toiminkohan oikein lapsen kanssa?

  • Viestiketjun aloittaja "janina"
  • Ensimmäinen viesti
"janina"
eli poika(8v) lähti klo14.30 kaverilleen,sovittiin että tulee neljäksi kotiin,että ehtii syödä ja pukeutua siskon kevätjuhliin.Neljän aikaan soitin että alahan tulla,puol viideltä et nyt on jo kiire 16.45 poika ilmoitti että tulee kotiin 17.10,tietenkin sanoin että me tullan just nyt hakee sut sieltä kaverilta kun juhlat alkaa 17.00.Harmi vaan kun ei tiedetty osoitetta missä poika oli kylässä,eikä poika sitä suostunut kertomaan.Lopputulos: menin tytön kanssa kaksisteen kotiin,isä jäi odottamaan poikaa kotiin.Herra saapui kotiin klo 18.30.Rangaistukseskai laitettiin että isä hakee pojan huomenna suoraan koulusta,tekee läksyt,omalla pihalla saa olla,mutta ei saa mennä kellekkään kylään.Samoin la vain omalla pihalla.Su pääsee kaverinsa synttäreille.Äitini mielestä olimme liian ankaria...
 
meillä ei vielä tuon ikäistä ole, mutta uskoisin että rangaistus olisi ollut aikalailla kovempi ja keskustelut pitkiä ja tiukkia. Muun vempuloinnin nyt vielä voisin ottaa kevyemmin, mutta missään nimessä ei käy, ettei kerro missä on kun kysytään!
 
"juu"
Kyllä on aika lepsu rangaistus. Jos tuon ikäinen käyttäytyy tuolla tavalla, niin ei kyllä pääsisi varmasti koko viikkoon pihalle ja kännykkä takavarikkoon. Ei tietokonetta, ei pleikkaa.
Ja mummoille sanoisin aika suorat sanat, jos tulisivat arvostelemaan kasvatustapaani. He ovat lapsensa jo kasvattaneet.
 
"hilima"
Et ole liian ankara. Mä laittaisin varmasti vähintään viikoksi arestiin nimenomaan tuon uhmaamisen vuoksi. Lisäksi kunnon puhuttelu ja anteeksipyyntö, myös siskolta, jonka tärkeän juhlan tavallaan pilasi.
 
527842
No ei todellakaan ole liian ankarasti tehty. Miksi 8v annetaan käyttäytyä noin? Entä miksi te ette tienneet missä pojan kaveri asuu, en päästä lapsiani kavereille jos en tiedä missä nämä asuvat.
 
meillä ei vielä tuon ikäistä ole, mutta uskoisin että rangaistus olisi ollut aikalailla kovempi ja keskustelut pitkiä ja tiukkia. Muun vempuloinnin nyt vielä voisin ottaa kevyemmin, mutta missään nimessä ei käy, ettei kerro missä on kun kysytään!
Samaa mieltä. Aloittajan rangaistus on todella kevyt ja lempeä. Meillä menis ainakin koko ensi viikko niin ettei mentäis mihinkään eikä kavereita tule, luultavasti palais kaverin synttäritkin, ja lapsi ei koskaan enää saisi mennä minnekään kertomatta etukäteen osoitetta missä aikoo olla.
 
Lepsu oli rangaistus. Meillä on otettu heti alusta lähtien se linja, että jos kotiinlähdössä vempuillaan, niin seuraavaa kertaa saa sitten odottaa. 8- ja 10-vuotiaat pojat tulee kotiin silloin kun on sovittu tai saman tien kun soitan.
Kun lapset eivät vempuloi=> voin luottaa heihin ja myös osoitan sen. Saavat kyläillä kavereillaan tosi paljon ja pitkäänkin, jos niin sovitaan. Samoin meille voi aina kaverit tulla kylään, kunhan ollaan kotona ja luvat on kunnossa.
 
"äityli"
Rangaistus oli todellakin liian lepsu! Tiukemmat rajat ja tiukempi rangaistus tuollaisesta uhmaamisesta. Minulla kanssa 8-vuotias ja aikojen kanssa saa olla tosi tiukkana. Koko ajan olisi mankumassa lisä aikaa, ja olikin jossain vaiheessa usein puoli tuntia myöhässä sovitusta ajasta, mutta pistin tosi tiukat rajat, antamalla kunnon rangaistuksen (esim. ei seuraavana päivänä kavereita). Meillä on se periaate, että sovituista ajoista tulee pitää kiinni, muuten ei arjesta tule mitään. Toki saa paljon olla kavereiden kanssa, mutta kotiin täytyy tulla kun sovitaan. Tuo osoitteen pimittäminen ei alkuunkaa olisi meillä sallittua.
 

Yhteistyössä