toisia ns. sikiöseuloista kiinni jääneitä?

  • Viestiketjun aloittaja erilainenko
  • Ensimmäinen viesti
Kiitos kaikille myötätunnosta! :hug: :flower:

Voimia kaikille epävarmuudessa/tulosten odottamisessa painiville! :hug: :flower:

Kiitos härkänainen, sinähän raskauduit nopeasti. Minulla 1 yht 4:nnestä yrityskerrasta ja tämä toinen 5:nnestä yrityskerrasta, jospa nyt kolmannen saisimme hyvällä Onnella jo nopeammin alkuun!? :heart:

Tällä hetkellä viides vuotopv, joten vielä odottelua sillä saralla. :heart:

Ra Pikkumyy :heart: :wave:
 
suruvaippa72
Keskenmenojakin 3 kokeneena olisin toivonut viimein, että kaikki olisi hyvin, kun rakenneultraan asti selvittiin ja aiempi UÄ+veriseula olivat ok. Nyt rv19+5 kaikki muu oli kunnossa, mutta mahalaukkua ei löytynyt. Pidettiin taukokin ultrauksessa ja katsottiin puolen tunnin päästä uudelleen, mutta edelleenkään ei mahalaukku hahmottunut.

Kolmen päivän päästä on uusi ultraus ja jos ei sielläkään mahalaukkua löydy, lähete eteenpäin, lapsivesipunktio yms. kiireesti.

Onko kenelläkään tällaisesta kokemusta? Huoli on suuri ja tunnit kuluvat hitaasti uusintatutkimukseen :-(
 
Alkuperäinen kirjoittaja suruvaippa72:
Keskenmenojakin 3 kokeneena olisin toivonut viimein, että kaikki olisi hyvin, kun rakenneultraan asti selvittiin ja aiempi UÄ+veriseula olivat ok. Nyt rv19+5 kaikki muu oli kunnossa, mutta mahalaukkua ei löytynyt. Pidettiin taukokin ultrauksessa ja katsottiin puolen tunnin päästä uudelleen, mutta edelleenkään ei mahalaukku hahmottunut.

Kolmen päivän päästä on uusi ultraus ja jos ei sielläkään mahalaukkua löydy, lähete eteenpäin, lapsivesipunktio yms. kiireesti.

Onko kenelläkään tällaisesta kokemusta? Huoli on suuri ja tunnit kuluvat hitaasti uusintatutkimukseen :-(
:hug: Mulla sama tilanne, enkä osaa lainkaan auttaa. Kävin rakenneultrassa viikko sitten eikä mahalaukkua nähty. Lääkäri epäili vain, että olis juuri ollut nielemättä ja ultrataan uudelleen viiden viikon päästä :eek:
Oli sitä mieltä, että jos ei olis np:ssä nähty, siitä olisi merkinä ja tilanne olisi eri.
Kävin tänään toisella lääkärillä, ei ultrattu, mutta kun sanoin asiasta, piti tavallisena ja luuli, että ei olisi vain niellyt ennen ultrausta ja nesteet olis jo ehtineet suoleen. Kuulemma hyvin tavallinen löydös - tai sitten eivät uskaltaneet minua säikytellä koska takana vastasyntyneen menettäminen tammikuussa.
Toivottavasti kuitenkin olisi tavallista, ja molempien kohdalla olisi kyse vain väärästä hälytyksestä. Voimia odotukseen, ja tulehan kertomaan miten uusintaultraus meni :hug:

 
suruvaippa72
Meillä np-ultrassa mahalaukku näkyi selvästi - tai ainakin selkeä, nestetäyteinen rakenne mahalaukun seudulla. Nyt kätilö yritti olla rauhoitteleva, mutta itse kyselin jatkoista, niin myönsi, että voi tietenkin olla kromosomipoikkeama ja että seuloja tehdään siksi, että saataisiin poikkeavuudet esiin - tottahan se on.

Aika turhaa on kätilön tai miehen sanoa, että turha huolehtia. Huolissaan on muutenkin saati sitten, että löytyy epäilyttäviä asioita.

Oikein paljon voimia sinnekin!
 
Tervehdys kuin tuulahdus!

Siitä onkin jo "100 vuotta" kun edellisen kerran kirjoittelin tähän pinkkaan... Äkkiä nuo 7 viikkoa vaan menivät loppujen lopuksi.

Mutta nyt alkaa sitten totuuden hetket olla meillä käsillä, eli keskiviikkona on kasassa rv 28+0 ja luvassa on visiitti äitipolille, jossa on tiedossa ultra, sisätautilääkäri, perinnöllisyyslääkäri ja ties mitä ja sitten nähdään, ovatko lääkärit olleet oikeassa tämän raskauden suhteen ja onko istukka vielä mukana pelissä, vai onko 16-trisomia vaikuttanut sen toimintaan ja vauvan kasvuun.

Nämä 7 viikkoa ovat menneet ihan mukavasti eli en ole juurikaan ajatellut koko asiaa, joten on pakko myöntää että jatkuva ultrissa juokseminen on henkisesti melko raskasta; on ihana kuulla että kaikki on ok, mutta ennen jokaista ultraa sitä on kuitenkin kun viulun kieli ja näkee painajaisia, joten stressikäyrä on turhankin korkealla.

Itselläni on olo helpottunut kun raskaus on "normalisoitunut", vaikka epäilinkin moneen otteeseen sitä, etten osaisi nauttia raskaudesta vaikka saisinkin lapsivesipunktiosta "puhtaat" paperit. Ajattelin, että istukkabiopsian 16-trisomia vainoaisi loputtomiin, mutta kävi juuri niinkuin mm. Jäppistä sanoi - sitä vaan kummasti alkoi luottaa kroppaansa ja tuntemuksiinsa, vaikka olikin panikoinut monta viikkoa putkeen.

Mutta tällä hetkellä on stressikäyrä taas pilvissä, mitäpä sitä kiistämään... keskiviikko paljon kertoo ja tulen silloin raportoimaan mitä meitin trisomialle kuuluu.

Mukavaa viikkoa kaikille ja tsemppiä vastauksia odottaville,


Czarina & Lilliputti rv 27+5
 
Pikaisesti ilmoittelen että saimme lapsivesinäytteen tulokset ja niiden osalta meillä ei ole enää huolta eli ei kromosomihäiriöitä eikä Turneria. Nyt sitten odotellaan rakenneultraan asti että nähdään miltäs se pienen miehen alun sydän ja muut nähtävät osat näyttävät.
Nyt yritän itse olla murehtimatta enempiä ja otan vastaan tulee mitä tulee eteen.

Paljon voimia kaikille näiden koettelemusten kokijoille.
 
Huomenta kaikille tasapuolisesti! :wave:

Nyt täytyy heti pyytää anteeksi että jouduitte odottamaan kuulumisia taas... kävi nimittäin niin, että isikandidaatti sai kun saikin vapaata, matkusti reilut 700 km ja ilmestyi keskiviikkoaamulla Tampereelle, joten tässä on ollu ihan välttämätöntä välttää netissä "roikkumista" kun piiiitkästä aikaa on ollut ukko maisemissa; hän lähti eilen illalla, joten nyt voi taas "juoruta" hyvällä omallatunnolla ;)

Keskiviikkoinen kontrolliultraus oli harvinaisen hätäinen ja "vasemmalla kädellä" suoritettu, sillä äitipolin ultraava lääkäri oli järkyttävän myöhässä, mutta tärkeimmät asiat sain toki kuulla eli poikkeamia ei löytynyt ja masuasukki oli kasvanut hurjasti ja ottanut kiinni normikäyrät mikä viittaa siihen, että istukka toimii loistavasti tällä hetkellä.

Suurin 16-trisomian istukkamosaiikin aiheuttama ongelma tällä hetkellä olisi ollut kasvun hidastuminen viikon 24 jälkeen, joten nyt näyttää sille, että trisomia on vaan osassa istukkaa eikä haittaa sen toimintaa, sillä "jätkä" oli päinvastoin kasvanut reippaasti rv 21-28!

Vielä on toki mahdollista että istukka sanoo sopimuksensa irti, mutta nyt on tilanne kuulemma se, että vauva pärjää mitä suurimmalla todennäköisyydellä jos hän päättää tulla ulos, joten mihinkään ylimääräiseen stressiin ei sen puolesta ole aihetta ja hyvä niin - jo tässä onkin stressattu lähes tauotta 22/3 2008 alkaen! :whistle:

Aurinkoista sunnuntaipäivää kaikille!


Czarina & Lilliputti rv 28+4
 

Mekin jäätiin siinä seulassa kiinni suhdeluvulla 1/170. Käytiin Naistenklinikalla keskustelemassa tuloksista ja sovittiin että otetaan se istukkanäyte heti. Lääkäri ei kuitenkaan lähtenyt näytettä ottamaan koska mulla on kohtu takana ja olisi pitänyt pistää suolen ja kahteen otteeseen kohtu. Joten suositteli että odotetaan pari viikkoa viikoille 15 ja otetaan sitten se lapsivesinäyte. Olisi turvallisempi ja helppo ottaa kohdun asennon vuoksi.
No nyt meillä on ollut aivan kamala viikko. Maanantaina 8.9 siis menimme luottavaisin mielin siihen lapsivesipunktion ottoon. Kaikki meni hyvin ainakin lääkärin mukaan. Miheni kyllä hieman jälkikäteen ihmetteli kun todella vähän ultrasi sen toimenpiteen aikana. Itsellä oli tosi kummallinen olo kun istuimme kahvilaan hetkeksi. Lähdiimme Naistenklinikalta ja vein mieheni lentokentälle ja pääsin kotiin. Ovella huomasin että jotain valahti housuun.. lapsivettä sitten valuikin aikalailla. Ei muuta kuin soittto miehelle että tule heti kotiin. Ja ajo takaisin Naikkarille. Päästiin jonkun ajan jälkeen ensikn kätilön puhutteluun ja ei antanut enää toivoa. Sitten jonkun ajan jälkeen lääkärille ja sanoi ettei tässä enää oikein ole mitään tehtävissä jos vedet menee viikoilla 15+4. Konsultoivat vielä seniorlääkäriä joka antoi vielä hieman toiveita vauvan eloonjäämiselle jos veden tulo lakkaisi. Antibioottikuurin kanssa sitten kotiin odottamaan. Ja tänään perjantaina 12.9 sitten oli se tarkastusaika. Itse vielä käytiin heti tiistaina Mehiläisessä tarkastamassa tilannetta ja vähän vettä oli ja sydän löi. Torstaina vielä sain neuvolantädin kuuntelemaan sydänäänet jotka löi tosi lujaa..
Ja tänään sitten kaikki romahti. :'( :'(
Naikkarilla odotettiin melkein 4 tuntia että päästiin lääkärille joka sitten ultrasi ja kertoi ettei vettä oikeastaan ole enää ja joku pussukka oli kehittynyt kohdun suulle. Ja ettei enää mitään mahdolllisuuksia elonjäämiseen. Ensi viikon keskiviikkoon nyt sitten odotellaan (TAAS odotetaan) ja silloin päätetään miten edetään.. onko vettä vai ei. Ja kaiken päälle vielä nyt posti toi mukaanaan kirjessä lapsivesitulokset .. olisi ollut terve tyttö tulossa. Nyt itketään täällä miehen kanssa. Aivan kamaalaa kohtalon ivaa :headwall: .
-Sannamin-
 
Kauhistus, mitä olette kokeneet. Itku pääsi kun luin kirjoituksesi :'( :'(

En edes osaa mitään järkevää sanoa, olen sanaton :'(

Kovasti voimia sinulle ja miehellesi :hug: :hug:

Tuntuu niin pahalta teidän puolestanne...

Helmiina
 
Sannamin: Vaikka se ei mitään autakaan, itken kanssanne täällä. Nuo seulat pitäisi lailla kieltää, koska ensinnäkään mitään henkistä apua ei tulosten tultua saa (siis jos tulee alhainen riskiluku) ja sitten jos tosiaan käy noin, onko kenelläkään muulla hirveä olo kuin lasta odottavalla parilla.... Lääkärit sitten VAIN voivottelevat ja jatkavat toimintaansa....... kamalaa.... olen suorastaan vihainen, vaikka se ei tässä tapauksessa mitään autakaan....

:hug: :hug: :hug: :hug:

-akkamänty-
 
Voi kauhistus, Sannamin, en tiedä miten lohduttaa, ei varmaan auta mikään :hug: . Koskettaa todella tapauksenne, niin samanlaisilla riskiluvuilla lähdimme omaa tyttöämme odottamaan ja tietysti mekin sen istukkanäytteen kävimme läpi. Tietäähän sen, että riskejä on, mutta ei niitä osaa ajatella tai uskoa todeksi etukäteen :'( . Olen niin kovin pahoillani :'( :'( . Tämä on se kääntöpuoli, eikä ollenkaan vähäinen sellainen...
 
Koitin tätä asiaa googletella, mutten tähän hätään löytänyt mitään auttavaa.
Heitän siis pikaisen kysymyksen (töissä ihan mahdotonta olla netissä...):
Onko teillä kellään ultrassa todettu, että sikiön aivokammio(t) on liian iso ja ohjattu lisätutkimuksiin? Näin itselläni tänä aamuna...

Voimia kaikille tähän pinoon päätyneille...
 
Meidän tytöllä todettiin suurentuneet aivokammiot, mutta myös muita rakenteellisia poikkeavuuksia. Lääkäri ultrasi viikolla 17:sta ja näki ne siinä. Kromosomitulokset tulivat samalla viikolla ja tytöllä oli downin syndrooma. Lisäksi riesana oli jatkuva verenvuoto. Päädyimme keskeytykseen :'( Lopullinen diagnoosi oli hydrokefalus ja erittäin vaikea sydänvika, sekä sisäelimissä joitakin poikkeavuuksia. Tämä oli kyllä surullista kuultavaa, mutta näin meillä -05. :ashamed:

Sannaminn, olen todella pahoillani, sanaton.
:hug:
 
kylläpä teillekin tuli kestämistä! :headwall: :hug: toivottavasti se kuitenkin kääntyisi parhain päin. kyllähän lapsivettä koko ajan tulee lisää; mut tietty tulehdusriskit kasvavat. :'(
voimia, mikäli se huonoin vaihtoehto toteutuu ja joudutte luopumaan tulokaasta jo tässä vaiheessa :hug: :hug:

jeppistä ja minela+ reilut kuusi kuukautta aikaa siitä kun viikolla 32+1 näki päivänvalon
 
Meillä myös suurentuneet aivokammiot ja lisätutkimuksiin. Lisänä oli niskaturvotusta. Lisätutkimuksista löytyi myös liian pienet pikkuaivot ja jotain häiriötä vermiksessä... diagnoosi DandyWalker - myös me päädyimme keskeytykseen rv23 vuosi sitten kesällä :'( Tämäkin surullinen tapaus :ashamed: mutta on myös positiivisempia tuloksia saatu vaikka sikiöllä on ollut suurentuneet aivokammiot. Tsemppiä teille :hug:

Sannamin, todella kamalaa, ei osaa sanoa mitään :hug:
 
Mentiin tänään sitten sinne Naistenklinikalle tyyliin että nyt sitten synnytetään se pieni enkelilapsi ja saadaan aloittaa ensi viikko sitten uudelleen elämään taas kun päästään jonkinlaiseen järkiin....
NIIN siellä oli/on edelleen elämää (eli syädn lyö ja liikkuu) ja LAPSIVETTÄ !!!! eli edelleen siis odotetaan pientä tyttöä joka kovasti aikoo pitää elämästään kiinni. Itse en vieläkään oikein meinaa asiaa uskoa. Lääkäri oli kovasti pahoillaan kaikesta mitä olemme joutuneet kokemaan viime viikon aikana ja kutsui vielä sen viime viikkosen lääkärineitokaisen paikaalle ja selosti tilanteen. Tämä ei muuta toistellut kuin ..joo, niin. Että semmoinen lääkäri se.

MUTTA VARMAAN ARVAATTE MITEN ILOISIA TÄÄLLÄ OLLAAN ja toivotaan että nyt sitten loppuraskaus menisi hyvin ja ilman muita komplikastioita.

t; Sanna
 
Mentiin tänään sitten sinne Naistenklinikalle tyyliin että nyt sitten synnytetään se pieni enkelilapsi ja saadaan aloittaa ensi viikko sitten uudelleen elämään taas kun päästään jonkinlaiseen järkiin....
NIIN siellä oli/on edelleen elämää (eli syädn lyö ja liikkuu) ja LAPSIVETTÄ !!!! eli edelleen siis odotetaan pientä tyttöä joka kovasti aikoo pitää elämästään kiinni. Itse en vieläkään oikein meinaa asiaa uskoa. Lääkäri oli kovasti pahoillaan kaikesta mitä olemme joutuneet kokemaan viime viikon aikana ja kutsui vielä sen viime viikkosen lääkärineitokaisen paikaalle ja selosti tilanteen. Tämä ei muuta toistellut kuin ..joo, niin. Että semmoinen lääkäri se.

MUTTA VARMAAN ARVAATTE MITEN ILOISIA TÄÄLLÄ OLLAAN ja toivotaan että nyt sitten loppuraskaus menisi hyvin ja ilman muita komplikastioita.

t; Sanna
 
WAU SANNAMIN !!!! Oikein sydämessä läikähti, kun uusista käänteistä sinun vauvasi kohdalla luin :hug: :hug:

Aivan ihania uutisia siis. Sisukas pieni prinsessa sinulla on! Pidän peukkuja ja enkeleitä lähetän, että kaikki menisi hyvin nyt!!!

Helmiina
 
Sannamin: Ihana , että saitte iloisia uutisia! Jostain olen kuullut ja lukenutkin, että juomalla nainen voi lisätä lapsiveden määrää, tuntuu ajatuksena hassulta,mutta jos sekin auttaa nin 3 litraa pitäisi juoda päivässä. :heart: :wave:
 
Kiitos kaikille tukiviesteistä ja muutenkin tuesta.
Tässä vielä sulatellaan uutista kun todellakin oltiin jo monta päivää pohdittu ja keskusteltu ja surtu menettämistä. Niin että tämä käänne tässä odotuksessa on vielä hieman hämmentävää.

Rouva Pikkumyy ja Akkamänty: Itsekin kysyin tuota juomispuolta että auttaisiko niin vastaus oli että voit juoda vaikka 10 litraa mutta se ei sinne vettä lisäisi vaan sen kalvon vain täytyy alkaa tehdä työnsä ja antaa veden mennä läpi.

Eilen kun kävin kaupassa en voinut millään kävellä sen vaippa- vauvaosaston läpi vaan ostin sellaiset 0-2 kk vaaleanpunaiset tutit ja piilotin ne miehen tyynyn alle. Hieman jo nauratti illalla sitten kun tuli sänkyyn. Ostin ne lähinnä muistuttamaan että vielä sitkeästi eteenpäin mennään sitten. Ja laitoin sen lääkärin eilen kirjoittamaan siihen mun neuvolakorttiin että elossa on tyttö :) .. ihan todisteet asiasta.

Sanna
 
pidetään peukkuja! vieläkö vettä tulee vai onko reikä umpeutunut? mulle ainakin sanoivat lapsivesipunktiosta, et ne pikku reiät menevät umpeen eli kalvo jotenkin uusiutus... ??? ellei tule joku tulehdus, joka pitäisi sitä auki. mut en tiedä sit kunnon isoista repeämistä kalvoissa, et miten niiden kanssa, varsinkin kun muksu kasvaa...?

kait sitä vettä tosiaan tulee normaaleissa raskauksissa koko ajan lisää; itsellä ainakin ekasta vedet oli menneenä neljä päivää ennen käynnistystä ja sitä kanssa tuli eikä meinannut :LOL:

onko teillä jotain erikoisjuttuja tulehduksien varalle? eli joutuiko ukko selibaattiin jne...
:D

toivotaan parasta; eikä sen teittin tytön tarvii loppuun asti sisällä pysyä; kyllä niistä normaaleja muksuja tulee aikaisemmillakin viikoilla. :hug: kokemuksen syvällä rintaäänellä... =) :hug:
parasta odotusta ja hirveästi hyvää tuuria, et kaikki menis hyvin! :hug: :hug: :hug:
 

Yhteistyössä