Toukokuun Tömistelijät 2016 *Toukokuussa*

Ai niin. Kaksi vuotta sitten kun odotin edellistä synnytystä, latasin yhden supistuslaskurin kännykkään. Mutta kun supistukset alkoi, en todellakaan sitä käyttänyt :) Vilkaisin aina kelloa, että paljonko aikaa edellisestä supistuksesta oli suunnilleen mennyt. Ja kun alkoi tehdä riittävän kipeää, lähdettiin ajamaan sairaalaan. Nytkin katselin play-kaupasta laskureita mutta tuskin tulee käytettyä kun enemmän siinä haluaa keskittyä omaan kehoon kuin kännykkään, kun ne oikeat supparit alkaa :)
 
Metsäruusu jospa tämä mini päättäisi tulla maailmaan aikaisemmin kun edeltäjänsä, vaikka sitten yllättäenkin!
Ja joo pääsen kyllä tosiaankin varmasti vähällä näitten itkujen ja muitten kanssa, mutta tämä on vaan aika hämmentävää koska koko raskauden aikana en juurikaan ole itkenyt enkä muutenkaan ollut mikään hormoonihirviö. :D Ennemminkin ehkä luonne on tasoittunut ja jonkunlainen sisäinen rauha löytynyt, kunnes nyt... :D

Eilen juuri neuvolassa sanoin että yöt on mennyt rauhattomiksi mutta nukahdan kuitenkin uudelleen aika nopsaan, noh olisi varmaan pitänyt koputtaa puuta.
Pistäydyin tunnin aamulenkillä ja sen jälkeen alkoi taas menkkajomotukset ja kaikenmaailman säryt, luotto siihen että pikku tyyppi tuleekin vielä ulos alkaa pikku hiljaa kasvaa.. :D

Latasin jonkun app:in joka oli suomenkielinen ja yksinkertainen, saappa nähdä tuleeko se käyttöön. :)
 
Hohhoijaa... Eilen oli huonovointisuutta pitkin iltapäivää ja olo korjaantui aina suolaista syömällä. Puolen yön aikaan heräsin, alle tunnin nukuttuani, tosi huonoon oloon ja oksensin runsaasti. Aattelin että josko mahassa jotain tapahtuisi mutta ei yhtikäs mitään! Mikä lie pöpö ollut, nyt ei ole enää mitään erikoista voinnissa. Nyt päiväunille, huomenna neuvolaan.

38+1 :) (näyttää niin hyvälle jo nämä viikot ettei oo tosikaan :) )
 
Pikainen kysymys (inhoan kännykällä kaksplussan selaamassa/kirjoittelua). Minkälaiset imetysrintsikat ois hyvät nukkumista ajatellen? Nuo yhdet mitkä ostin eivät varmaan ole hyvät nukkuessa vaikka ovatkin muuten päällä ihan 5/5, niin semmoset yökäyttöiset jos jollain olisi vinkata. :) useampia en uskalla ostaa ennenkun näkee räjähtääkö nuo tissit kokonsapuolesta käsiin. :eek:
 
Metsäruusu - voi höh mikä tauti! Onneksi oli nopeaa laatua. Pirpanalle myös pikaista paranemista! (y)

Henttis
- mulla on Lindexin perusimetysliivit ilman mitään kaaritukia tms. ja ne on ainakin ihanan pehmeät ja uskoisin että nukkuessakin mukavat, en tosin ole testannut. Mullakaan ei ole kuin yhdet imetysliivit, meinasin myös ostaa enemmän sitten kun näkee mihin kokoihin paisuu :LOL:

Onko muuten hyviä vinkkejä imetysrintsikoista ja -vaatteistä? Boobsilla on ainakin ihania toppeja, mekkoja ja paitoja - mutta ovat myös aika kovan hintaisia :eek: Ovatko hintansa arvoisia?

EDIT: muutenkin voisin kysellä vinkkejä raskauden jälkeisen vaatekaapin kokoamiseen - onko jotain mitä olisi hyvä ostaa nyt kun vielä pääsee helposti kaupoille?
 
Pirpana pikaista paranemista sinne! Siis lähinnä flunssaan, menkkoihin ei taida voida vaikuttaa. :D
Metsäruusu oliko tauti tosiaankin nopeaa laatua ja meni jo ohi?=)

Pioni mulla on kanssa Lindexiltä nuo ja kans kaarituettomat, mutta ehkä joku semmoinen toppimalli ilman hakasia ja muita voisi olla yöksi kiva. :D En ole hankkinut ainakaan vielä itse mitään imetysvaatteita, vähän pelottaa onnistuuko koko projekti. :confused: Paitsi imetysmekkoja taisin sortua aamulla katselemaan ristiäisiin.. :D

Täällä pyöritään edelleen kun tuuli viiri sen suhteen haluaisinko vauvan tulevan nyt vai kahden viikon päästä.. :D Pitää pitää itsensä kiireisenä niin päivät kuluisi ja se tulisi joka tapauksessa hetkessä.

Kaikki hankinnat vauvalle on tehty, isompaa vaipparoskista ja itkuhälyytintä lukuunottamatta. Roskiksen menen hakemaan tänään ja hälärit mies saa hakea vauvan synnyttyä töiden jälkeen. :)

Hei mites noi kotiutumisvaatteet! Pärjäisköhän koolla 50, vaikka tyyppi olisi esim 52cm pitkä, vai laitanko kotiin erilleen isomman koon vaattet, jotka voi mies napata tarvittaessa mukaan? En halua jättää vaatteitten valitsemista hänelle, en halua minin kotiutuvan jossain värioksennusyhdistelmässä. Tämä on yksi niistä vähän liian turhista pyhistä asioista..
 
Zenmamalle onnittelut pojasta! :love:

Supistus appseja Katselin, mitään en kuitenkaan lopulta ladannut vaan keittiön kellosta Katselin n. aikoja pöytään nojaillessa. Säännöllisestihän niitä supistuksia tuli aina jonkun aikaa ja useamman päivän, mutta synnärille lähdettiin sitten kun kivut oli sitä luokkaa ettei enää kotona pärjännyt (vaikka synnytys sitten lopulta menikin pelkällä ilokaasulla).

Mä en myöskään tiedä mitä tapahtuu sitten jos kolmas vielä hommataan, kun synnytyksen kestoksi merkattu tosiaan n. 30min (n) jäi vähän jälkikäteen taas mietityttämään, jos sisätutkimusta ei oltaisiin tehty niin mut oltaisiin laitettu kotiin ja tää olisi kyllä autoon syntynyt (lyhyitä supistuksia käyrillä kun tuli vain 15min välein, enkä kuulemma näyttänyt tarpeeksi kipeältä)

Pirpana toivottavasti flunssa pian helpottaa! Itsekin odotan alkaako menkat taas parin viikon päästä.

Pirpanalta piti kysyä kun teillä hyviä nukkujia, onko pienimmällä tutti käytössä? Täällä vaan tuteista (joka mallista) nimittäin tulee oksennus refleksi, esikoiselle kelpasi ja nukkui hyvin, niin siksi yritän epätoivoisesti sitä tuputtaa :)

Metsäruusu onneksi meni tauti nopeasti ohi!

Mulla kriisi vaatekaapin kanssa, mitkään farkut ei mahdu jalkaan :cry: ja imetys vaatteita pitäisi myös hommata lisää ja mielellään mustana! Muutama kiva trikoo mekko käytössä, mutta niissä näkyy maitotahrat liian helposti (liivinsuojat saattaa välillä vuotaa)

Ja imetysliiveinä Mulla yöllä käytössä urheiluliivit (toppi mallinen), siis sellaiset mitä ei kyllä urheillessa voisi käyttää kun ei tue millään tapaa, liivinsuojat sentään pysyy niissä nukkuessa :)

Ja mitähän vielä oli..

Henttis uskoisin että 50cm mahtuu myös vähän isommalle, riippuu kylläkin tosi paljon vaatteen valmistajasta ja mallista, meillä lähes kaikki 50cm vaatteet ihan järkyttävän isoja, name itin istuu Täällä hetkellä parhaiten, meillä oli yhdet tytön vaatteet ja yhdet neutraalit mukana :D on se kumma kun ei useammankaan Ultran ja oman olon jälkeen silti uskaltanut täysin sukupuoli veikkaukseen luottaa :D
Ja tosiaan Mikähän siinä on että miehet pukee useimmiten väri oksennuksen lasten päälle (esikoisella tänään oranssit housut ja limen vihreä paita..) Noh mielipideasioitahan nuo on..



Ainiin vinkkejä nännissä olevan haavan hoitoon? 2x päivässä olen pessyt sen ja joka kerran jälkeen hetken ilmakylpyä ja rasvaus, joka imetyksen jälkeen myös rasvannut..
Hiukan Väärä imuote oli alkuun ja sen kun sain korjattua, niin kipu jatkui ja vasta eilen huomasin että puolen sentin mittainen haavahaan tossa on mikä sen kivun aiheuttaa :(

Mimmi & typy huomenna 2vko
 
Viimeksi muokattu:
Tauti meni tosiaan oli kertaoksennuksella, oisinko sitten syönyt jotain epämääräistä...
Kävin neuvolassa ja kaikki oli ok. Edes oma paino ei ollut noussut :)
Minulla on ostettuna hm:n imetysliivejä ja t-paitoja. Ja parit liivit edellisestä imetyksestä. Kuppikoko on aina ollut yhtä kokoa normaalia suurempi imettäessä. Esikoista osittaisimetin 4kk ja seuraavia kolmea lasta noin vuoden verran, joista 4kk täysimetyksellä. Esikoisen kohdalla en vaan ymmärtänyt kuinka paljon sitä lasta pitää pitää rinnalla että maidon saa kunnolla nousemaan. Mutta nyt en osaa siitä stressata kun on jo kolmen kohdalla sujunut helposti.

Pirpana, ei tarvi laittaa minua listalle :) Mutta viides lapsi tosiaan tulossa <3 ja viimeinen!

Minä en ole pakannut sairaalakassia itselle mutta vauvan kotiutumisvaatteet olen, ja kertonut miehelle ja isommille lapsille missä se kassi on. Ettei mies pääse valitsemaan niitä ;) 50cm vaatteissa kotiutuu. 50 ja 56 vaatteita olen ostellut aika paljon, kun 62 on aina ollut meillä tosi iso vastasyntyneelle. Suurin vauva meidän perheessä on tähän mennessä ollut 3,4kg, ja pituus oli hänellä 48cm. Nytkään ei ole sen isompi tulossa, ainakaan omien tuntemusten mukaan.

Nyt syömään ja päikkäreille, jo 38+2 :)
 
Heips!
Onnenkuplasta nopea piipahdus - meidän ihana pikkumies tuli sektiolla 10.5 suunnitelman mukaisesti :)
3580 ja 49cm. Aivan ihana. Leikkaus meni yli odotusten, ja oltiin 2 yötä Jorvissa. Hän syö, nukkuu ja kakkaa niin kuin pitää.
Olen niin onnellinen :love:
Rintakumilla mennään kun on matalat rinnanpäät ja tissit on mallia koripallot tällä hetkellä... Haava on aika ilkeän tuntuinen jos liikun vähänkään enemmän, joten otetaan aika iisisti toistaiseksi. Ja vaan ihmetellään tätä ihanaa pikkuihmistä. Aaaaaw!!!!
 
Mimmi tosiaan, täälläkin jo lapsen kummitäti on alkanut vitsailla että millaisissa vaatteissahan se meidän neiti kulkee kun isi pukee. :D Ehkä nuo koon 50 vaatteet tosiaan on hyvät. Ainakin neuvolalääkärin veikkauksen mukaan ei mitään jättiläistä olisi tulossa, vaikka pitkää tyttöä veikkasikin.:whistle:

Metsäruusu onpas hyvä että tauti meni nopeaa ohi! Mikä lie loppuraskauden pikainen pahoinvointi. :censored:

Rudebox Isot onnittelut pojasta! <3 Minäkin haluan jo vauvakuplaaan ääks!

Pirpana toivotaan että tuo puklailu ainakin noin suurissa määrin jäi tuohon. Tosi ikävän kuuloista. :( Ja toivotaan että vanhemmat lapset pysyisivät terveinä. (y)

Tosiaan minkään näköisiä yöunille soveltuvia rintsikoita en löytänyt, turhauttavaa. Ehkä sitä sitten on niin väsynyt, että taju on kankaalla oli päällä mitä tahansa. Käy sitten ostamassa, kun tietää hieman koko luokkaa. Tuntuu että niillekkin rahoille on varmasti muuta käyttöä, ettei tulisi sitten hutiostosta. :unsure:
Minkäänlaisia imetysvaatteitakaan ei ole valmiina. Katselin noita h&m:n imetystoppeja, mutta jopa koko L vaikutti tosi lyhyelle mallille. :(

Täällä oma levottomuus kasvaa, varsinkin iltaisin on hankala olla.. Ehkä se on normaalia näin ison elämän muutoksen edessä. :unsure:
Pitänee lähteä karkottamaan möröt lenkkipolulle.
 
Pirpana hyvä että syy pienen pahoinvoinnille kuitenkin selvis!

Hei nyt ällöttäviä eritekysymyksiä, mutta onkohan normaalia että valkovuoto vähenee todella paljon loppuraskaudessa? Viime viikolla sitä tuli vielä todella runsaasti mutta nyt vähentynyt radikaalista? Luulin että sen määrä vaan kasvaa loppu kohti?
 
Pirpana onneksi ummetus meni nopeasti ohi!

Henttis täällä ainakin loppua kohti vaan lisääntyi, nyt taas kuivaa..

Typyllä toinen neuvola oli tänään (miksiköhän jo nyt muuten?) ja hyvin on paino noussut, 3410g ja jäätävä kaksari löytyy myös :D Täällä siirrytään vaipoissa pikkuhiljaa 2 kokoon kun muutamaksi päiväksi vielä ykkösiä jäljellä. D-tipoista ei onneksi tullut mitään vaivoja kun eilen jopa muistin ne aloittaa.

Mimmi & typy 15vrk
 
Hmm googlettelinkin asiaa ja sitä oli kyselty, mutta vastauksia ei pahemmin ollut. Jospa se olisi ohimenevää tai sitten pitää kysäistä ensiviikolla neuvolassa asiaa. :)

Vitsit kuinka nopeasti ne pienet kasvaakaan, ei varmaan edes hoksaa ennenkuin se oma on tuossa tuhisemassa. :love:
Mimmi onko sinulla käytössä minkälaiset d-tipat? Kun niitä tuntuu oleva suihkeena ym. niin tässä mietin mikä olisi sitten fiksuinta hankkia.
 
Henttis meillä käytössä bioteekin Super D tipat, lifesta Ostin aikanaan esikoiselle ja tälle samoja halusin myös. Luontaistuotteitahan ei vauvoille suositella, mutta noille sain neuvolasta hyväksynnän :) 1 tippa kun noita tarvitsee vaan antaa niin uskoisin että siksi ei käy mahaan niin pahasti.
Muok. Jaahas, nykyään noita tippoja näköjään saa apteekistakin, eli taitaa olla ihan turvallisia :)
 
Viimeksi muokattu:
Kiitos Mimmi, pitääpäm tsekata ton oman lähiapteekin tarjonta kansaa tässä. :)
Päivät ei enää kulu kovin joutuin, suuresti kuitenkin oon kiitollinen siitäkin ettei kivuissa tarvii olla, varmaan kuluisivat vielä hitaammin..:cautious:
Pitäis varmaan nyt nauttia tästä omasta ajasta, mutta ikkään kun ei oo ihmisellä hyvä.:X3:
 
Heips!
Kuplasta tervehdys. Oltiin neuvolassa tiistaina, ja pojan paino oli tippunut 100g kotiinlähtöpainosta ja keltaisuuttakin oli, joten käytiin synnärillä kokeissa. Onneksi ei jouduttu lampun alle, mutta minut ohjeistettiin ruokkimaan joka toinen tunti 24/7..?! Ja väkisin antamaan lisämaitoa. En ymmärrä miten se käytännössä toimii. Poika tyhjentää molemmat rinnat noin melkein, mutta kyllä rintakumiin jää aina maitoa, eli tyhjä se rinta ei ole. Ja siihen päälle vielä lisää maitoa?! Wooot?
Kieltämättä vähän stressaa tuo, ja huolestuttaa että mun oma maito ei ole tarpeeksi hyvää hänelle En vaan haluaisi antaa mitään korvikkeita hänelle. Huomenna taas neuvola, täytyy toivoa että paino on noussu nyt.

Poika on ollut ulkona koisimassa jo, ja nauttii siitä kovasti. Ihana.

Mun haava on todella kipeä, etenkin iltaisin se on niin kipeä että itkettää. Alan olemaan niin kypsä jatkuvaan kipuun. Ensi viikolla menen kyllä näyttämään sen vekin jos se ei ala helpottamaan :(

Henttikselle tsemit loppumetreille!
Xoxo, Rudebox ja pikkumies 9pvää
 
Henttis ollaanko me ainoat vielä odottavat ryhmässä? :D Päivät on täällä toistaiseksi mennyt hyvin, yritän sopia jokaiseen päivään jotain menoa (lounastreffit tms) ja muutenkin nauttia siitä että saan kerrankin ajan kanssa puunata kotia ja tehdä pieniä askareita. Vielä pitäisi saada inspiraatio keittiön kaappien siivoukseen, ehkä odotan sadepäivää siihen hommaan :whistle: Uskon tosin että ensi viikon jälkeen jos ei mitään tapahdu alkaa hermo jo kiristymään - ja tekeminen loppumaan...

Mistään synnytykseen viittaavastakaan ei ole tietoa - ei taida ihan hevillä tämä pieni lähteä syntymään :ROFLMAO::cautious:

Pioni1 39+4
 
On täällä vielä muitakin odottajia :) Tänään 38+6.
Me on annettu vauvoille aina Devisol d-tippoja, ja täällä äitiysneuvolan terkkari käy kotikäynnillä pian synnytyksen jälkeen, ja tuo yhden pullon niitä tippoja tuliaisina :) Viimeks kyllä käytettiin myös Rela-dropsia, jossa on maitohappobakteeri ja d-vitamiini samassa, mutta en tiedä oliko sillä sitten vaikutusta vatsavaivoihin.
Sairaalakassi edelleen pakkaamatta... Lapsenvahdit on sentään tiedossa ja puhelinsoiton päässä (puolen tunnin ajomatkan päässä, ja ajomatka sairaalaan meiltä kestää tunnin) Eli pitäis osata varautua ettei matkalle synny. En kyllä epäröi soittaa ambulanssia jos yhtään näyttää sille että kiire tulee, pääsee sillä nopeammin perille. Meillä on kolme koululaista, ja kuka vaan niistä pärjää hätätilassa 2-v:n kanssa kunnes lapsenvahdit saapuu, jos kiire tulee. Paitsi jos ovat koulussa ja minä kaksin pienen kanssa! Mutta sellaista aikaa on siis vaan muutama tunti/vrk.

Vauvan nimikin on vielä ihan hakusessa. Tyttö on kuitenkin tulossa :)
 
Ai niin, siihen eritekysymykseen :D Mulla vaihtelee paljon päivittäin. Toisinaan on housut märkänä ja toisinaan hyvinkin kuivaa... Mutta synnytyksen jälkeen hormonit on ihan vaihdevuositasolla limakalvojen kuivuuden suhteen, siihen kannattaa varautua :) Mutta aika korjaa sen vaivan.
 
Pioni vähiin me odottajat ainakin käydään. :D Tosiaan ei meitä jakautumattomia taida ainakaan aktiivisemmin olla täällä enää kun me ja metsäruusu.

Rudebox toivotaan tosiaan et paino lähtee nousuun, ettei tarviis toista "väkisin syöttää". :( Ja ikävä homma tuo haavan kipeytyminen, varmasti olis muutakin ajateltavaa kun kipeä haava. :unsure:

Hei ja kiitos d-vitamiini kysymykseen vastanneille! :)

Luojalle kiitos viikonloppu ja saa ehkä muutakin ajateltavaa kun kasvavan navan seudun.:)(y) Ajattelin etten uskaltaisi enää lähteä yön yli reissuun, mutta ehkä suostuttelen miehen lähtemään sittenkin minun vanhemmille yhdeksi yöksi. Ei se sitä sairaalaanmeno matkaa kuitenkaan pidennä kuin 45minuuttia, ja pääseehän sieltä illalla kotiin äkkiä jos iskeekin semmoinen olo että kivempi olla kotona. :)
Samalla saisi sieltä haettua loput tavarat, kuten vannan, sitterin ja imetystyynyn. :)

Henttis ja Neiti S 39+0 :love:
 
Täällä odotetaan yhä myös. Yhtenä iltana jo toiveikkaasti luulin synnytyksen olevan aluillaan, mutta pyh pah, olo meni ohi eikä ole sen koommin palannut. Huomenna laskettu aika, mutta mitään isompia oireita ei ole ilmassa. Olin jo ihan todella kärsimätön alkuviikosta, mutta nyt yritän olla ajattelematta koko asiaa, muuten ketuttaa vaan herätä aamuisin vain huomatakseen ettei asia ole edistynyt laisinkaan. Mites te muut? Oletteko yhtä kärsimättömiä?

Rudeboxille tsemppiä arven kanssa, jatkuvat kivut ovat varmasti kamalia. Toivottavasti saat kuitenkin nukuttua edes kohtalaisen hyvin. Neuvolan imetysohjaus on pääasiassa aika vaillinaista. Jos yhtään koet tarvitsevasi parempia ohjeita tai tsemppiapua niin kannattaa kääntyä FB:n imetyksen tuen puoleen. Muutama ystäväni on saanut sieltä tosi paljon apua alun imetysongelmiin.

Wiimis ja typykkä 39+6
 
Pinkistä kuplasta moi kaikille :)
Täällä nyt kaksi viikkoa synnytyksestä ja painokontrolleissa juostaan tytön kanssa eli sama tilanne kuin Rudeboxilla. Huolestuttaa myös ettei oma maito riitä tai ole tarpeeksi ravitsevaa pienelle. Toinen syö noin kolmen tai neljän tunnin välein mutta usein väsähtää ekan rinnan jälkeen ja ottaa pienet tirsat ennen kuin huolii toisen rinnan. Roikkuisi myös tissillä vaikka kuinka pitkään...

Paino siis nousee mutta hyyyyvin hitaasti - vain noin 10-15 grammaa päivässä kun pitäisi olla sen 20g vähintään. Syntymäpainoon olisi pitänyt päästä tähän päivään mennessä mutta ollaan 140g jäljessä. Nyt tuli ohjeeksi imettää vain 20 minuuttia (10 min/rinta) ja antaa lisämaitoa joka imetyksen jälkeen. Tehtiin neuvolassa myös syöttöpunnitus ja sen perusteella maitoa sai kuitenkin jopa 50g eli aivan sopivan määrän. Sitten maanantaina katsotaan tilanne uudelleen.

Harmittaa ihan pirusti, kun niin haluaisin että imetys tällä kertaa onnistuisi. Esikoinen ei koskaan oppinut vaikka itkun ja hampaiden kiristelyn kanssa sitkeästi yritin, osittain johtui varmasti siitä että korvike aloitettiin jo sairaalassa kun esikoinen oli niin pieni syntyessään (2880g). Oppi siis sen, että pullo on niin paljon helpompi ja siitä ei sitten päästy yli. Melkein neljä kuukautta pumppasin ~8 kertaa vuorokaudessa ja annoin korviketta lisäksi ja siihen rumbaan en enää suostu. En todellakaan halua olla sidottuna pumppuun tällä kertaa, koen ettei se ole reilua esikoistakaan kohtaan kun sitten mitään ei voi tehdä ja elämä kellotetaan pumppausaikojen ympärille. Kyseessä kuitenkin syksyllä koulunsa aloittava poitsu, niin en voi oikein vaatia että hän tyytyisi hengailemaan kotona koko kesää.

Onko kellään siis mitään vinkkejä millä lisäisin maidontuotantoa? Googletin jo jotain mammatee- ja olutvinkkejä mutta olisko vielä jotain mitä voisin tehdä, tietenkin tiheän imetyksen lisäksi :D

Anteeksi kun oli taas kerran vain omaa napaa koko pitkä teksti, mutta on vähän ajatukset sekaisin ja tunteet takussa.

Hurjasti tsemppiä kaikille vielä yhdessä kasassa oleville - viimeiset päivät tuntuvat varmasti pitkiltä! Positiivista kuitenkin ehkä se, että täysiaikaiset vauvat ovat usein virkeämpiä ja jaksavat sitten varmasti myös syödä reippaasti eli todennäköisesti näitä paino-ongelmia ei tule :)

Eivissa & Katkis 14vrk
 
Viimeksi muokattu:
Eksyin tänne vilkasee mitä teille kuuluu! Itsehhän putosin toukokuisista sillon lokakuussa tm:n takia. La olis ollu 12.5.

Onnea kaikille jo vauvansa syliin saaneille ja tsemppiä loppurutistuksiin odottajat!! :love::love:

Minäkii ehkä vielä joskus. Yritys kova, ehkä se tästä kierrosta nyt olis tarrannu!! (y)

Hyvää kesää!!
 

Yhteistyössä