Tyhmä kysymys ruoan uudelleenlämmityksestä.

Jos keitän aamulla veteen kaura-/riisipuuron ja annan sitä kahdella seuraavallakin ruoalla vauvalle,niin voinko kiehauttaa sen kattilassa koko puuron vai täytyykö ottaa mikroon erikseen aina lämmitettävä annos. Siis aamulla keitetystä puurosta syö myös lounaan ja päivällisen.
 
siis mitä?
Alkuperäinen kirjoittaja villiäinen:
Alkuperäinen kirjoittaja lapsparka:
mikset sitten samantien tee yhtä annosta kerrallaan??
Siksi että mulla on kolme alle 4-vuotiasta lasta ja on nopeampaa keittää kerrallaan suurempi annos. Tekeekös se mun lapsesta "lapsparan" ?
Herranen aika, kaurapuuron keittämiseen kuluu noin kolme minuuttia alusta loppuun, onpa tosi työlästä keittää alusta asti joka kerta! Ja miksi IHMEESSÄ lapsi syö kolmekkin kertaa samaa puuroa päivässä???
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja villiäinen:
Alkuperäinen kirjoittaja lapsparka:
mikset sitten samantien tee yhtä annosta kerrallaan??
Siksi että mulla on kolme alle 4-vuotiasta lasta ja on nopeampaa keittää kerrallaan suurempi annos. Tekeekös se mun lapsesta "lapsparan" ?
Eikö se ole nopeampaa sitten lämmittää se yksi annos mikrossa? Niin ainakin ite teen ja meillä 6 lasta eli yritän kans tehdä kaiken mahd helpolla. toinen on että kun aamulla keität sen puuron niin laita se saman tien sit valmiiksi annos astioihin. Ite pakastin jossain välissä mehujää muoteissa vauvalle ruokaa kun oli sopiva annoskoko.
 
Alkuperäinen kirjoittaja siis mitä?:
Alkuperäinen kirjoittaja villiäinen:
Alkuperäinen kirjoittaja lapsparka:
mikset sitten samantien tee yhtä annosta kerrallaan??
Siksi että mulla on kolme alle 4-vuotiasta lasta ja on nopeampaa keittää kerrallaan suurempi annos. Tekeekös se mun lapsesta "lapsparan" ?
Herranen aika, kaurapuuron keittämiseen kuluu noin kolme minuuttia alusta loppuun, onpa tosi työlästä keittää alusta asti joka kerta! Ja miksi IHMEESSÄ lapsi syö kolmekkin kertaa samaa puuroa päivässä???
Mutta riisipuuron keittoon kuluu monen monta minuuttia enemmän...ja jos se nyt jollain lailla sulle kuuluu,niin mun lapsi ei ikävä kyllä voi syödä kuin kauraa tai riisiä.
 
Alkuperäinen kirjoittaja voi:
Alkuperäinen kirjoittaja rinkinki:
Bakteerit lisääntyy muistaakseni ihan älyttömästi, jos moneen kertaan lämmittää. Ite ottaisin annoksen erikseen ja lämmittäisin mikrossa. :)
Kiehautus puolestaan tappaa ne bakteerit.
Juu, bakteerit lisääntyy aina kun ruokaa lämmittää. Kiehautuksessa ei välttämättä ruuan joka kohdassa nouse lämpötila niin paljon että bakteerit kuolisivat. Lisäksi kun kertaalleen lämmitettyä puuroa jätetään jäähtymään ja odottamaan seuraavaa syöntiä, niin bakteerit lisääntyvät. Jotkut bakteerit muodostavat myös bakteerimyrkkyjä jotka eivät tuhoudu kuumentamalla.

Eli kaikki kerralla lämmitetty puuro kannattaa syödä pois, tai heittää pois jos jää syömättä.
 
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja villiäinen:
Alkuperäinen kirjoittaja lapsparka:
mikset sitten samantien tee yhtä annosta kerrallaan??
Siksi että mulla on kolme alle 4-vuotiasta lasta ja on nopeampaa keittää kerrallaan suurempi annos. Tekeekös se mun lapsesta "lapsparan" ?
Eikö se ole nopeampaa sitten lämmittää se yksi annos mikrossa? Niin ainakin ite teen ja meillä 6 lasta eli yritän kans tehdä kaiken mahd helpolla. toinen on että kun aamulla keität sen puuron niin laita se saman tien sit valmiiksi annos astioihin. Ite pakastin jossain välissä mehujää muoteissa vauvalle ruokaa kun oli sopiva annoskoko.
Musta se jää jotenkin "klimppiseks" mikrossa,siksi enemmin kiehauttasin ja laittasin vähä vettä lisää että saa sopivan juoksevaa :)
 
Alkuperäinen kirjoittaja Leimu:
Alkuperäinen kirjoittaja voi:
Alkuperäinen kirjoittaja rinkinki:
Bakteerit lisääntyy muistaakseni ihan älyttömästi, jos moneen kertaan lämmittää. Ite ottaisin annoksen erikseen ja lämmittäisin mikrossa. :)
Kiehautus puolestaan tappaa ne bakteerit.
Juu, bakteerit lisääntyy aina kun ruokaa lämmittää. Kiehautuksessa ei välttämättä ruuan joka kohdassa nouse lämpötila niin paljon että bakteerit kuolisivat. Lisäksi kun kertaalleen lämmitettyä puuroa jätetään jäähtymään ja odottamaan seuraavaa syöntiä, niin bakteerit lisääntyvät. Jotkut bakteerit muodostavat myös bakteerimyrkkyjä jotka eivät tuhoudu kuumentamalla.

Eli kaikki kerralla lämmitetty puuro kannattaa syödä pois, tai heittää pois jos jää syömättä.
Mutta lämmitetäänhän monia muitakin ruokia uudelleen,esim.keittoa,makaronilaatikkoa ym...mikä ero puurossa?

 
Alkuperäinen kirjoittaja rinkinki:
Bakteerit lisääntyy muistaakseni ihan älyttömästi, jos moneen kertaan lämmittää. Ite ottaisin annoksen erikseen ja lämmittäisin mikrossa. :)
Mitäs sit jos ei oo mikroo.

Onneksi smeillä ei oo vauvakaan, mutta ei meilä mikroakaan ole,ku edellinen meni rikki.

hyvin on pärjätty ilman, nopeasti saa ruokaa tehtyä esim kun keittää veden vedenkeittimesssä
 
vieras
No jos kerran kiehautat niin kai se on ok mut eikai sitä voi 3 tai neljää kertaa uudestaan ja uudestaan lämmittää uudestaan! Jos meinaatte sitä vielä illalla syödä niin ottaisin vain tuon kerta annoksen ja lämmittäisin sen vain nyt!
 
Alkuperäinen kirjoittaja villiäinen:
Alkuperäinen kirjoittaja Leimu:
Alkuperäinen kirjoittaja voi:
Alkuperäinen kirjoittaja rinkinki:
Bakteerit lisääntyy muistaakseni ihan älyttömästi, jos moneen kertaan lämmittää. Ite ottaisin annoksen erikseen ja lämmittäisin mikrossa. :)
Kiehautus puolestaan tappaa ne bakteerit.
Juu, bakteerit lisääntyy aina kun ruokaa lämmittää. Kiehautuksessa ei välttämättä ruuan joka kohdassa nouse lämpötila niin paljon että bakteerit kuolisivat. Lisäksi kun kertaalleen lämmitettyä puuroa jätetään jäähtymään ja odottamaan seuraavaa syöntiä, niin bakteerit lisääntyvät. Jotkut bakteerit muodostavat myös bakteerimyrkkyjä jotka eivät tuhoudu kuumentamalla.

Eli kaikki kerralla lämmitetty puuro kannattaa syödä pois, tai heittää pois jos jää syömättä.
Mutta lämmitetäänhän monia muitakin ruokia uudelleen,esim.keittoa,makaronilaatikkoa ym...mikä ero puurossa?
No tässä ketjussa ouhuttiin puurosta, mutta kyllä samat ohjeet koskee ihan kaikkia ruokia. Eli sen verran lämmitetään kun kerralla syödään ja loput pidetään jääkaapissa.
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja villiäinen:
Alkuperäinen kirjoittaja Leimu:
Alkuperäinen kirjoittaja voi:
Alkuperäinen kirjoittaja rinkinki:
Bakteerit lisääntyy muistaakseni ihan älyttömästi, jos moneen kertaan lämmittää. Ite ottaisin annoksen erikseen ja lämmittäisin mikrossa. :)
Kiehautus puolestaan tappaa ne bakteerit.
Juu, bakteerit lisääntyy aina kun ruokaa lämmittää. Kiehautuksessa ei välttämättä ruuan joka kohdassa nouse lämpötila niin paljon että bakteerit kuolisivat. Lisäksi kun kertaalleen lämmitettyä puuroa jätetään jäähtymään ja odottamaan seuraavaa syöntiä, niin bakteerit lisääntyvät. Jotkut bakteerit muodostavat myös bakteerimyrkkyjä jotka eivät tuhoudu kuumentamalla.

Eli kaikki kerralla lämmitetty puuro kannattaa syödä pois, tai heittää pois jos jää syömättä.
Mutta lämmitetäänhän monia muitakin ruokia uudelleen,esim.keittoa,makaronilaatikkoa ym...mikä ero puurossa?
SIis meinaatko että kerran lämmittää vai monta kertaa? Meillä jos seuraavana päivänä syödään samaa otetaan vain se annos määrä ja lämmitän. Ei sitä edes moneen kertaan saa lämmittää!
 
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja villiäinen:
Alkuperäinen kirjoittaja Leimu:
Alkuperäinen kirjoittaja voi:
Alkuperäinen kirjoittaja rinkinki:
Bakteerit lisääntyy muistaakseni ihan älyttömästi, jos moneen kertaan lämmittää. Ite ottaisin annoksen erikseen ja lämmittäisin mikrossa. :)
Kiehautus puolestaan tappaa ne bakteerit.
Juu, bakteerit lisääntyy aina kun ruokaa lämmittää. Kiehautuksessa ei välttämättä ruuan joka kohdassa nouse lämpötila niin paljon että bakteerit kuolisivat. Lisäksi kun kertaalleen lämmitettyä puuroa jätetään jäähtymään ja odottamaan seuraavaa syöntiä, niin bakteerit lisääntyvät. Jotkut bakteerit muodostavat myös bakteerimyrkkyjä jotka eivät tuhoudu kuumentamalla.

Eli kaikki kerralla lämmitetty puuro kannattaa syödä pois, tai heittää pois jos jää syömättä.
Mutta lämmitetäänhän monia muitakin ruokia uudelleen,esim.keittoa,makaronilaatikkoa ym...mikä ero puurossa?
SIis meinaatko että kerran lämmittää vai monta kertaa? Meillä jos seuraavana päivänä syödään samaa otetaan vain se annos määrä ja lämmitän. Ei sitä edes moneen kertaan saa lämmittää!
yllä mä lämmitän keittoa sen koko kattilallisen udelleen, enhän voi tietä maistuuko soppa tänän pareminkuin eilen. jos lämmitän vain sen yhden annoksen niin voi käytykäädä niin että mahaa ei tänään saakkaan täyteen yhdellä annoksella
 
Vieras
Siis jos mikrossa lämmittää niin lämmitän sen kunnolla kuumaksi ja lisään sit vettä tai maitoa niin jäähtyy ja tasoittuu se puuro.
Ja mitä noihin keittoihin ja laatikoihin tulee niin nekin lämmitetään yleensä mikrossa jokaiselle oma annos paitsi sitten jos syödään sillä kerralla loppuun saatan lämmittää koko loppuruoan. Ja meitä siis se 6 lasta ja 2 aikuista, eikä kestä kauaa lämmittää kaikkien annos erikseen.
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja hellalettas:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja villiäinen:
Alkuperäinen kirjoittaja Leimu:
Alkuperäinen kirjoittaja voi:
Alkuperäinen kirjoittaja rinkinki:
Bakteerit lisääntyy muistaakseni ihan älyttömästi, jos moneen kertaan lämmittää. Ite ottaisin annoksen erikseen ja lämmittäisin mikrossa. :)
Kiehautus puolestaan tappaa ne bakteerit.
Juu, bakteerit lisääntyy aina kun ruokaa lämmittää. Kiehautuksessa ei välttämättä ruuan joka kohdassa nouse lämpötila niin paljon että bakteerit kuolisivat. Lisäksi kun kertaalleen lämmitettyä puuroa jätetään jäähtymään ja odottamaan seuraavaa syöntiä, niin bakteerit lisääntyvät. Jotkut bakteerit muodostavat myös bakteerimyrkkyjä jotka eivät tuhoudu kuumentamalla.

Eli kaikki kerralla lämmitetty puuro kannattaa syödä pois, tai heittää pois jos jää syömättä.
Mutta lämmitetäänhän monia muitakin ruokia uudelleen,esim.keittoa,makaronilaatikkoa ym...mikä ero puurossa?
SIis meinaatko että kerran lämmittää vai monta kertaa? Meillä jos seuraavana päivänä syödään samaa otetaan vain se annos määrä ja lämmitän. Ei sitä edes moneen kertaan saa lämmittää!
yllä mä lämmitän keittoa sen koko kattilallisen udelleen, enhän voi tietä maistuuko soppa tänän pareminkuin eilen. jos lämmitän vain sen yhden annoksen niin voi käytykäädä niin että mahaa ei tänään saakkaan täyteen yhdellä annoksella
Oletko suorittanut sen hygieniapassin?
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja hellalettas:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja villiäinen:
Alkuperäinen kirjoittaja Leimu:
Alkuperäinen kirjoittaja voi:
Alkuperäinen kirjoittaja rinkinki:
Bakteerit lisääntyy muistaakseni ihan älyttömästi, jos moneen kertaan lämmittää. Ite ottaisin annoksen erikseen ja lämmittäisin mikrossa. :)
Kiehautus puolestaan tappaa ne bakteerit.
Juu, bakteerit lisääntyy aina kun ruokaa lämmittää. Kiehautuksessa ei välttämättä ruuan joka kohdassa nouse lämpötila niin paljon että bakteerit kuolisivat. Lisäksi kun kertaalleen lämmitettyä puuroa jätetään jäähtymään ja odottamaan seuraavaa syöntiä, niin bakteerit lisääntyvät. Jotkut bakteerit muodostavat myös bakteerimyrkkyjä jotka eivät tuhoudu kuumentamalla.

Eli kaikki kerralla lämmitetty puuro kannattaa syödä pois, tai heittää pois jos jää syömättä.
Mutta lämmitetäänhän monia muitakin ruokia uudelleen,esim.keittoa,makaronilaatikkoa ym...mikä ero puurossa?
SIis meinaatko että kerran lämmittää vai monta kertaa? Meillä jos seuraavana päivänä syödään samaa otetaan vain se annos määrä ja lämmitän. Ei sitä edes moneen kertaan saa lämmittää!
yllä mä lämmitän keittoa sen koko kattilallisen udelleen, enhän voi tietä maistuuko soppa tänän pareminkuin eilen. jos lämmitän vain sen yhden annoksen niin voi käytykäädä niin että mahaa ei tänään saakkaan täyteen yhdellä annoksella
Siis meillä otetaan kylmää keittoa omalle lautaselle annos ja jos ei riitä voi ottaa ja lämmittää lisää.
 

Yhteistyössä