:: Toukokuun Tuhisijat 2009 ::

Päivät hurahtaa niin äkkiä, ettei meinaa ehtiä tänne mitään kirjoittelemaan (seli-seli :saint: )

Aika on mennyt hienosti pihaa ja kodin ympäristöä laitellessa. Meillä on vähän sama tilanne kun Jasminillakin eli osa ristiäisvieraista näkee meidän kodin vasta ristiäisissä ensimmäistä kertaa, kun tulevat kauempaa ja ollaan nyt vuosi asuttu tässä. Omakotitalossa ja hehtaarin tontissa riittääkin sitten hommaa ihan omiksi tarpeiksi. Remppa tehtiin sisälle ennen muutoa, mutta ulkoa on vielä vähän vaiheessa... En kyllä ota sen kummempaa stressiä asiasta, on siinä kunnossa kun on sillä tuttuja ihmisiä on kaikki kuitenkin. Ja ei tämä nyt NIIN hirveässä kunnossa ulkoakaan ole, ei kyllä ihan priimakaan... Näköala järvelle ja oma ranta korvaakin sitten puutteet :D

Meillä saatiin nla-kortti kun terkkari kävi kotona. Tällä viikolla käytiin neuvolassa 1kk tarkastuksessa ja kaikki oli hienosti. Painoa oli 4680g (4160g) ja pituutta 56cm (50cm), joten ei ihme että alkaa jo jotkut vaatteet käymään pieniksi :D Toisaalta ollaan miehen kanssa pitkiä molemmat, joten tuo pituuskasvu ei ole mikään yllätys. Kovasti neiti katselee jo kasvoja ja leikkimatolla lelukaaren alla leluille jutellen viihtyy jo hienosti. Ensimmäiset hymytkin on jo bongattu ja kovasti koittaa jutella omalla kielellään.

Tytti Mie olen kanssa pitänyt neitiä mahallaan jos mahaa kipristää ja hyvin se asento ainakin tuota pierettää, pörinä vaan kuuluu :LOL: . Isäntä tuossa yhtenä iltana kysyikin, että olinko se minä vai Peppi kun niin kovaa rutisi. Isäänsä on tyttö tullut piereskelyn suhteen :whistle:.

Mutta nyt taas ulkohommiin :wave:

-snowball & Peppi 4 vkoa + 6 pv
 
Tytti Meillä kanssa "huokaillaan" kun kunnon pieru helpotta oloa :heart:

Neuvolakortti saatiin tänään neuvolakäynnillä. Neuvolareissu meni hyvin vaikka vähän jännäsin vaunujen kanssa lähtemistä niin pitkälle reissulle. Saatiin jopa syötyäkin tissiä neuvolassa :heart: Tosin rintakumin kanssa, vaikka eka yritettiin ilman. Mutta Nuppu oli jo punnituksesta yms. niin sydämistynyt, että hyvä kun sai syötön alkuun rintakumillakaan. Neuvolantäti lohdutteli, että hyvä kun sen kanssa kuitenkin onnistuu noin hyvin :)

Neiti on sitten kasvanut hurjasti Painoa oli nyt 4710 g (4000 g) ja pituutta 54,5 cm (52 cm). Suluissa syntymämitat. Että hyvin riittää maito Muutenkin neukkutädin mielestä kaikki oli mallillaan. Punoitusta on poskissa, joka voi olla ihan pelkkää hormoninyppyä tai sitten seassa voi olla jotain allergiaakin. Mutta vielä ei aiheuta mitään toimenpiteitä. Seurataan, että häviääkö ne siitä vai ei.

D-tipat saatiin ja niitä nyt sitten aloitellaan tippa päivässä ja kahden viikon aikana pitäisi saada nostettua siihen 5 tippaan.

Sompio ja Nuppu 3 vkoa + 2 pv
 
Onko jollain tiedossa sivua, jossa olisi pikkuvauvojen kasvukäyrät, että näkisi kuinka painon tulisi kehittyä ja missä rajoissa itse mennään? Kun ei tuossa neuvolakortissa ole mitään taulukkoa. En googlella löytänyt :ashamed:
 
Sompio meitin neuvolatäti selitti, että painokasvukäyrä on ok kun on akselilla +2 ja -2 suhteessa keskiviivaan. Ihanne vaan on se keskiviiva. Kuulemma siksakkikäyrä on se yleisin miten lapsi kasvaa, ihanneviivan molemmin puolin.

Meillä +28 lämmintä sisällä ja Sara ei meinannut rauhoittua nukkumaan.. Saapi nähdä miten yö menee.. |O Ei yleensä edes näin aikaisin nuku, mutta jäi yhdet unet väliin kuumuuden takia.. tulee varmaan tosi mielenkiintoinen yö. :headwall: Äitee tosin vinkkasi että tuulettimen vois laittaa viilentämään huonetta riittävän kauas lapsesta, joten ehkä sitä tulee kokeiltua tänä yönä..
 
Kissinminttu Mutta kun mä en tiedä mikä on kasvukäyrän keskiviiva :ashamed: Siis, että olisi taulukko, josta näkisi miten sen tosiaan pitäisi mennä.

Meillä on vaunupäikkärit jääneet lyhyemmiksi nyt kahtena päivänä. Varmaan liian kuuma, vaikka vaunut varjossa ovatkin. Sisällä kyllä päikkärit ovat maistuneet. Mutta tämä yöunille meno :headwall:
 
Suzyanne
Sompio Tässä on ainakin joku painokäyrä http://www.promom.org/bf_info/growth.html ja tässä toinen http://www.verkkoklinikka.fi/laskurit/kasvu/
Heh, Vili kasvaa kyllä ihan yli kaikkien käyrien.:LOL: Kyselin siitä eilen neuvolassa, terkkari sanoi ettei se tässä vaiheessa vielä haittaa, vauva saakin olla pyöreä, ei tarvitse siis Viliä dieetille pistää. :LOL:

kissinminttu hyvä tietää että vichyäkin voi käyttää. Se ei ainakaan ole niin kirpeää kuin puolukka. Kokeilin tänään puolukkaa, ja vähän nyrpisti, muttei niin paljon kuin D-vitamiinitipoille.(Jekovit) Täytyy kokeilla sitten vichyä jos ei puolukka auta.

Suzyanne ja Vili, tasan 7 vkoa
 
Kissinminttu ja Sompio, meilläkin kuumuus tehnyt tehtävänsä.. Oliver heräsi aamulla 6.30 ja kävi aamupäiväunille joskus 10 aikaan. Nukkui tyytyväisenä sisällä noin 4 h. Päivällä yritin vaunuilla sen kanssa, nukahti vaan noin puoleksi tunniksi ja siinäkin aikana kitisi välillä. Ei rauhoittunut millään toisille unille kunnes vasta klo 20.. ja vieläkin nukkuu, veikkaan että herää tossa yhentoista aikaan, katotaan vaan niin kukkuu jonnekin yhteen asti ennen kun nukahtaa uudelleen... :headwall: Pitää yrittää vaan olla seurustelematta sille ja vaihtaa vaippakin himmeässä valossa, jos auttais yhtään tajuamaan että nyt on yö... tiedä häntä onnistuuko.. :)

Nikunaku, suurkiitokset piposta, tuli tänään perille!!! :wave: :heart:

Ootteko muuten paljon jo liikkuneet kaupungilla vauvojen kanssa julkisilla ja miten on mennyt? Mua vähän jännittää lähtee lauantaina bussilla Helsinkiin.. Asutaan Espoossa ja Helsinkiin menee bussilla matkaa 30-45min. Musta tuntuu että Oliver ei yhtään viihdy vaunuissa jos ei nuku, niin senkin puolesta jännittää se huutokonsertto mikä voi olla edessä..kääk. Kokeilin sitä toista sidontaa tänään kantoliinassa ja minuutin kitinän jälkeen tykkäsi olla siinä! Laitoin vaan tutin suuhun niin nukahti siihen! Tuli vaan ihan hemmetin kuuma näillä keleillä sekä mulle että vauvalle siinä liinassa. On kyllä tosi kätevä muuten, sain laitettua pyykit ja kaikki ja syötyäkin siinä samalla! Ainut vaan että laitoin sen varmaan liian löysälle kun jonkin ajan kuluttua se alkoi vähän niinkuin leviämään käsiin ja valumaan! :D Pitänee siis vielä harjoitella sitä. Kiitos Suzyanne linkistä!

Onko teidän vauvoilla muuten ollut tässä iässä nenä miten tukossa? Musta tuntuu että Oliverilla on jatkuvasti ja ihan kun se kuorsais! Ihme korinaa pitää pikku-ukko! Tosin muistelen että joku (Suzyanne?) sanoi aiemmin, että heilläkin on ollut vastaavaa?

Ihanaa, käytiin äsken miehen kanssa kahdestaan saunassa!! Eka kertaa synnytyksen jälkeen. Otettiin vaan itkuhälytin pesuhuoneen puolelle mukaan jos pikkuinen olisi herännyt kesken saunan.

RockMummy & Oliver 2vk 4pv
 
Itseasiassa, nyt kun katsoin tarkemmin tuota Suzyannen laittamaa linkkiä tuosta kietaisuristi sidonnasta, niin se onkin hieman erilainen kuin luulin. Löysin nimittäin ohjekirjan tuolle Tricot Slen liinalle ja siinä on kaksi vaihtoehtoa alle 2kk ikäiselle vauvalle. Se kehtoasento ja sitten pystyasento. Mutta tossa pystyasennossa jota kokeilin tänään, niin jalat ei roiku liinan ulkopuolella vaan ne jää tuon "kengurupussin" sisään. Siinä lukee että näin pienen jalkoja ei saa jostain syystä laittaa noin roikkumaan liinan ulkopuolelle, ilmeisesti sillä on jotain tekemistä lonkkien kehityksen kanssa??! En sitten tiedä mikä on oikein.. :eek: No mutta tässä vielä linkki siihen sidontaan jonka mä tein tänään ja jossa Oliver viihtyi:

http://www.babylonia.be/product_manual/Tricot-slen_eng.LR.pdf

Sivut 8 ja 9.
 
Suzyanne
Rockmummy tuolla kantoliinakanavan sivuilla lukee että tuo kietaisuristi 2 kävisi 2-viikkoisesta alkaen, eli Oliverille kävisi juuri ja juuri, ainakin noiden sivujen mukaan. Mutta se on hyvä jos Oliver viihtyi siinä toisessa asennossa. Voisin tuotakin kokeilla.

Nuo kantoliinat ovat siitä hankalia, että niitä on vaikea käyttää, jos menee autolla jonnekin, kun vauva pitää sitoa liinaan parkkipaikalla. Liinahan ottaa väkisinkin sitoessa maahan kiinni, ja likaantuu. Esim. Hietsun tai Valtterin kirppiksellä olisi vauvan kanssa kätevämpää liikkua niin että vauva on liinassa, kun siellä on niin ahdasta. Viimeksikin kun liikuin Valtterissa rattailla joissa on kaukalo kiinni, niin joku mies tokaisi minulle että v***u kun tänne pitää ihmisten ängetä rattaiden kanssa. Ja niitä rattaita siellä onkin valtavasti, välillä kolmet rinnakkain, niin ettei kukaan pääse liikkumaan. Siksi kantoliina olisi siellä mukavampi. Onneksi Hietsun torilla on leveämmät käytävät kuin Valtterissa, niin on helpompi liikkua rattailla ilman että joka toinen ihminen mulkoilee. Enkä kirppishulluna osaa olla menemättäkään, joka vkl on pakko päästä. :whistle: =)
 
Rotavirus rokotteesta meille sanottiin että heinäkuussa syntyvät saavat sen ilmaitteeksi. Olishan se rokotus hyvä ottaa mutta raha tilanne ei todellakaan ole nyt niin hyvä että sen pystyisi ottamaan. Toivotaan että pysytään terveinä!!

Täällä on myös nyt ruvettu liinailua kokeilemaan. Sain sen juhannuksena onnistumaan ja Rasmus viihtyy hyvin liinassa kietaisuristi II asennossa.

Kävimme korkeansaaressa maanantaina ja reissu meni oikein hyvin. Pääsi rasmus ensimmäiselle juna, ratikka, metro ja lautta kyydille :) Hereillä ollessaan oli liinassa tai sitten katseli vaunuissa sairaalasta saadun libero kassin kukkasta (joka on muuten hyvin naurattettava juttu Rasmuksen mielestä) :)

On ihanaa jutella toiselle kun toinen juttelee ja hymyilee takaisin :)

Eilen saatiin ekan kerran korviketta illalla. 80 ml Rasmus joi. Itsellä ei jostain syystä maito riittänyt. Muuten olen täysimettänyt. Tänään taas maitoa on tullut todella paljon ylinmääräistäkin.

En muista oliko muita kyselyjä.. Niin paljon oli tullut tekstiä yhdessä päivässä ja nyt onkin itsellä silmät ristissä. Joten pitäisi kai nukkumaan mennä.

Rasmus 7 vko ja 1 pv
 
Huomenta!
Ihanan Kuuma ilma.. sisällä sentäs pikkasen viilempi vielä.. :whistle:

meidänkin on jätettettävä tuo rotavirus rokete ottamatta koska rahatilanne on nyt aikas huono.. :/

Vauva nukku viime yönä ekaa kertaa 5 tuntia putkeen.. :) yleensä herää sen 2-3 tunnin välein.. NaNnin jouduin vaihtamaan tuttelii koska poitsun kakka oli ihan tummaavihertävää, eikä meinannut tulla millän ja kun tuli niin vähän ja vain kerran päivässä ja haisi aivan sairaan pahalle !! :x heti ekan tutteli purkin jälkeen väri vaihtui taas normaaliksi keltaiseksi ja tulikin sitten 2-3 kertaa päivässä..

Hymyjä on väläytelty jo 3viikon iästä asti ja nyt huomaa että poitsu hymyilee leluille ja meille.. jotain niin ihanaa katsottavaa! :heart: ja kova on jo juttelemaa..

Puklailua ei poitsu harrasta
Neuvolakortti saatiin 2 viikon iässä

Kohta pitäis lähteä ostamaan ristiäisiin kakku tarvikkeita ymsyms..
:wave:

Tytsy+poitsu 1kk 1vko ja 4päivää
 
Imetyksestä: Pojat sai pelkkää rintaa n.5,5vko.a ja sitten iltaisin vähä lisää. Nyt menee 100ml heittämällä ku ovat pariin kertaan olleet rinnalla illalla. Nukkuvat yöllä niin, että välillä joutuu lypsämään.

Aamulla mua alkoi ottaa päähän ku miehellä oli kello herättämässä vaikka pojat suorittaa herättämisen mallikkaasti p.7-p.8. Aamuyölläkin 4aikaan ku naukkaavat rintaa. Olen niin huono sanomaan asioista. Mies ei ollut edes yö töissä eikä tänään tarvi ajoonkaan ja vkoloppu muutenkin vapaa, tekee kyllä kaikkia muita juttuja, mutta välillä poikien kans ei kaksi kättä riitä. :kieh:

Ei onneksi pojilla liialti ole vatsavaivoja ollut.

Kivoja kuvia ja videoita olette laittaneet.

RockMummylle jaksamisia kans :hug:

E.äiti ja T&L 7vko4pvä :heart: :heart:
 
Viime viikolla kävimme 1kk neuvolassa; mitat hurjat 56,9cm ja 5800g eli 2vkossa tullut painoa 1kg ja 2cm. Hyvin näyttää kasvavan rintamaidolla, vaikka mua on väliin asia huolettanut, kun mä olen äidinmaidonluovuttajakin vielä. Onko toukokuisissa muita luovuttajia?

Ensi viikolla meillä onkin neuvolalääkäri ja sitten parin viikon päästä menemme tutkituttamaan niitä laajentuneita munuaisaltaita Tays:iin.

Kantoliinassa viihdytään hyvin pystyasennossa, kehtosidonnat eivät herralle sovi lainkaan, tosin onpa miehellä jo tuota kokoakin niin, että mieluummin kannan pystysuunnassa. ;)

Ristiäiset on 11.7. ja pikkuhiljaa alkaa jonkinlaista stressiä pukkaamaan järjestelyistä. Vasta kirkko, juhlapaikka ja pappi varattu sekä kutsut lähetetty, mutta kaikki muu tekemättä...

Esikoinen on edelleen suhtautunut hyvin vauvaan. Mä kun olen koko ajan odottanut et koska joku kauhee show alkaa. Moni on manannut 3v ikäeroa, mutta mulla ei ole toistaiseksi mitään pahaa sanottavaa tästä. :saint:

Hieman kauhistuttaa kun tämä aika menee niin nopeeta, että ei ehdi mukana pysyä!

Knock ja Niklas
 
päiviä kaikille!!
tänään jouduin sitten käydä ostamassa ensimmäisen itkuhälyttimen tähän perheeseen..
kun kirppu syntyi niin siitä asti mies on hoitanut keskimmäisen päikkärit..enpä ole koskaan joutunut nukuttamalla nukuttumaan,aina riittänyt että on pari kertaa heijannut ja sitten on jo kuulunut tasanen tuhina..mies sitten on kävelly pitkin poikin niin kauan kuin ääntä on kuulunut/ liikettä(tottakai vauva pysyy hereillä kun hiekkatiellä kävelee) niin tänään oli siten kiva koittaa saada nukkumaan..puol tuntii kävelin pitkin pihaa ja välillä kävin sisällä katsomassa että nukkuuhan kirppu..joten nyt sitten tuli tosiaan tarpeeseen kun mies menee viikoksi töihin(onneksi viel sen jäälkeen 2viikkoa kotona).

Meillä ristiäiset on vasta elokuun alussa.tänään menen tilamaan kakun yms. Kutsutkin meinasin laittaa mutta eihän tässä kaupungissa yhdessäkään kaupassa ole kortteja joten täytyypi tilata :) kun vain tietäis että laitanko kutsuun ilmoituksen naimisiin menosta vai en..siinäpä pulma :)
Jospa v-loppuna pääsis kokeilemaan kantoliinaa jonka ostin,edellisellä oli kantoreppu jota sai käyttää vasta 3kk alkaen joten kantoliina on hyvä kun pääsee kirppu heti totuttelemaan liinassa oloa :)
Nyt jos menis aidan tekoon miehelle avuksi ;)
 
Onpas ollu mukavia päiviä :) Toissapäivänä käytiin kaupungilla ja eilen piknikillä koko perhe :heart: Pikkunen viihtyy liinassa niin hyvin, että on helppo lähtee. Mitähän sitä tänään tekis...

Ristiäisiin saatiin paikka ja pappi varattua. Oli tarkotus pitää kotona, mutta JEE - meille tulee vessaremppa, kun löyty kosteutta. Ei viitti pitää täällä, ku on lattia auki ja kuivaaja hurisee... Kutsut ollaan hoidettu ihan suullisesti. Paikalle tulee vaan molempien vanhemmat ja sisarukset. Siinäkin on jo iso liuta...

Knockoutilla Niklas kasvaa hyvää vauhtia :D Tosin musta tuntuu, että meillä kasvetaan ihan samaa vauhtia :whistle: Hyvä, että maito riittää.

Ei olla vielä päätetty, otetaanko rota-rokotus vai ei. Onhan se kyllä aika kallis, mutta eihän sekään oo kovin kiva jos pieni sairastuu... En tiiä.

Neuvolakortti saatiin toisella käynnillä tuossa maanantaina.

Nuo passikuvat on kyllä something else B)

Ansku ja Eeli 3 vk (siis jo 3 viikkoa!!! Aika menee nopeesti)
 
Aurinkoista perjantaita! B)

Neuvolakäynti takana ja kuten oli luvattu niin neuvolakortti saatiin tällä käynnillä.

Hyvin näyttää tuo poitsu kasvaneen rintamaidolla. Painoa tällä hetkellä 5880 g (4790 g) ja pituutta 58,5 cm (55 cm) eli eipä taida olla ihme, että 56 vaatteet alkaa olla nafteja. Tai no puolipotkarit vielä menee, mut bodyt hylkäsin jo viime sunnuntaina.

Fox ja poitsu 4 vko
 
Kiitos Suzyanne linkeistä :heart: Paino menee Nupulla yläkäyrillä ja pituus keskikäyrillä. Mutta tosiaan tässä vaiheessa saa olla pyöreä, kyllä se siitä tasoittuu, kun neiti lähtee liikkeelle =)
Voisitko kotona jo sitoa kantoliinan valmiiksi ja kirppiksen parkkipaikalla vain pistät Vilin sinne?

RockMummy Meillä kanssa välillä Nuppu rohisee nukkuessaan. Ja takuulla kuorsaa :saint: Eilen vaunulenkillä kuunneltiin miehen kanssa kun kävellessäkin vaikka sora rahisi kenkien alla niin vaunuista kuului kuorsausta :D

a-nskulle Tsemppiä remontin keskellä asumiseen :hug: Onneksi kuitenkin vahinko on huomattu, että ei pääse leviämään tai ette ala itse oireilemaan kosteudesta.

Olisiko kenelläkään hyvää lusikkaleipien ohjetta? Ja sitten sellaista ohjetta, millä voisi pursottaa S-kirjaimen muotoisia pipareita. Nupun nimi alkaa S:llä :whistle: Leivontakirjoista katselin, mutta mistäs niistä tietää, että mitkä on hyviä ja mitkä ei :| Ei oikein anna aika periksi kokeilla monia, jos eka ohje on kökkö.
 
kaikki katos.....
Sompio: itse etsin Sofian ristiäisiin s-kirjaimen muotoisia keksejä.Päädyin ostamaan kaneliässiä. Mutta tuolla oli monta ohjetta kyseisestä keksistä.
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/100786/Kaneli%20Ässät

 
Maisalla on huomenna ristiäiset ja vanhempani ovat auttaneet järjestelyissä paljon. Tai oikeastaan itse en ole kuin askarrellut kutsut, äiti hommas makeat syötävät ja isä suolaiset, sekä äiti hommas myös kukat yms. Oon tosi kiitollinen, ettei itse ole tarvinnut nähdä kovin vaivaa, olo on niin väsynyt.

Luovuin muutama viikko sitten tumppujen käytöstä, kun tuntu, että kädet hautu siellä ja eihän niitä loputtomiin voi pitää muutenkaan. Yöksi ajattelin kuitenkin laittaa ne käteen, ettei huomenna juhlassa oo naama ihan revitty.

Kerttu ja Maisa 5 vk 4 vrk
 
Knockout mä avasin kerhoon kesäkuun pinon, mee osallistuu! :LOL:

Nää helteet on olleet Leeville todella tuskaisia, ulkona oloa ei voi aamun jälkeen enää kuvitellakkaan ja sisälläkin poika on ärtynyt ja tyytymätön. Juo maitoa pieniä määriä ja lyhyin välein. Kiva kun ne ristiäiset olis sunnuntaina ja pitäis olla kädet vapaana järjestelyihin, not :D

Jeps!
 
Snowball Juu meilläkin poju pieree kun isänsä. Ja röyhtäiseekin kuin aika miehet :LOL: Miten noin pienestä ihmisestä lähtee niin kova ääni.
Ei näillä helteillä meilläkään ole pihalla paljon nukuttu. Onneksi sisällä on vähän viileämpää, kun on tuo koneellinen ilmanvaihto.
RockMummy ja Sompio meillä kanssa välillä hengitys rohisee tai kyllä kai se on enemmin kuorsausta. Eilen illalla kun menin nukkumaan niin hirveä kuorsaus kuului pinnasängystä. Kuorsauksessa on kyllä tulllut poika äitiinsä
:kieh:
Miellä ristiäiset 19.7 Ollaan vaan reissussa puolitoista viikkoa ennen ristiäisiä. Ajatelinkin ensiviikolla leipoa kakkupohjan pakkaseen. Isäni on luvannut tehdä voileipä kakun. Hyvä niin koska sitä en osaa tehdä. Osaan vain leipoa noita makeita leivonnisa. Ajattelin viellä tehdä marenkileivoksia ja värjätä ne karammellivärillä siniseksi.

Kuuluu ähinää pinnasängystä, ilmeisesti ei ole viellä uni tullut
 
Suzyanne
Sompio kiitos liinavinkistä, joo ilman muuta sen voi sitoa kotona jo päällensä, ja sitten vaan parkkiksella sujauttaa vauvan sinne. Miten ihmeessä en tullut tuota ajatelleeksi, helle varmaan pehmentänyt pään! :headwall: :whistle: :D Täytyykin huomenna mennä kirppikselle kokeilemaan.

Jasmin täällä myös yksi pieni poika ei erityisemmin tykkää helteestä, on ärtyisä ja kitisee, ja maitoa pitää saada myöskin usein, ja pienissä erissä.

).( Me ollaankin nyt Vilin kanssa kahdestaan ensi keskiviikkoon asti, mies meni tekemään Viron kämpille kylppärirempan loppuun, ennenkuin menemme sinne porukalla. Ihan hyvin meillä Vilin kanssa on sujunut, kyllä ne pienet kuumasta, väsymyksestä tai nälästä johtuvat kitinät kestää hyvin, pääasia että ne silminnähden kovat vatsanväänteet ja kiljuva, tuntien kestoinen kipuitkuilu on pysynyt edelleen poissa. Kaikille itkuisten vaavien äideille jaksuja! :hug:

Täällä myös vaavin hengitys rohisee ja nenä tuhisee. Kuulemma ihan normaalia ja menee ohi. Tässä linkki, jossa on niistä, ja muistakin yleisistä jutuista, olen tämän tosin joskus jo tänne muistaakseni laitanutkin.
http://www.terveysportti.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=skl00008

Huomasin, että sammaksen yhteydessä tuolla kirjoitetaan lelujen keittämisestä. Vilillähän on sammasta suussa, Pitäisköhän taas vaihteeksi keittää lelusoppaa niin että puolet helistimistä sulaa pilalle, niinkuin tein odotusaikana. :LOL: Laitoin tänään ja eilen vanupuikolla Vilin suuhun puolukkamehua, niinkuin lääkäri neuvoi sammaksen hoitokeinoksi. Pikkuinen inhoaa sitä yli kaiken. :( Toivottavasti siitä kuitenkin olisi apua.

Suzyanne ja Vili , 7 vk 1 pv
 
Suzyanne
Sompiolle ja miehelle sovinnon tuulia. :hug:

Onpas kummallista, sääennuste näköjään meni metsään, tuolla mitään hellettä ole, ei edes kahtakymmentä lämmintä, ja taivaalla paksu kerros pilviä. No, onpa mukavempaa olla ulkokirppiksellä kun ei ole niin kuuma.

Saunavuoro olisi tänään, saas nähdä pääsenkö. Ajattelin että jos Vili nukkuu, otan hänet turvakaukalossa pukuhuoneen puolelle. Siellä kuulee hyvin jos hän herää.

Nyt suihkuun, ja kirppikselle valmistautumaan. Taaskin sanon että harmin paikka kun meissä toukokuisissa ei ole paljon helsinkiläisiä, olisi järkätty kirppistreffit hietsun torille. =)

Suzyanne ja Vili, 7 vkoa 2 pv
 

Yhteistyössä