Tympiikö ketään muuta vaatimus lääkärintodistuksesta töihin

  • Viestiketjun aloittaja että sellaista
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja että sellaista;27839059:
Siinä sitten joko kävelet sairaana ja kuumeessa ja olet kohta vieläkin kipeämpänä tai sitten yökit keskelle katua tai jos tilaat taksin/menet bussilla, niin onhan se hienoa sitten maksella jotain siivouskustannuksia, jos pahoinvointi iskee matkan aikana.
Etkö osaa varautua siihen yökkimiseen :eek:. Muovipussia takamuksen alle ja pari pussia sisäkkäin, mihin voi yökätä, ettei sotke paikkoja. Ei ole tullut mieleenkään kuskata kesken päivän oksentelmaan ruvennutta lasta ilman oksennuspussia autossa.
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";27839116]Mitäpä sitä yleensäkään töitä tekemään. Oleskeluyhteiskunnassa pitäisi maksaa ainakin 6000,- EUR jokaiselle taskurahaa.[/QUOTE]

Meillä olisi tuohon hyvin varaa kunhan ministereiltä, kansanedustajilta ja miljönääreiltä leikattaisiin liian suuret palkat ka optiot pois.:)
 
Tympiihän se, mutta toisaalta ymmärrän erittäin hyvin myös työnantajan näkökulman asiaan.

Meillä töissä ei voi olla päivääkään poissa (palkallisesti) ilman todistusta ja silti muutavat pystyvät hakemaan "motivaatio-saikkua" jo nyt, joten en uskalla edes ajatella mikä olisi heidän sairauspoissaolojensa määrä, jos voisivat olla töistä pois omalla ilmoituksellaan.
 
"vieras"
Miksiköhän työnantaja joutuu maksamaan duunareille säikkyä, vaikka siunasi rikkoo työsopimusta olemalla poissa töistä? Jos halutaan oikeuden toteutuvan pitäisi duunarin maksaa jokaiselta saikkupäivältä työnantajalle korvausta aiheuttamastansa vahingosta.
 
[QUOTE="vieras";27839506]Miksiköhän työnantaja joutuu maksamaan duunareille säikkyä, vaikka siunasi rikkoo työsopimusta olemalla poissa töistä? Jos halutaan oikeuden toteutuvan pitäisi duunarin maksaa jokaiselta saikkupäivältä työnantajalle korvausta aiheuttamastansa vahingosta.[/QUOTE]

ja suomeks?
 
Minua ärsyttää työntekijänä ne työkaverit, jotka ovat jatkuvasti poissa ties minkä tekotaudin nojalla. Nuorempana, kun olin yksityisellä sektorilla töissä, tätä ongelmaa pystyttiin rajoittamaan sillä, että sairaslomatodistus hyväksyttiin vain jos se oli hankittu omalta työterveyslääkäriltä, mutta täällä nykyisessä paikassa porukka hakee sairaslomia pelkällä neuvolaan soitolla. Ja me muut kärsitään näistä lusmuista, joista osa on todistettavasti - toistuvasti - ilmoittanut lapsen sairaaksi, vaikka kyseinen lapsi on nähty koulussa terveenä kuin pukki. Ei se varoitus auta, kun sitä ei voi todistaa. Sana sanaa vastaan, minkäs teet. Niin vaan raadetaan vajaamiehityksellä ja kärsitään.
 
"eee"
Usein toimihenkilöt saavat olla 3 päivää pois omalla ilmoituksella.
Toki sellaisilla aloilla ja yrityksissä tämä ei ole käytössä, jossa on todettu, ettei työntekijöihin voi luottaa sen vertaa...
 

Yhteistyössä