Te kenellä on asuntolaina,onko teillä lainaturvaa?

On sekä lainaturva ja henkivakuutukset. Meillä koko laina on mun nimissäni, joten jos mä nyykähdän niin jää tirpalle (ja sitä myöden isälleen) edes velaton talo ja kunnon pesämuna. Jos mies kuukahtaa niin henkivakuutuksesta saa lainaan rahat ja sit menis kalusto/firma myyntiin, mistä mä saisin pesämunan.

Maksaahan noi tietysti, mut ennemmin lasken sen mukaan mitä voi tapahtua kun sen mukaan et mitä ei tapahdu.
 
"vieras"
Meillä on vielä toistaseksi lainaturva, mutta otettiin nyt henkivakuutukset ja miehelle työttömyysturva vakuutusyhtiöstä. On huomattavasti halvempi, vakuutuskorvaus on aina sama eikä sidonnainen jäljellä olevan lainan määrään. Ja ainakin meillä on lainaturvaa varten erillinen laina, joten siintä kun laskee kuukausimaksut korkoineen, päästään aika huimiin summiin...
Mikä tämä tämmöinen laina lainaturvaa varten on? Kuulostaa ihan käsittämättömältä.
 
"vieras"
Pankit kyllä myy tietysti mitä vaan, mutta kannattaa miettiä ja laskea tarkkaan, mikä kannattaa tai kysyä joltain viisaammalta. Kun otettiin lainaa, meille ehdotettiin, että voitais maksaa vähemmän kuukausieränä lainaa ja laittaa se osa johonkin rahastoon. No, laskettiin, että sen rahaston olisi pitänyt tuottaa koko ajan jotain yli 10%, jotta olisi ollut järkevää!
 
"vieras"
Laskettiin, että lainaturva ei kannata, koska se ei ole voimassa kuin muutaman vuoden ja sitten, jos jää työttömäksi, niin rahaa saa vain muistaakseni vuoden verran. Mieluummin säästää vararahastoon, jolle on käyttöä, vaikka ei työttömäksi jäisikään. Eikä tule kuviteltua, että lainaturva pelastaa. Lainaturva menee kankkulan kaivoon ja siinä tosiaan on käsittämättömän huonot ehdot.

Hyvä tapaturma- ja henkivakuutus meillä on. Ne ovat paljon tärkeämpiä.
 
???
Sä oot siis palannut yhteen sun eksän kanssa? Ja meinaatte nyt vielä ottaa yhteisen lainan? Eiks sun pitänyt olla sössinyt luottotiedot?

Vastaus kysymykseen: Ei ole koska lainan oton hetkellä oli tiedossa että lainaa ei tule olemaan kovin kauan. Näillä näkymin ollaankin viikon päästä velattomia :) Eli lainaa meillä ehti olemaan vain 2 vuotta. Ei tosiaan olisi kannattanut mikään lainaturva.
 
vakuutus on, ei lainaturvaa
Lainaturvat ovat vain pankin rahastuskeinoja. Niissä on niin paljon ehtoja, etteivät kuitenkaan auta mitään. Esim. lomautuksen ajalta ei tipu mitään.

Vakuutusyhtiöstä saa vakuutuksen paljon halvemmalla.
 
"vieras"
ei olisi edes sitä saatu koska se vaatii vakinaisen työpaikan jota miehellä ei ollut (eihän pankki ala maksamaaan jonkun jäädessä työttömäksi jos ei ole ollut vakinasita työpaikkaa). No katsottiin kyllä muutenkin että ei ole meille kannattava juttu, laina mitoitettu siten että pärjätään ja pystytään sitä maksamaan pienemmillälin tuloilla jonkin aikaa. Henkivakuutukset meillä on (pariturva) joka kattaa lainasumman jomman kumman kuollessa.
 
"shihtzu"
[QUOTE="vieras";21904673]Laskettiin, että lainaturva ei kannata, koska se ei ole voimassa kuin muutaman vuoden ja sitten, jos jää työttömäksi, niin rahaa saa vain muistaakseni vuoden verran. Mieluummin säästää vararahastoon, jolle on käyttöä, vaikka ei työttömäksi jäisikään. Eikä tule kuviteltua, että lainaturva pelastaa. Lainaturva menee kankkulan kaivoon ja siinä tosiaan on käsittämättömän huonot ehdot.

Hyvä tapaturma- ja henkivakuutus meillä on. Ne ovat paljon tärkeämpiä.[/QUOTE]

Mulla on lainaturva, koska yksin lainaa maksan, mutta mulla tuo lainaturva on aina voimassa jos en sitä erikseen irtisano, koska maksan joka kuukausi, en siis ole mitään könttäsummaa maksanut. Ei tulisi mieleenkään ottaa isoa lainaa ilman jotain turvaa, koska ikinä et voi olla varma käykö jotain vai ei.
 
Meillä oli edelliseen omistusasuntoon aluksi kun sen pankissa siihen puoliväkisin möivät mutta ei ollut kauaa, törkeän kallis ja ihan vakuutusyhtiöstä otettu (huomattavsti edullisempi) vakuutus oli huomattavasti laajempi...

Pankin lainaturva on yksi suurimpia kusetuksia joilla asiakkaita huijataan;)
 
"vieras"
BV- et taida omaan osuutesi (jos lainaa olet ottamassa) edes lainaturvaa ainakaan työttömyyden / työkyvttömyyden varalta edes saada koska sinulla ei ole työpaikkaakaan. Kuoleman varalta kyllä.
 

Yhteistyössä