Turvakaukalo jonka saa kiinni rattaisiin/vaunuihin??

Nea
Eli siis turvakaukaloa mietin, mikä olisi paras??

Olin jo kääntynyt vahvasti britax baby safe plussan suuntaan, mutta miten on saako sen kiinnitettyä rattaisiin tai vaunuihin ja miten yhdistelmä toimii?

Kertokaahan omia kokemuksianne toimivista ja ei toimivista vaihtoehdoista niin saan asiaa etenemään:)

-Nea
 
meillä on
Meillä on Britaxin Baby Safe kaukalo ja Teutonia Fun yhdistelmät ja yhdistelmiin ostin erillisen adapterin, jonka avulla kaukalon nopeasti ja tukevasti kiinni vaunujen runkoon. Todella hyvä systeemi. Esikoisen vauva-aikana tuskailimme aina painavan kaukalon kanssa esim kauppareissulla, mut nyt toisen lapsen kanssa ei tarvii enää hiki päässä kantaa kaukaloa joka paikkaan. Teutonialla on tietääkseni kolme mallia mihin sen kaukalon saa kiinni. Täältä olen lukenut, et jotkut laittaa ko kaukalon myös Gracon matkarattaiden päälle, mut sen toimivuudesta ei ole omaa kokemusta. Mielestäni nuo Teutoniat on parempi vaihtoehto kuin matkikset ihan muunkin käytön kannalta. Matkarattaissa on monesti aika pienet pyörät, joten talvella ne ei ehkä ole kovin kätevät. Parhaiten saat tietoa, kun menet lähimmän jälleenmyyjän luo kyselemään ja kokeilemaan. Adapterin ostin viime kesänä ja se maksoi silloin 25 eur + kaukaloon tuleva osa 5 eur eli ei ollut kovin kallis.
 
Meillä on Britaxin Baby Safe Plus- kaukalo ja Gracon Voyager matkarattaat. Toimii ihan hyvin, vaikkei kaukalo lukitu rattaisiin. Matkarattaiden ostovaiheessa kokeiltiin kaukalon kanssa mihin rattaisiin mahtuu ja tuohon meni. Kaukalo pysyy hyvin rattaissa ( paremmin kuin monien kauppojen ostoskärryissä) ja oli kätevä käyttää. Meitä ei haitannut se, ettei kaukalo lukittunut rattaisiin; sellaista kyytiä ei meillä ainakaan ollut, ettei kaukalo olisi pysynyt mukana kyydissä turvallisesti. Voaygereissä on lisäksi suht isot, kumiset pyörät, joita voi työntää jopa lumessa. Lisäksi mukana oli jalkapeite, mikä on hyvä käytössä nyt kun ei kaukaloa enää käytetä. Joten, jos matkarattaita tarvitset myöhemmin, suosittelen harkitsemaan myös tällaista vaihtoehtoa. Meillä ainakin toimi.
 
meillä on quinnyn yhdistelmät. "pyöriin saa vaununkopan ja rattaat ja mukana tuli adapteripalat jolla saa maxicosin turvakaukalon kiinni. Todella kätevät. Ei tarvi mitenkään asennelle, napsauttaa vaan paikoilleen. Olen ollut todella tyytyväinen =)
 
meillä on
me taas myytiin matkarattaat kokonaan pois, kun hankimme Teutoniat. Ne on kevyet, menee pieneen tilaan ja etupyörät on kääntyvät. Paljon paremmat työntää kuin mitä meidän perusmallia olleet matkikset oli. Pehmeän kopan kanssa hyvät vaunuinakin. Tosin jos asuu maaseudulla ja kulkee paljon hiekkateitä, niin silloin ne ei juuri matkarattaista eroa eli paremmat kaupunkikäytössä.
 
Sal
Meillä Mutsy Urban raider yhdistelmät joihin saa kätevästi Maxi Cosi Cabrio kaukalon kiinni. Maxi Cosin Cabriofix on kätevä kaukalo koska sen saa näppärästi autoon telakkaan (telakka kiinni joko vöillä tai isofixillä).
 
Nea
Kiitos kaikki vastauksista!

Olen päätymässä gracon logico-s kaukaloon ja siten gracon matkarattaisiin (yhdistelmät ostan kuitenkin erikseen).
Mikähän mahtaa olla ero logico-s ja auto baby-kaukaloissa?

Mitkähän matkarattaat gracolla sopivimmat myös huonoon maastoon...maalla asutaan??? Esitteessä mainittiin, että Gracon Voyagerit on hyvät myös huonommassa maastossa, mutta en pidä ollenkaan niistä värityksistä:(

Yhdistelmissä taidan päätyä emmaljungan duo edgeen sport-rungolla (käänyvän aisan takia)...huonoja puolia????
 
Murre
Onko Bugaboot sulle tutut? Meillä on Gracon kaukalo ja Bugaboo Cameleonit, ja yhdistelmä on loistava. Et tarvii rattaita ja yhdistelmiä erikseen, vaan Bugaboilla pärjää koko kärryilyajan kun ne on yhdistelmät. Ne menee tosi kätevästi todella pieneen tilaan, eli pärjää matkiksille mennen tullen, ja talvipyörillä voi kulkea maastossa kuin maastossa.

Tulipas myyntipuhetta =) mutta pakko oli kirjoittaa, kun meillä oli esikoisen kanssa just Emmaljungat joista en tykännyt yhtään (oli isot rotiskot ja pyörien keskiöt hajos siten ettei niitä saanut irti ymym.), ja Gracon matkikset jotka räjähti totaalisesti 4kk käytön jälkeen. Nyt kakkosen kanssa meillä on ollut pelkät Bugaboot reilu vuoden verran, ja olen monta kertaa kironnut kun en esikoisen kanssa keksinyt ostaa niitä ;) olis säästynyt pitkä penni!

Käy katsomassa http://www.bugaboo.com tai http://www.seimi.fi/shop
 

Yhteistyössä