toppahaalari / kaksiosainen

  • Viestiketjun aloittaja Hulina
  • Ensimmäinen viesti
Hulina
Meidän 5v. tyttö on aina ollut tosi tarkka siitä mitä päälleen laittaa. Olen kieltämättä itsekin tarkka äiti....pitää olla puhdasta ja sävysävyyn.
Mutta jo viime talvena alkoi tytöllä kamala haalarivastaisuus ja tänä talvena tietenkin kahta pahempana! Millään ei haluaisi mennä ulos, kun on pakko laittaa haalari. Vain 2-osainen toppa-asu kelpaa. Meiltä kyllä sellainenkin löytyy, mutta se on ns. vähän siistimpi ja tarkoitettu lasketteluun, joten en haluaisi, että puku nuhjaantuu repaleiseksi pihaleikeissä.

Onko muita tämän ikäisiä, jotka ovat aivan ehdottomia vaateasioissa?
Sen olen nyt tytölle luvannut, että ensi vuonna kun menee eskariin, ei hommata haalaria ollenkaan, vaan 2-osainen puku.
 
toisaalta
.. kannattaa olla itsestään ja lapsestaan ylpeä, että on omaa tahtoa ja omaa makua. Se tarkoittaa sitä, että myös te vanhammat olette kuunnelleet ja kunnioittaneet lapsen mielipidettä jo ihan pienenä; lapsi on siis yksilö, tärkeä, jota kunnioitetaan ja kuunnellaa ja huomioidaan.

On nimittäin lapsia, joiden yli kävellään. Tyttölapselle puetaan vaatetta, vaikka lapsi inhoaa jotakin tiettyä vaatetta tai vaate"tyyppiä". Oma mielipide ei siis ole minkään arvoinen, semmosta ei kannata ollakaan.

Koululaisena / kouluikäisenä tämmönen lapsi on ihan järkyttävä, mistä juttelet lapsen kanssa !! koska "ei ole mitään eikä kukaan", hänellä ei ole mielipiteitä. Ohjeita kyllä taatusti ja tarkasti noudattaa, sillä tavalla aikuisen hyväksyntä saavutetaan nimittäin. Mutta mitään omaa ei ole. Ei edes mielipidettä, koska ei ole saanut tai päässyt tai annettu semmoselle sijaa.

 
Mun pikkusisko on juuri ap:n tytön kaltainen. Sisko on nyt 8-vuotias. Horoskoopiltaan neitsyt ja luonteeltaan tarkka, erityisesti vaatteistaan erittäin tarkka. Muistan yhtenä vuonna kun tytölle metsästettiin kahisevia leveneviä muodikkaita housuja pitkin kyliä, kun muut ei kelvannu ikää tais olla 4v. Tyttö on kyllä aina hyvännäköisissä vaatteissa. Eikä ole vuosiin huolinut talvihaalaria. Mun mielestä äiti on kyllä antanut vähän liikaakin päätäntävaltaa pikkutytölle sillon aikanaan. Mutta niin me ollaa kyllä kaikki saatu, ja meistä on kasvanut itsenäisiä ihmisiä, jotka osaa huolehtia asioistaan.
 
Meillä vähän samantyylistä "ongelmaa" tytön (3-v.) vaatteiden kanssa. Haluaa itse valita ja yhdistellä niitä, ja ei suostu pukemaan äidin kaapista valkkaamia vaatteita (kaupasta saan toistaiseksi tuoda uusia vaatteita kotiin oman mielen mukaan).

Ihan ok, mutta, mutta... Tytön silmä ei vielä ole niin kehittynyt, että yhdistelisi vaatteita järkevästi tai kauniisti. Sitten kuskaan tyttöä ihan nolona tarhaan, kun sillä on ei-sävy-sävyyn vaatteet (tiedän, ettei se maata kaada, ja sen takia annankin tytön välillä laittaa mitä haluaa). Saatan jopa tarhassa sanoa, että isi on valinnut vähän hassut vaatteet lapselle (koska isikin pystyisi yhtä tyylittömiin yhdistelmiin) :ashamed:

Täytynee jatkossa ostaa vain vaatteita, jotka käy yhteen kaikkien muiden kanssa, jolloin on ihan sama, mitkä vaatteet likka (tai isi) valkkaa ;)
 
Meillä kyllä 5v. peuhaa ja möyrii hangessa ym. sillälailla että kyllä 2-osaisesta puvusta menisi kaikki lumet, kurat ja hiekat takin alle. Pihapuvun pitää olla selainen että lapsi voi vapaasti leikkiä ja siinä pitäisi viihtyä. Mielestäni käytännölisyys on tärkeämpää kuin miltä näyttää... eikö tyttö sitten välitä että kylmä lumi pujahtaa takin sisään vai onko sellaset henkselihousut... ne kai vähän paremmin suojaavat?! Kuuntelen kyllä lapsen mielipidettä mutta jokaiseen tilanteeseen silti on omat vaatteensa...
 
voi
\
Alkuperäinen kirjoittaja 28.12.2006 klo 13:24 äippä kirjoitti:
Tytön silmä ei vielä ole niin kehittynyt, että yhdistelisi vaatteita järkevästi tai kauniisti. Sitten kuskaan tyttöä ihan nolona tarhaan, kun sillä on ei-sävy-sävyyn vaatteet (tiedän, ettei se maata kaada, ja sen takia annankin tytön välillä laittaa mitä haluaa). Saatan jopa tarhassa sanoa, että isi on valinnut vähän hassut vaatteet lapselle (koska isikin pystyisi yhtä tyylittömiin yhdistelmiin) :ashamed:

Voi ei, en muuta sano. Ei yhdistele meidänkää tyttö 'järkevästi'. Mitä väliä? Eikös se ole pääasia että vaatteissa viihtyy ja talvella tarkenee ja pystyy vaatteiden hiertämättä leikkimään ja kiipeilemään. Meidän tyttö saa pukea mitä kaapista haluaa. Tietysti juhlat on asia erikseen mutta arki on arkea.

Herää vaan kysymys millaisia murkkuja noista tei vekaroista kasvaa. Onnea valitsemallenne tielle. Saako he vapaasti leikkiä mitä haluaa vai joudutko estelemään leikkejä vaatteiden vuoksi?
 
kyllä meillä värin saa valita, mutta meidän 5v. aineski on niin kova pyörimään, hyppimään, laskemaan pyllymäkeä ym. että kaksiosainen puku on lähinnä kauppa yms. varten. ei se ilman haalaria pärjäisi.

haalareitakin on erilaisia, pitäähän sen tuntua hyvältä päällä, siksi meillä lapset sovittaa vaatteita ja on löytynyt aina sekä äidille että lapselle mieleiset - ja äidille mieleistä tarkoita hinta-käytännöllisyys puolta.
 

Yhteistyössä