Tuleeko avioero kalliiksi?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Joka paikassa toitotetaan, että avioero tulee kalliiksi. Mutta tuleeko ja miksi? Jos yhteinen omaisuus, jota nyt ei kovasti ole; vanha okt lähinnä niin mikä siinä niin kalliiksi tulee?
 
vierailija
Siis avioero maksaa, koska erohakemus käsitellään käräjäoikeudessa. Kaikki lippuset, lappuset, allekirjoitukset, mitään ei tehdä ilmaiseksi. Eri asia on, että pitääkö kalliina, jos vaakakupissa on vaikka väkivaltainen, tuleva ex-puoliso? Silloinhan sinäkin varmaan ihan mielelläsi maksaisit, jotta pääsisit liitosta pois?
Omaisuuden osituksessa, jos olet rikkaampi osapuoli, niin voit joutua maksamaan toiselle osapuolelle tasinkoa.
 
vierailija
Kyllä se helposti tulee kalliiksi. Jakoon kun menevät Talo, huvila, ulkomailla oleva asunto, autot ym. omaisuus. Ne kun myi tällaisena aikana, niin kyllä takkiin tulee. Lippusista ja lappusista selviää kuitenkin vain n.1000€ lla
 
Ellei ole lapsia niin ei ole isoista rahoista kyse.


Elarit ne kalliiksi tulevat.

(Ja pääsääntöisesti kai maksajan mielestä eksä käyttää ne vääriin kohteisiin)
No ehkei se elatusapu nyt kuitenkaan ole avioeron kallein osio ja jos huoltajuus jaetaan tasan, niin lapsilla on 2 kotia. Ei siinä tarvitse elatusapua kummankaan maksaa. Kun elareita maksetaan, niin 21%:ssa sopimuksista elatusavun määrä on ollut alle 67,28 euroa kuukaudessa per lapsi. Sopimuksista 16%:ssa elatusavun määräksi on vahvistettu 134,55-168,18 euroa kuukaudessa lasta kohden. Tätä suuremmasta elatusavusta ovat sopineet vain noin 14% vanhemmista, ja etenkin yli 302,73 euron elatusapu on harvinaisuus: tähän ovat päätyneet vain 2% vanhemmista.

Mutta kun arkea alkaa pyörittämään yhden aikuisen taloutena kahden aikuisen talouden sijaan, niin se maksaa aivan merkittävästi enemmän. Periaatteessa monet menot tuplautuu. Muutto pienempään ja huonompaan asuntoon, mahdollisesti jopa isommalla vuokralla mitä ennen maksoi puolison kanssa ison talon lainanlyhennyksiä korkoineen omalta osaltaan. Itse en ole eronnut, niin ihan tarkalleen en osaa kaikesta kertoa, mutta se mikä ymmärrykseni on, niin kyllä avioero todella kalliiksi molemmille osapuolille tulee. Ja vielä jos ero sattuisi tulemaan vaikkapa nyt, kun kaikkien asuntojen arvot ovat laskeneet aika reippaastikin. Jos nyt joutuu avioeron takia pakkomyymään asuntonsa, niin asunnosta riippuen pelkästään jo siitä tulee turskaa kymmenillä tuhansilla euroilla.
 

Yhteistyössä