Tarvitseeko 1½-vuotias lapsi muka joululahjoja?

  • Viestiketjun aloittaja Aikuinen nainen
  • Ensimmäinen viesti
Aikuinen nainen
Me emme ole mieheni kanssa hankittu 1½-vuotiaalle kuopuksellemme yhtään joululahjoja, emmekä anna hänelle myöskään lahjoja, joita sukulaiset ja tuttavat ovat meille tuoneet annettavaksi hänelle. Muut lapsemme (7v, 5v ja 3v) kyllä saavat lahjoja, mutta ei tuo 1½-vuotias, kun ei hän kuitenkaan niistä vielä mitään ymmärrä.

Olemme saaneet mieheni kanssa kuulla, että olemme kamalat vanhemmat, kun emme anna tuolle yhdelle lapselle vielä lainkaan lahjoja, mutta tuskin lapsi siitä itse kärsii mitään. Eihän noin pieni vielä mitään lahjoista ymmärrä. Viime joulunakin kun nyt tuo 3v lapsi oli vasta 2v, niin hän sai muutaman lahjan, mutta ei tajunnut niiden päälle mitään. Hän vain kanniskeli niitä paikasta toiseen ja me aikuiset saimme lopulta avata ne paketit. Lasta ei edes jaksanut kiinnostaa ne lelut mitä lahjoista tuli, häntä kiinnosti vain lahjapaperit! Joten meillä ei 1½v samoin kuin 5kk vanhat lapset eivät saa vielä mitään lahjoja jouluana, vaan he ovat jo nukkumassa, kun Joulupukki tulee ja antaa vanhemmille lapsille näiden lahjat.
 
"vierasvieras"
Aika myöhään teilä tulee pukki..

Kyllä meidän 1,5-vuotias varmaan vähän ihmeissään katsois jos kaikki muut sais kasan paketteja ja itse ei ollenkaan.. ymmärrän jos ei itse halua hirveesti ostaa mutta vähintään muiden antamat lahjat kyllä antaisin..?! Ja me ollaan itsekin ostettu kun on niin paljon kivoja juttuja mistä varmasti lapsi tykkää.
 
"anni"
kyllä meillä tuonikäiset on tajunneet lahjan päälle, eikähän tuonikäinen tarvitse kuin vaikka yhden lahjan, mutta lahja se on silti! ja tunne että hänkin saa ja kuuluu joukkoon! itselläni on selvät muistot jo tuonikäisestä eli mielestäni tarvitsee!
 
  • Tykkää
Reactions: Hansu81
"vierailija"
Niin sinäkö annat ne sukulaisten sille puolitoistavuotiaalle tuomat lahjat sitten niille isommille lapsille? Tosi reilua hei :xmas:

(Joo joo tajusin kyllä että on provo, ei tartte tulla rääkymään)
 
  • Tykkää
Reactions: Hansu81
[QUOTE="anni";29360636]kyllä meillä tuonikäiset on tajunneet lahjan päälle, eikähän tuonikäinen tarvitse kuin vaikka yhden lahjan, mutta lahja se on silti! ja tunne että hänkin saa ja kuuluu joukkoon! itselläni on selvät muistot jo tuonikäisestä eli mielestäni tarvitsee![/QUOTE]

:LOL:
 
Miten niin
Miten niin provo? Meidän esikoinen 2v9kk sanoi toivovansa joululahjaksi automatkaa ja naurua. Ja kuulemma joulupukki ei saa tulla käymään :D Kuopus sanoi "dädädädä guu".

Kummallekin ollaan ostettu yksi paketti, ja sukulaisia ollaan pyydetty olemaan ostamatta mitään, kun säilytystila on loppu eivätkä lapset kaipaa mitään uutta. Mutta kuulemma ovat jotain ryönää hankkineet :(
 
Tuskin tuokaan ymmärtää omistamisen käsitettä. Kokemuksesta tiedän, että haluaa myös kun toinenkin saa. Eli ei niiden lahjojen tarvitse olla mitään kallista, mutta hänellekin on jotain annettava isosiskonkin saadessa jotain.

Ymmärtää lelujen päälle ja leikkiikin niillä kovasti.
 
vieras11
En ymmärrä miksi yksi lapsi jätettäisiin lahjatta? Sen tajuaisin, jos olisi yksi lapsi 1,5v eikä sille annettaisi lahjoja. Ei sen ikäiset tajua. Oma 3v ei ymmärrä joulun päälle juuri mitään, kun ei olla markkinoitu sitä tyylillä "saa uusia leluja".
 
Aikuinen nainen
[QUOTE="Ihmettelen";29360649]Mitä teet niille lahjoille jotka sukulaiset on tarkoittanut lapselle?[/QUOTE]

Tai myyn ne tavarat kirpputorilla ja ostan rahoilla itselleni jotain kivaa.
 
-------------
Tyttö oli ekana jouluna 9kk ja sai lahjoja. Nautti avaamisesta ja uusista leluista. Seuraavana jouluna 1v9kk, ymmärsi jo enemmän. Nyt 2v9kk ja odottaa pukkia kovin. Pikkusisko 1kk saa myös pari pakettia muodon vuoksi. Järkeviä mitä muutenkin saisi. Minusta on kiva ostaa / tehdä lahjoja. Ajatuksesi kuulostaa korviini epänormaalin kylmältä.
 

Yhteistyössä