typerä päätös(astma-asiaa)

meillä kaks lasta joilla kummallaki astma. toisella on lääkitys kaks kertaa päivässä ja toisella kerran. kela myönsi hoitotuen kaks kertaa lääkettä saavalle mutta kerran ei. vitsi miten typerää, tuen saaminen jäi kiinni vain siitä että sitä lääkettä tavataan antaa vain kerran päivässä. muuten lasten hoitaminen ym ihan samanlaista. vitsi kun ottaa päähän :kieh: tein valituksen mutta en jaksa uskoa että se muuttaa päätöstä. kyllä kelalla on idioottimaiset perusteet! :kieh: :kieh: :kieh:
 
Me saatiin viime viikolla vammaistukipäätös vaan puoleksi vuodeksi. Pojalla ikää nyt vajaa 3 v. Viimeksi käytiin kontrollissa elokuussa, lääkärinlausunto saatiin soittamalla marraskuussa ja kyseinen päätös tuli ajalle 1.1. - 30.6.09. Säännöllinen lääkitys ollut jatkuvana käytössä 10 kk:n iästä lähtien, vammaistukea saatu 11 kk:n iästä lähtien.

Pojan lääkitus tällä hetkellä Flixotide 125 mg/dos x 2 (, oireisena aikana tuplatut annokset) ja singulair rakeet 4 mg (?) x 1. Avaavana ventoline. Ei iho-oireita tai allergiaa.

Syksyn kontrollikäynnillä todettiin, että kesä oli mennyt lähes oireitta. JOS syksy menisi hyvin, niin voisimme aikaisintaan marraskuulla kokeilla miedompaa flixotideä. NO, syksy ei mennyt hyvin vaan jouduttiin tyypilliseen syksyn sairastelukierteeseen, kerran oli jo yöllä kassi pakattuna sairaalaan lähtöä varten, mutta selvittiin sentäs... Emme todellakaan ole uskaltaneet edes ajatella että annostusta pienennettäisiin, nyt ollaan kaksi viikkoa saatu sentään menemään tavallisella annostuksella.

Pitäisikö valittaa päätöksestä? Vai pyytää taas kevään kontrollikäynnillä uusi lääkärinlausunto?
 
Ei saa edes valittamalla jos lääkettä menee vaan kerran päivässä, kokemusta on :/ , meidän tytölle oli vaihtoehtona kerran päivässä pulmicort 200mg tai 2x päivässä pulmicort 100mg, valittiin tuo eka vaihtoehto kun ei lääkärikään älynnyt ohjeistaa Kelan systeemeistä ja ei saatu jatkoa vammaistuelle. Aikasemmin siis saatiin kun meni tuo pulmicort 100mg sen kaksi kertaa. Vaikka siis lääkemäärä on vuorokaudessa sama niin tukea ei heru.
 

Yhteistyössä