tietääkö kukaan

  • Viestiketjun aloittaja hapanvelli
  • Ensimmäinen viesti
hapanvelli
kyselen vielä, kun aikaisemmin ei tullut yhtään vastauksia.
eli osaako kukaan tehdä hapanvelliä. netistä olen etsinyt, mutta sieltä saan vastaukseksi virolahtelaisen hapanvellin, mikä ei ole se mitä etsin.

äitini oli kotoisin juukasta, ja siellä tehtiin hapanvelliä johon tuli perunalohkoja. jos kukaan nyt tietäisi niin kertokaa miten se tehdään.
 
Kelpaisiko tämä?

Hapanvelli
(4 annosta)

2 dl herneitä
400 g perunaa
1 l vettä (liotusvesi erikseen)
2 dl hapanleivänjuurta
suolaa
Laita herneet edellisenä päivänä likoon. Kaada liotusvesi pois. Keitä herneet kypsiksi vedessä. Lisää perunalohkot ja kypsennä. Saosta keitto leivänjuurella (ruisjauho, hiivaa, vettä, hapantunut yhden päivän). Lisää suola. Keitä 10-15 min. Tarjoa voin kera. Lisäkkeeksi kylmää maitoa.
 
Hapanvelli
(4 annosta)

2 dl herneitä
400 g perunaa
1 l vettä (liotusvesi erikseen)
2 dl hapanleivänjuurta
suolaa
Laita herneet edellisenä päivänä likoon. Kaada liotusvesi pois. Keitä herneet kypsiksi vedessä. Lisää perunalohkot ja kypsennä. Saosta keitto leivänjuurella (ruisjauho, hiivaa, vettä, hapantunut yhden päivän). Lisää suola. Keitä 10-15 min. Tarjoa voin kera. Lisäkkeeksi kylmää maitoa.
 

Yhteistyössä