaperonkin saa teljettyä rattaisiin. :kieh: Ja mikäli omistaa auton, niin voihan surauttaa suoraan kauppakeskukseen, joissa molemmat lapset saa kärryihin. Mutta kukin tyylillään siis...

Myöskään jos ei halua tehdä pitkiä vaunulenkkejä oman kunnon kohottamiseksi päivän aikana, tuplat ovat turhat. Meillä taas on aina ollut itsestäänselvyys, että lapset otetaan mukaan lenkille, eli meillä on käytössä Emman juoksutuplarattaat, jolloin voimme koko perhe tehdä pitkiä lenkkejä (5-10km) lasten istuessa tyytyväisinä rattaissa. :)

:flower:
 
Alkuperäinen kirjoittaja Bbbbbb:
No teilläpä tosiaan on "kiltti lapsi", :eek: jos ei yhtään uhmaile tuon pahemmin - ainakaan vielä! :D Piruja seinille maalaamatta, monesti 3-vuotiaan uhma on pahempi kuin 2-vuotiaan..sitä siis odotellessa. Meillä ainakin jos lapsi päättää kesken kävelyreissun tehdä stopin, niin siinäpä sitten ollaan. Ei auta suostuttelu, ei lahjonta, ei komentaminen - vaikka olisi päiväunet, ruuan syömiset kohdallaan ja huomiotakin saanut yllin kyllin. Eikä aina ole edes AIKAA jäädä odottamaan, että koskas se "Terttu-Ville-Petteri" sitten päättää äidin käskystä taas jatkaa matkaa, vauvan jo itkiessä kärsimättömänä rattaissa...Lapset ovat myös temperamentiltaan erilaisia, aina ei etukäteen voi tietää millainen uhma esikoiselle tulee kun vauva syntyy."
Tiedossa on että 3-vuotiaalla on isompi uhma kuin 2-vuotiaalla mutta siinä vaiheessahan ei ole enää vauvaa vai mitä..??? Ei me täällä sitä 3-vuotiaan uhmaa odotella vaan sitä että päästään kivaan leikki-ikään. :saint:
Meillä ei muuten vauvakaan itke vaunuissa.. :D
Se muuten tarttuu se oma olo helposti muksuihin.. ;)

Alkuperäinen kirjoittaja Bbbbbb:
Myöskään jos ei halua tehdä pitkiä vaunulenkkejä oman kunnon kohottamiseksi päivän aikana, tuplat ovat turhat. Meillä taas on aina ollut itsestäänselvyys, että lapset otetaan mukaan lenkille, eli meillä on käytössä Emman juoksutuplarattaat, jolloin voimme koko perhe tehdä pitkiä lenkkejä (5-10km) lasten istuessa tyytyväisinä rattaissa. :)
Kunnon kohottamiseksi voi tehdä vaunulenkkejä seisomalaudan kanssakin ja veikkaampa että siinä kunto kohoaa paremmin kun on seisomalauta mukana.. :D

- kiireetön kotiäiti -
 
no meillä on ikäeroa 2v2kk. meillä ei ollut tuplia mutta vuotta pienemmällä ikäerolla olisi varmasti ollut. sitten olisi tosin mennyt asuntokin vaihtoon kun ei tänne pääse tuplilla mitenkään sisään :LOL:
naapurin lapsilla ikäeroa 1v4kk ja myivät tuplat sitten turhina pois, esikoinen ei malttanut istua. meidän esikoinen taas on niin rauhallinen että istuu vieläkin mieluusti rattaissa jos ei "joudu" kävelemään. alkuun (ja vielä nykyäänkin joskus) vauva kulki kantoliinassa ja esikoinen istui rattaissa, varsinkin pidemmät matkat. tyttö tykkää kyllä kävelläkin ja käveleekin nätisti hosumatta, mutta meillä ei ole autoa eli välimatkat on välillä turhan pitkiä niin pienen talsittavaksi eikä jaksa kilometritolkulla seistä seisomalaudallakaan (eikä äiti jaksa työntää seisomalautaa ja rattaita muksuineen hangessa pitkiä matkoja).
 

Yhteistyössä