4 annosta (mminä tein monin kertaisen)
lasagnelevyjä 200g
2 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
300g jauhelihaa
100g palvikinkkua
2 porkkanaa
400g tomaattimurskaa
½tl suolaa
2 tl basillikaa
juustokastike:
4 rkl margariiniä/öljyä
1dl vehnäjauhoja
1l maitoa
1 tl suolaa
½tl mustapippuria
2dl emmental-mazzarella juustoa
pinnalle: 1dl emmental mozzarella juustoa
halutessasi parmesaanijuustoa raastettuna
1.kiehauta pannulla öljyssä sipulit lisää joukkoon jauheliha ja palvikinkku (hienonnnettu)
2. Lisää ruskistuneeseen jauhelihaan tomaattimurska, raasta joukkoon porkkanat, mausta suolalla ja pippurilla.
Hauduta kannen allal väh 5-10 min (minä haudutin vajaan tunnin). mausta lopuksi yrteillä (mausteet voi tietenkin laittaa mielensä mukaan)
3. sulata juustokastiketta varten rasva microssa (esim tupperwaren micropluskannussa). Sekoita joukkoon jauhot ja puolet maidosta vispilällä sekoittaen. Kuumenna minuutti kerrallaan, välillä sekoittaen ja lisäten loput maidosta. Yhteensä 4-6 min.
Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon juustoraaste.
Tuli tosi hyvää, pehmeän makuista