Tietääkö joku punakorva kilpikonnien hoidosta jotain?

  • Viestiketjun aloittaja "piipa"
  • Ensimmäinen viesti
"piipa"
Miltä tämä kuulostaa:
Kaksi aikuista konnat asuvat 90*60 cm kokoisessa akvaariossa, jossai ei ole MITÄÄN muuta kuin n. 20 cm vettä ja jonkinlainen pumppu (ei mitään uv-lamppujakaan ees). Ne syötetään 3 krt/viikossa ja pelkällä kalalla. Pääsevät liikkumaan lattiatasossa 3 krt/viikko.

Kyseessä ei ole omat kilpparit, mutta nousi kyllä huoli noista. Aiheestako?
 
Vettä ei saa olla kamalasti, ja joku paikka pitää olla, missä voi kelliä (osin ) veden yläpuolella. UV-lamppu pitäis olla, ja ruokavalionkin laajempi, esim. kasviksia.
Kannattaa googlettaa, ihan 100varmana on joku yhdistys / muu taho, mikä ylläpitää ajantasaisia hoito- ja ruokintaohjeita.
 
Viimeksi muokattu:
"alkup."
Vettä ei saa olla kamalasti, ja joku paikka pitää olla, missä voi kelliä (osin ) veden yläpuolella. UV-lamppu pitäis olla, ja ruokavalionkin laajempi, esim. kasviksia.
Kannattaa googlettaa, ihan 100varmana on joku yhdistys / muu taho, mikä ylläpitää ajantasaisia hoito- ja ruokintaohjeita.
Ok. Koitin tuossa jo katsellakin, mutta en tiiä sivujen luotettavuudesta. Mitenhän tuota ossais hinovaraisesti ilimasta omistajalle, että tarttei tehdä jottai...
 
"huh"
On kokemusta ja minusta tuossa on kahdelle aikuiselle kilpparille kyllä aivan liian vähän liikkumatilaa sekä vettä! Ja ehdottomasti pitää olla kuivattelutaso ja jokin lamppu jonka alla lämmitellä. Ei ole kilppareilla hyvät oltavat :( Punakorvalle voi tulla kilpimätä jos ei pääse halutessaan kuivalle. Ja pitää olla kalan lisäksi myös niitä ihan omia pellettejä joissa on sopivat ravinteet. Sekä oliko se A-vitamiini jota tarvitsevat lisäksi.
Onko vesi miten puhtaan näköistä? Puhdistetaanko allasta miten usein tiedätkö? Entä ruokkivatko kalan suoraan akvaarioon vai erillisessä astiassa?
Miltä konnien kilvet näyttävät, ovatko kovin muhkuraiset? Se kielii helposti ravinnon puutteellisuudesta. Myös silmien pitäisi olla kirkkaat. Pelkässä vedessä elävillä tulee helposti silmätulehduksia varsinki likaisessa vedessä.
Lattiatasossa 3 kertaa liikkuminen EI riitä kuivalla oloksi!
 
[QUOTE="alkup.";23804332]Ok. Koitin tuossa jo katsellakin, mutta en tiiä sivujen luotettavuudesta. Mitenhän tuota ossais hinovaraisesti ilimasta omistajalle, että tarttei tehdä jottai...[/QUOTE]

Ei sun tarvii vihjaa mitään, kun soitat vaan teidän alueen eläinsuojeluvalvojalle, ja kerrot hälle huolesi. Sillä on vaitiolovelvollisuus, ja se opastaa kyllä omistajia, jos oikeasti on hoitotaidoissa puutetta. Mut jos vaan laiskuudesta kyse, niin valvoja voi sit poliisin kans hakea konnat parempaan turvaan, jos katsoo, ettei hoito kertakaikkiaan riitä.
Sun alueen eläinsuojeluvalvojan tiedot saat esim. sun kunnan eläinlääkäriltä tai sey:n sivuilta.
 
"mä"
1 kilppari tarvis yli 350litran akvaarion. Se ei tietenkään tule olla täynnä vettä vaan siinä pitää olla kuivattelu/lämmittelytaso erikseen missä lämpölämppu. Sen lisäksi tulee olla UVA/UVB lamppu. Kilpparia ei tarvi joka päivä ruokkia, mutta tulee saada vaihtelevasti kalaa, kuivaruokaa, vihreää ruokaa. Lisäksi kalkin turvaamisekski akvassa pitäs olla seepian palanen(sellanen valkonen mötikkä). Vielä pitäs antaa silloin tällöin kalan kanssa esim. nutrobal vitamiinijauhetta. Lamput tulis olla säädetty niin, että menee yöksi pois päältä ja akvassa pitäs tietty olla kunnollisen kokoinen ulkosuodatin, mikä pitäs veden puhtaana, koska konna juo sitä vettä myös.
Itse ruokitaan kilppari eri astiassa ja silti saa veden parin viikon välein vaihtaa, vaikka on hyvä suodatin. Konnien pitäs päästä väljästi uimaan ja suklaileen siellä ja sit lämmittelemään.
Perälän kirjoittama kilpparikirja hyvä.
 

Yhteistyössä