Tavalliseen maitoon siirtyminen- reissun päällä vielä korviketta?

niin siis tässä pulma, poika pian vuoden ja siirtymävaiheessa ollaan. Tavallista maitoa pikkuhiljaa sotketaan sekaan ja pari päivää niin ollaan erossa korvikkeesta. Mutta miten olette tehneet esim lento- ja automatkoilla maidon kanssa? Tuttipullosta vielä juo valtaosin ja reissussa vaikea kuljettaa "kylmämaitoa"? Korviketta?
 
Kelpaisiko teidän pojalle Hyla-maito, niitä saa 2dl:n uht-pakatuissa tetroissa. Tai sitten Muksulla on muistaakseni sellaista maitojuomaa, joka tarkoitettu 1-3 -vuotiaille, säilyy myös huoneenlämmössä. Niitä löytyy vauvanruokahyllystä, korvikkeiden vierestä isommista marketeista. Meillä oli kyllä taannoin lentomatkalla mukana myös varoiksi korviketta 1v 3kk vanhalle, kun myös joi vielä "unimaidot" pullosta, vaikka "tavismaitoa" jo joikin, mutta lentokoneeseen tarvittiin nuo unimaidot siis vielä mukaan. Meillä kelpasi nuo hyla-maidotkin ja Muksun maidot...
 
Nostelenpa aihetta, kun on itsellä juuri mielen päällä B)

Eli olemme lähdössä viikon ulkomaanmatkalla ja tyttömme on silloin vuoden ikäinen. On nyt 11kk iässä saanut pari viikkoa tavallista maitoa puuron ja korvikkeen joukossa eikä mitään oireita ole tullut. Ajattelin alkaa siirtymään pikku hiljaa kokonaan tavismaitoon, mutta tuo matka mietityttää..

Kannattaisiko sekoitella vielä tavismaito-korvike- sekoitusta reissuun asti ja matkalla vaikka tehdä maito korvikejauheesta+pullovedestä?? Ja tosiaan pullosta - vain ja ainostaan - suostuu maitoa juomaan.
 
Meillä lentomatkalla annettiin korviketta, vaikka tavalliseen maitoon oli siirrytty jo monta kuukautta sitten... Meinasin ostaa niitä hyla-maitotetroja, jotka siis säilyvät huoneenlämmössä, mutta olivat saman hintaisia kuin korviketetrat, joten päädyin sitten korvikkeeseen. Ajattelin, että jos matkoilla muuten syö huonommin, niin saa ainakin enemmän ravintoa ja energiaa korvikkeesta kuin tavallisesta maidosta. Ja ihan sekaisinhan se ruokarytmi matkustuspäivinä olikin.

Carmen: minusta sun kannattaa tehdä juuri niin kuin pohdit eli reissuun asti sekoitusta ja reissussa sitten korviketta. Riippuu siitä mihin päin olette lähdössä, mutta varmaan joka paikasta löytyy korviketta, joten sitä ei tarvi Suomesta raahata kuin menomatkaa varten.
 

Yhteistyössä