Tuuloman torttu

2 kananmunaa
2 dl sokeria
4½ dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1½ dl maitoa
1½ dl voi- tai margariinisulaa

Päälle:
½ dl kuumaa vahvaa kahvia
½ dl kuumaa voisulaa
4 dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta

Pinnalle:
kookoshiutaleita tai mantelilastuja


Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja sekoita jauhoseos vuorotellen maidon ja sulan jäähtyneen rasvan kanssa taikinaan. Kaada taikina reunalliselle uunipellille voidellun leivinpaperin päälle, levitä tasaiseksi. Kypsennä 200 asteisen uunin keskitasolla n. 15 min.

Sekoita täytteen aineet tasaiseksi ja levitä lämpimälle torttupohjalle kuorrutteeksi, ripottele pinnalle heti kookoshiutaleita tai mantelilastuja.

Leikkaa jäähtyneenä n. 6 x 6 cm neliöiksi terävällä veitsellä. Jos kuorrute tarttuu veitseen, kostuta se välillä kuumassa vedessä.


 

Yhteistyössä