tonnikalapiirakka.

nimetön
Mulla on yksi hyvä ohje johon voi sit laittaa mitä täytettä vaan.

1.Pohjaksi vuoraa syväln uunipellin torttutaikina levyillä. Sunnuntai taikina sopii parhaiten.

2. Creme Fraichea 2 purkkia
3. 1 muna
4. tonnikalaa 2 purkkia
5. juustoraastetta
6. hiukan suolaa

Sekoita ranskankerma, muna, tonnikalat ja juustoraaste sekä suolaa maun mukaan ja levitä uunipellille. Paista uunissa 200 astetta noin puoli tuntia tai niin kauan että täyte hiukan ruskistuu.

Sika hyvää ! Täytteeksi käy myös kinkkusuikaleet, kasvissuikaleet, paistetut kanasuikaleet, lohisuikaleet. Oikeastaan tätytteeksi voi laittaa mitä ikinä keksii ja aina toimii
 
Kaikki nää on taivaallisen ihania, ite tykkään eniten tästä täydenkuun juustopiirakasta

Täydenkuun juustopiiras

8 annosta

Pohja
2 ohutta voitaikinalevyä

Täyte
1 tlk tonnikalaa
1 pussi (250 g) isoja katkarapuja
150 g Valio emmental sinileimaa
2 munaa
2 dl Valio ruokakermaa
2 valkosipulin kynttä
1 tl sitruunapippuria (joka sis. suolaa)
1 dl hienonnettua tilliä

Kauli sulaneet taikinalevyt yhteen ja vuoraa halkaisijaltaan 24 sentin piirasvuoka taikinalla. Levitä poh-jalle valutettu tonnikala, sulatetut ja valutetut katkaravut ja pieniksi kuutioiksi leikattu juusto. Sekoita munat kulhossa, lisää joukkoon kerma ja mausteet. Kaada seos vuokaan. Paista uunin alimmalla riti-lätasolla 200 asteessa noin 35 min, kunnes täyte on hyytynyt. Tarjoa lämpimänä salaatin kanssa.


Tonnikalapiirakka
pohja:
1,5 dl perunasosehiutaleita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl öljyä
noin 1 dl vettä
ripaus suolaa
täyte:
2prk tonnikalaa
1,5 dl purjorenkaita
tilliä
sitruunapippuria
munamaitoa (2dl maitoa, 2 munaa)
juustoraastetta
Sekoita pohjan ainekset keskenään taikinaksi.
Painele taikina piirakkavuokaan
Sekoita tonnikala, purjo sekä sitruunapippuri keskenään ja kumoa vuokaan
Sekoita munamaito ja kaada se täytteen päälle.
Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia.
Lisää paiston puolessa välissä juustoraaste pinnalle


Tonnikalapiirakka

1 valmis voitaikina
360 g tonnikalaa vedessä (tai öljyssä)
600 g tomaatteja
(tai 800 g tomaattimurskaa)
400 g ranskankermaa (tai kermaviiliä)
200 - 250 g emmental-juustoraastetta
4 rkl ranskalaista sinappia
1 rkl timjamia, persiljaa ja rosmariinia
pippuria
suolaa

Laita taikina vuokaan ja voitele se sinapilla. Lisää tonnikala ja yrtit. Halkaise tomaatit ja lisää tonnikalan päälle. Sekoita kerma ja lisää juustoraaste, pippuri ja suola. Asettele kermasekoitus täytteen päälle, ripota päälle vähän persiljaa.

Laita uuniin 220 asteeseen 30 - 40 minuuttia. Syö lämpimänä vihreän salaatin kanssa.


Välimeren tonnikalapiirakka

(8 annosta)
Valmistusaika: 30 min - 60 min
Vaikeusaste: helppo

Taikina:
1 dl Juokseva Becel kasviöljyvalmistetta
3,5 dl hiivaleipäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,75 dl vettä

Täyte:
2 kpl valkosipulinkynttä
2 kpl sipulia
1 rkl Juokseva Becel Kasviöljyvalmistetta
1 prk tonnikalaa
3 tl oreganoa
0,5 tl mustapippuria
3 kpl tomaattia
2,5 dl rasvatonta maitoa
2 kpl kananmunaa
2 rkl tomaattipyreetä
0,5 rkl Knorr kalaliemitiivistettä
1,5 dl vähärasvaista juustoraastetta


Sekoita Juokseva Becel ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taputtele taikina piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille. Hienonna sipulit huolellisesti ja kuullota pannulla miedolla lämmöllä Becelissä. Lisää tonnikala (vedessä) liemineen. Mausta seos oreganolla ja pippurilla. Levitä seos piirakkapohjalle ja laita päälle viipaloidut tomaatit. Sekoita maito, kananmunat, tomaattipyree ja liemitiiviste. Kaada seos täytteen päälle. Ripottele pinalle juustoraastetta. Paista 200 °C:n lämpötilassa 35-40 minuuttia. Tarjoa vihreän salaatin kanssa. Idea! Tavalliset tomaatit voit halutessasi korvata erivärisillä kirsikkatomaateilla.

 

Yhteistyössä