Täytetyt tuulihatut
(30 kpl)
75 g Valio voita
2 dl vettä
1,25 dl vehnäjauhoja
2 munaa
Täyte
2 prk (100 g) Hovi valkosipuli -tuorejuustoa
2 dl viipaloituja mustia oliiveja
1 1/2 dl hienonnettu persiljaa
1/4 dl Valio kevytkermaa, HYLA
Kiehauta vesi ja voi ja sekoita vehnäjauhot joukkoon. Anna seoksen kiehua samalla sitä vatkaten, kunnes seos on tasaista, kiiltävää ja irtoaa kattilan pohjasta. Ota kattila pois liedeltä ja lisää munat yksitellen jäähtyneeseen seokseen hyvin vatkaten. Ota taikinasta kahdella lusikalla tai pursottamalla pieniä nokareita (n. 4 cm) leivinpaperin päälle pellille. Paista 200 asteessa 30-40 min. Älä avaa uuninluukkua ensimmäisten 15 minuutin aikana, etteivät leivonnaiset laskeudu. Sekoita täytteen aineet keskenään. Halkaise jäähtyneet tuulihatut. Pursota täyte. Laita yläosa täytteen päälle.
tuossa suolainen täyte
näin kesällä on kiva syödä tuulihattuja, mitkä on täytetty vatkautuvalla vaniljakastikkeella ja pakastettu, nami
rahka ja erilaiset marjat sopii kans hyvin täytteeksi, periaatteessaan tuulihattuihin voi laittaa mitä tahansa sisälle, kannattaa kuitenkin muistaa, että mahdollisimman pieneksi silputtua, erilaiset tahnat on hyviä