Tyttö kohta 1v5kk, EIKÄ VIELÄ KÄVELE!

Onko muilla myöhään kävelemään lähteneitä lapsia? Onko mitään, mikä vois kannustaa lasta kävelemään tuetta?
Meillähän siis tyttö kyllä kävelee taaperokärryllä tai pitää vanhempaa sormesta tai kädestä kiinni, mutta ei vaan uskalla irrottaa otettaan :eek:
Ollaan yritetty myös houkutella häntä toisen vanhemman syliin kävelemään ihan pienen matkan, mutta ei.. tulee sit kontaten! Muutenkin tuntuu olevan niin itsepäinen luonteeltaan, että houkutukset ei paljoa auta! Tekee ennemmin asiat omin päin, silloin kun häntä ei ko.asiaa edes pyydetä tekemään.
VINKKEJÄ KAIPAILEN miten rohkeutta kävelyyn saisi!
 
Meidän neiti aikoinaan otti ensimmäiset "itsenäiset" askeleet, siten että käveli lelun tms. avullla. Käytännössä meillä kävi niin, että piti pehmeästä pallosta kiinni ja vanehmmat aluksi myös, silleen liikuttiin vähän matkaa ja sitten vaivihkaa päästettiin pallosta irti ja neiti jatkoi kävelyään..tätä jatkui muutama päivä ja sitten neiti kävelikin jo ihan itsekseen.
 
Ihan kuin minun suustani.. Olen ihan 100% varma että osaisi kävellä jos vaan uskaltaisi ottaa ne ensimmäiset askeleensa :D Olen pitänyt sisäsandaaleita muutamana päivänä aina parisen tuntia kerrallaan ja niiden avulla seisoo tosi napakasti ja ottaa jopa muutaman tasapainottavan sivuaskeleen.. tosin samalla kuuluu kokoajan että hui hui hui :LOL:

Itse en ala pelaamaan edes muistipeliä penskojen kanssa jos en ole ihan varma voitostani, taitaa pojalla olla äitinsä luonne :whistle:

Kyllä nämä kävelemään lähtevät kunhan niin päättävät =)
 
Meilläkin poika oli tosi arka kävelemään! Tuettaessa käveli kyllä jo 1v3kk iässä mutta oli vaan niin arka ettei uskaltanut päästää irti. Lopullisesti uskaltautui omille jaloilleen 1v6kk iässä.
Meillä koko suku oli jo kyselemässä, onko poika epänormaali kun se ei kävele. Ja minä raivon partaalla kun eivät tollot älyä ettei ressukka uskalla kävellä! :kieh:
Hiljaa hyvä tulee ja käveleminen lähtee sitten kun lapsi on siihen valmis, eikä tarvitse kuunnella niitä "kun meidän lapsi lähti kävelemään 10 kuukauden iässä" Joo mutta jokainen lapsi on yksilö ja kaikki kehitys asiat tulee omassa tahdissa.
:flower: :flower:

Nyt meillä poitsu jo 2v4kk ja mennään juoksemalla niin ettei äiti meinaa perässä pysyä!!!
 
Yeb
:hug: Meidän typykkä on nyt kävellyt kuukauden ja kymmenen päivää :D Aloitti 1v6kk ja kyllästymiseen astihan tota sai olla kommentoimassa kaikille ihmettelijöille |O

Ei sitä ennen kävellyt edes taaperokärryn tai kävelyauton kanssa, tuettaessa silloin tällöin jos huvitti. Rauhallinen tapaus joten varmasti pelotti. Melkein kuukausi meni myös siihen että ulkona käveli kengät jalassa :) Ja toki taluttaen. Eikä auttanut meilläkään toisen vanhemman luo houkuttelut tai muu.

Eli siis ei vinkkiä, vain vertaistukea :flower: Kyllä se siitä lähtee!
 
Hei!
Minulla on myös poika, joka 1v7kk, eikä kävele tuetta.sormista pitäen kyllä kävelee ja juoksee jopa, mutta ei millään uskalla päästää irti!taaperokärryn kanssa ei ala käveleen, kauhea huuto jos siihen yrittää ohjata!entiedä miten saisin rohkaistua kävelemään...help...:(
 
Yeb
Voi Äibä, älä huoli :hug:

Meidän tyttö yhtäkkiä uudenvuoden päivänä otti paljon seisomaharjotuksia. Sitten jossain välissä kun seisoskeli niin menin siihen viereen tekemään marssiaskeleita ja hoin tytölle "kipkap-kipkap", sitä kun meillä on sanottu usein tyttöä kävelytettäessä :) Niin se siitä sitten lähti, mutta selkeästi jo aamun touhuista ja seisomaharjoituksien määrästä huomasi että neiti olikin äkkiä valmis kävelyyn. Jonkinverran tuota sai vielä muutamana päivänä muistuttaa että kävelyäkin voisi taas kokeilla..

Kyllä se teilläkin sitten äkkiä lähtee kunhan vaan aika on kypsä :heart:
 
Ihanaa lukea että teitä muitakin "kohtalotovereita" on! Joo, ehkä mäkin sen takia olen vähän asiaa ressannu, ku niiiiiiiin moni useesti kyselee että "joko se kävelee" jne.. |O
No mut nyt viimepäivät neiti on halunnu paljon kävellä sillee, että pitää jompaa kumpaa vanhempaa sormesta kiinni. Nyt monet matkat, jotka on aina kontannu, haluaa kävellä -vaikkakin kiinni pitäen :D Tekis mieli välillä vetästä sormi pikkunyrkistä pois, mutta voipi olla että siitähän se sit vasta suuttuskii ja sit ei varmasti kävellä enää ollenkaan :LOL:
 
Meillä lähti viikonloppuna käveleen itse kun menin itse edellä kyykyssä, ja näytin käsiäni et tuu tänne, ota näistä kiinni... Ikää 1v2kk. Tuo aika arka poika, kauan on välillä seisonut paikallaan tuetta ja taaperokärryä työnnellyt. Pari metriä mentiin viikonloppuna aina kerrallaan et menin edellä ja houkuttelin ottaan käsistä kiinni. Nyt kävelee jo oma-alotteisesti. Kyllä se siitä!
 
Kirjoitin jo tuonne mitä nyt puolelle, kiitos sinne vastanneille. Nytt rekisteröidyttyäni ajattelin laittaa puumerkkini tähänkin ketjuun =)

Mullakin alkaa olla hirveä huoli meidän pikkukakkosesta, ens kuun alussa täyttää jo 1,5v eikä kävele ilman tukea, sanoja tulee jonkun verran, ei kovin paljoa. Esikoinen lähti kävelemään 1v1kk ja puhui tässä iässä jo lauseilla.

Kakkonen lähti ryömimään 6kk iässä, tukea vasten seisomaan ja kävelemään 9kk, konttaamaan 11,5kk. Käsistä talutettaessa tuntuu ettei juuri tukea tarvitse, mutta heti pudottaa polvet lattiaan jos kädet irroittaa, yhdellä sormella talutettaessa kitisee (ei tykkää, mutta kävelee kumminkin, jos taas siinä samalla on jotain tekemistä toiselle kädelle esim. vilkuttaa jollekkin niin yksi tukikäsi ei haittaa ollenkaan). Taaperokärryillä osaa kävellä(ei kunnolla käännä kärryä, ei osaa seistä tuetta, kovaa kävelee seiniä pitkin.

Kakkonen on varovainen lapsi (niin oli ykkönenkin), kiltti ja iloinen suloinen. Kakkonen on sairastanut tosi paljon flunssia ja korvatulehduksia (putkitettiin 7kk iässä, silloin jo 6 antibioottikuuria syöty), putkituksen jälkeen on ollut onneksi vain yksi korvatulehdus, ja muutenkin ollut terveempi (sairastanut syyskuun jälkeen n. 1 taudin/2 kk).

Kävimme yksityisellä lastenneurologilla kakkosen kanssa viimeviikolla, ja neurologi oli sitä mieltä että kävelemättömyys johtuu hieman heikoista jalkalihaksista (kakkosella on vahva, iso ylävartalo ja isohko pää, joihin verrattuna jalat ovat melko hentoiset) ja löysistä nivelistä. Kävelyä lukuunottamatta taidot iän mukaisella tasolla. Neurologin mielestä pitäisi lähteä pian kävelemään, ja jalkalihasten treenaus oli ohje. Mutta mua pelottaa jo tosi paljon että lähteekö lapsi ollenkaan kävelemään...

Verrattuani iso- ja pikkusiskon kuvia samassa iässä, niin voi sanoa että isosiskolla oli kyllä vähän pulleammat reidet kuin kakkosella mutta mitään suurta eroa ei ole, ja kakkosen pää on tosiaan ollut kokoajan isompi kuin ykkösen (esikolla -1 käyralla ja kakkosella +1 - nyt 3,5v:llä ja 1,5v:llä päät samankokoiset B) )

Mutta joo huolestuttaa tosi paljon, eikä huoli varmaan helpota ennen kuin tyttö lähtee käppäilemään :headwall:
 
Älkää huoliko! Meillä on kolme lasta, joista vanhin (nyt 5v) lähti kävelemään ilman tukea 1v5
kk, ja kävimme fysioterapeutilla saamassa vinkkejä useita kertoja alkaen jostakin 10 kk iästä. Hänet piti esim. opettaa nousemaan istumaan ja siitä takaisin makuulleen. Nyt hän on kuitenkin hyvinkin ikätasoistaan vastaava motorisilta taidoiltaan, vaikka alku olikin rauhalliselle lapselle hitaampaa. Keskimmäinen on tempperamenttinen, ja oppi "motoriset taidot" ihan itsekseen ns. normiaikojen puitteissa. Nyt taas juniori on juuri vuoden täyttänyt, eikä konttaa. Taas olimme samalla fysioterapeutilla ja saimme jumppaohjeita, ja saman diagnoosin, eli löysä lihastonus. En kuitenkaan ole huolissani, hän varmasti lähtee myös aikanaan, ja ehtii väsyä kävelyyn vielä lukemattomat kerrat. Antakaa lapsillenne aikaa, ja koittakaa jättää omaan arvoonsa kaikkien tuttujen ihmettelyt!
 
Alkuperäinen kirjoittaja maailman lakas tähti:
Älkää huoliko! Meillä on kolme lasta, joista vanhin (nyt 5v) lähti kävelemään ilman tukea 1v5
kk, ja kävimme fysioterapeutilla saamassa vinkkejä useita kertoja alkaen jostakin 10 kk iästä.

Nyt taas juniori on juuri vuoden täyttänyt, eikä konttaa. Taas olimme samalla fysioterapeutilla ja saimme jumppaohjeita, ja saman diagnoosin, eli löysä lihastonus. En kuitenkaan ole huolissani, hän varmasti lähtee myös aikanaan, ja ehtii väsyä kävelyyn vielä lukemattomat kerrat. Antakaa lapsillenne aikaa, ja koittakaa jättää omaan arvoonsa kaikkien tuttujen ihmettelyt!
Kiitos rauhoittavista sanoista! Muistatko vielä millaisia jumppaohjeita sait kävelyn opetteluun/muuten alentuneen lihastonuksen hoitoon? Meillä kakkonen alkoi eilen kävellä yhden sormen varassa vikisemättä :heart: Eli hieman taas nytkähti homma eteenpäin.

Oliko teillä sama että heikentynyt lihastonus oli vain jaloissa? Meillä siis yläkroppa "normaali". Neurologi sanoikin että kakkosen kaltaiset alentuneen lihastonuksen omaavat lapset yleensä lähtevät siinä 1v4kk-1v5kk iässä kävelemään kuten teidän ykkönen. Tuntuu ettö meidän kakkosen kävely menee kyllä yli 1v6kk ikään :'( Kun kakkonen ei edes suostu seisomaan ilman tukea :headwall: Ehtii tuo sitten tietenkin kävellä koko loppu elämänsä, mutta kyllä tämä nyt ahdistaa kun kaikki tosiaan jo ihmettelee ja itsekkin vähän pelkää kun kakkonen on kaikessa kehityksessä (kävely ja puhe) jäljessä isosiskostaan. Mites muuten teillä maailman lakas tähti puhe tuli lapsille? Olisi kiva kuulla miten ap:lla, onko tilanne edennyt?



 
Mä en jotenkaan jaksa meidän kohdalla uskoa noihin jalkojen "heikkoon kuntoon", sillä jo pitkän aikaa neiti kiivennyt itse portaat yläkertaankin ja luulis jo siinä saavan vahvistusta koipiinsa. Muutenkin jalat on tosi jämäkän oloiset. Nyt viikonloppuna muutamaan otteeseen härnäilyn seurauksena neiti otti peräti 5 askelta ilman tukea :heart:
Muutenkin näyttää välillä, että ihan ku ois tikku-ukko ku tyttö kävelee kärryineen, mutta välillä taas jalat taipuu paremmin. Kai se siitä aikanaan.. toivosin vaan, että seur.neuvolakäynnillä sais jo esitellä kävelyään, eli ens kuun puolessa välissä :|
 
vasy
Se kay niin nopeasti se kavelemaan lahteminen jahka vain uskaltavat ottaa ne ensimmaiset askeleet ilman tukea ja sitten siina ei enaa olekaan pysayttamista. Ja kaikki oppii ja uskaltaa tehda nama temput omalla ajallaan, toiset kovin aikaisin ja toiset taas vahan myohemmin. Ehka siita on nyt voinut tulla vahan sellainen ramppikuume lapselle jos olette kovasti yrittaneet tukea kavelya? Kaverin pieni kaveli liki kahteen ikavuoteen vain ja ainoastaan sormesta kiinni pitaen, siita uskalluksestahan se kiinni silloin on eika siita kukaan "asiantuntija" huolestunut kun kaikki muut oli kunnossa ja kavely onnistui kunhan oli se henkinen tuki matkassa mukana.
Ja ei se aina niin autuasta ole kun lapsi lahtee kavelemaan. Meilla tytto lahti yhtakkia kontaltaan kavelemaan juuri 10kk taytettyaan. Eli siis jalat toimivat, mutta jarki ei. Kaikkiin mahdollisiin kulmiin toinen juoksi paansa puhki kun ei yhtaan jarki sanonut eika se koordinaatio ollut viela kehittynyt. Nyt on ikaa 14kk ja juoksee ja kiipeilee aivan kaikkialle, tikapuut mukaan lukien ja on oppinut tyontamaan tavaraa jalkojen alle korokkeeksi jotta paasee esim. aikuisten tuolille. Eli hetkeksikaan ei voi paastaa silmistaan, kun ei siella vielakaan jarki sano etta ruokapoydalta/sohvan kasinojalta tippuminen sattuu...Vessassa kayminenkin on liian pitka aika. eika auta laittaa pinnasankyyn kun tulee sieltakin laidan yli...Yolla tytto pysyy sangyssaan kun silla on sellainen vauvojen makuupussi paallaan ettei saa jalkojaan kunnolla kaytettya kiipeamiseen. :LOL:
 
Mä en valitettavasti jaksanut lukea kaikkia viestejä, mut kommentoin silti :ashamed:
Ystäväni lapsi oli samanlainen, käveli taaperokärryn kanssa, mutta ei yksin. Lopulta vanhemmat vaan kerran laittoivat taaperokärryn kaappiin säilöön. Lapsi oli silloin n. 1,5-vuotias. Pari päivää kului ja lapsi alkoi kävellä! Oli vain tukeutunut liiaksi kärryyn tai taluttajaan, mutta kun ei kärryä enää ollut, oli "pakko" alkaa itse kävelemään ;) Sitten ei mennytkään kauaa, kun lapsi jo juoksi :)
 
Ei meillä ainakaan tämä neidin kävelemättömyys taaperokärrysitä johdu, niitä ei ole käytetty taskaan varmaan viikkoon, kakkonen ei itseasiassa ole niistä kovinkaan kiinnostunut :|

Hienoa Kisu että teillä on kävely edennyt! Meillä kakkonen on kävellyt sen 3-5 (joskus harvoin enemmänkin) askelta huonekalulta ihmiseen tai äidiltä isille tms. matkoja jo kolmisen kuukautta, mutta ei siis siltikään vielä kävele. Nyt kun kakkonen alkoi kävellä yhden (lerpun) sormen varassa sisällä mä tajusin että se OIKEESTI osaa kävellä :heart: mutta uskallus ei riitä sormesta irrottamiseen :p Meillä muuten kävellään nykyään ulkonakin yhden sormen varassa. :D

Eli uus kyssäri: mitenköhän neitiä voisi auttaa, että rohkaistuisi nyt pian kävelemään?

Meillä kanssa Kisu 1v6kk neuvola ens kuun puolivälin kieppeillä, meidän neiti on syntynyt 8.9.07 Onkohan meillä miltei samanikäiset tyttöset?
 
MINNAMAMMA, meidän neiti syntynyt 18.9.07, joten sen verran ikäeroa :)
Mäkin olen miettinyt tota että miten neitiä vois rohkaista kävelyyn, kovasti haluaa tarrautua aina sormeen. Ulkona mekin ollaan annettu harjoitella kenkien kanssa kävelyä, mutta kädestä aina pidettävä kiinni!
Sain tänään taas "huijattua" tytön muutaman askeleen ottamaan ja selvästi oli ylpeä itsestään, mutta sitten halus taas jatkaa muita leikkejä, eikä siis kävelyharjotukset sen enempää kiinnostanu :headwall:
 
Kuulostaa siltä Kisu että teillä kävellään ihan justiin :hug: Ítselle on jotenkin ollut (ja on edelleen) tosi raskasta odottaa milloin se kävely sieltä tulee. Tilannetta ei _yhtään_ helpota se kun ajattelee mitä isosisko jo tässä iässä osasi :'(

Jokatapauksessa onneksi alan jo uskomaan että kyllä tuo tuosta alkaa vielä kävelemään, meillä kakkonen on nyt parina päivänä kävellyt useamman metrin matkoja ilman tukea. Neitiä vain alkaa hirveästi naurattaa tämä ihana homma ja siinä vaiheessa yleensä sitten pyllähtää :LOL: Toivottavasti tämä opetteluvaihe olisi nopea ja neiti alkaisi kävellä, ulkona kun meillä ei oikein enää haluttaisi kontata -mikä on sitten isosikolle hankalaa kun äidin pitäisi kokoajan olla siskoa kävelyttämässä, muutoin huuto on siis hirmuinen. Onneksi isompi on jo 4,5v niin ymmärtää pienempää ja sen tarpeita jo tosi hyvin. Voin vain kuvitella millainen soppa oolisi jos esikoinen olisi vaikkapa vilkas, karkaileva parivuotias B) (esikoinen on lisäksi rauhallinen tapaus)
 
Joo sitä mäkin kovasti oottelen että lähtis jo kävelee! Sulla MINNAMAMMA kun on vielä se toinen siinä, johon verrata, mulla sitä ei ole. Mutta ahistaa jo pikkuhiljaa, ku kaikki oikeesti aina kyselee kävelystä ja sit kun sanotaan ettei vielä, ni tulee sellasia kommentteja ettei vielä kiire jne.. Vaikka mun mielestä alkas olee jo kiire iän takia. Vähän nolottaa avoimessa päiväkodissakin käydä kun muut selvästikin nuoremmat siellä juosta vipottaa ja meidän likka konttaa. Vaikka eihän siinä mitään noloa ole, mutta mulle sen on sellane "kova paikka" kuitenkin.
Teillähän on hienosti menty jo useampi metri ilman tukea! Ai häntä käy naurattaa :LOL: ,se on varmaan sit niin hassu tunne kun saa köpötellä itekseen! Tsemppiä sinnekin, katotaan mitä täällä viikonloppu tuo tullessaan :D
 
Paikat jossa näkee suunnilleen vuotta nuorempien vauvojen kävelevän ovat vähän ahdistavia :| Mua kanssa nyppii hieman "kyllä se siitä" kommentit äideiltä joiden pallero on alkanut kävellä alle 1 veenä.

Kyllä oikeasti mun mielestä 1,5v on jo aika vanha konttari, ja varmaan on suurin osa äideistä joilla kävely on näin pitkään viipynyt on pyöritellyt jos jonkinlaisia kauhuskenaarioita päässään, siitä mikä lapsella mahtaa olla hätänä. VAIKKA oikeasti ei mitään hätää olisikaan. Älkää nyt käsittäkö väärin, kävelemään lähtemisen viitehaarukka on 8-18kk, ja aina on niitä jotka lähtevät aiemmin tai myöhemmin ja se on ihan normaalia. Mutta minkäs sitä omalle päälleen voi :eek:

Meidän tapauksessa varovaisen luonteen lisäksi kävelyä ovat varmaan hidastaneet löysät nivelet ja alaraajojen pieni hypotonia. Mutta enioten itse uskon että meidän aikamoinen sairastelu on myös tehnyt osansa. Ehkä meillä jo käveltäisiin jos meillä ei olisi ollut reilu 3 vko sitten 9vrk kestänyt raju vatsatauti (oltiin sairaalassakin), joka vei totaalisesti voimat. Tai voi olla ettei käveltäisi vaikka oltaisiin oltu terveenä. Sitä on toisaalta turha murehtia.

Meillä tosiaan neiti kikattaa kun kävelee, jos keskirttyminen herpaantuu, sitten vauhti lisääntyy ja pläts. Se mikä on positiivista on että neidillä on vihdoinkin edes jonkunverran hinkua kävellä ihan houkuttelemattakin paikasta a luokseni. Ja tukisormi tosiaan alkaa olla aika m uodollinen. Tyttö ei kyllä vieläkään nouse seisomaan tuetta, mites teillä Kisu? Onkohan Äibä vielä linjoilla? onko teidän tilanne edistynyt. Oikeasti helpottavaa kuulla ettei ole ainoa jonka 1,5v ei vielä kävele, voimia siskot teillekin :hug:
 
MINNAMAMMA: Harmi, että teillä noita sairasteluita ollut noin paljon, toivottavasti tilanne niiden osalta helpottaa. Mutta kyllä niissäkin osasyy voi olla tuohon taitojen opetteluun. Meillä tyttö nousee kyllä jo seisomaan tuetta -välillä pyllähtää heti istualleen, välillä pysyy pystyssä :) Tyttö kovasti haluaa meidän vanhempien sängyssä tuota seisomaan nousemista harjoitella ja sitten heittäytyy pyllylleen osaksi tahallaan kun tietysti pehmeä alusta. Ollaan nyt päivittäin saatu pari kertaa tyttö ottamaan sen muutaman askeleen ilman tukea, mutta kovin hanakasti hän ei vielä halua tuetta kävellä. Ei sitten olla kehdattu liikaa houkutella, ettei kyllästy siihen totaalisesti!
Muistan jo KUUKAUSIA sitten kun mummot ja mammat sanoi että "kyllä se kohta kävelee" kun ekaa kertaa lähti taaperokärryllä kävelemään tai nousi tukea vasten seisomaan.. No tuosta "kohta"-sanasta onkii sit menny jo useampi kuukausi, joten ehkä se sit oikeesti kohta lähtee..
Hyvää viikonloppua ja kertokaahan taas kuulumisianne!
 
Yeb
Alkuperäinen kirjoittaja Minnamammma:
Paikat jossa näkee suunnilleen vuotta nuorempien vauvojen kävelevän ovat vähän ahdistavia :| Mua kanssa nyppii hieman "kyllä se siitä" kommentit äideiltä joiden pallero on alkanut kävellä alle 1 veenä.
Tää on niin totta! Ärsytti suuresti. Ja vieläkin huomaa eron esim. jumpassa jossa käydään.. Ne samanikäiset mutta aikasemmin kävelemään lähteneet kiipeilee jo puolapuilla jne, kun meidän neiti vaan onnessaan uudesta taidostaan tepastelee pitkin hallia :D

Voimia vaan kaikille näiden asioiden parissa painiville :hug:
 
Meillä ei oikeastaan mitään uutta auringon alla, ei siis vielä kävellä kokoaikaisesti |O Kakkonen kyllä entistä innokkaammin kävelee lyhyitä matkoja ihan itsekseen, houkuttelematta siis. Olimme eilen uimassa, molemmat lapset olivat ihan innoissaan, kakkonen kovasti käveli vedessä ja tuiskahti tuon tuostakin veden varaan -ei tainnut juurikaan haitata ;) Vedessä kakkonen harjoitteli ihan innolla seisomaan nousua, mitä ei siis oikeastaan ollenkaan kuivalla maalla tee. Jos me nyt ei heti sairastuta tän uimareissun jälkeen niin voisi mennä seuraavanakin viikonloppuna, kun molemmat niin kovasti tykkasivät.

Me ollaan molempien kanssa käyty vauvauinnissa aikoinaan, kakkosen kanssa tosin lopetettiin jo hieman ennen 1v kun oli kokoajan flunssassa ja korvatulehduksessa. Korvatulehdukset helpottivat meillä siis putkituksen jälkeen. Isompi tyttö sukeltelee paljon ja mielellään (muutaman metrin matkoja), mutta ei vielä osaa pitää päätä vedenpinnalla, olisi kiva jos voitaisiin nyt niin paljon käydä että oppisi vaikka kesän loppuun mennessä auttavasti uimaan (tulee silloin 5v). Kakkoselle yritin etsiä siskon vanhaa pikkuista uimarengasta, no eipä tietenkään löytynyt :snotty: varastot nääs niin hyvässä järjestyksessä. Olisikohan sitä jo jossain Anttilassa tai Tarjoustalossa uimarenkaita myynnissä?

Suloista Yeb kun toinen on niin tohkeissaan vielä kävelystä :saint: Kyllä lapsi varmaan ottaa pian muut kiinni liikkumisessa, luultavasti 2v jälkeen ei enää ainakaan eroa huomaa. Ei mulla ole siis omaa kokemusta, mutta jotenkin olen siihen käsitykseen päässyt että kehitys menee kuitenkin sitten nopeammin vaikka/kun on myöhemmin alkanut. Mutta on siinä tietysti se pointti että nämä meidän mattimyöhaiset ovat varmaan keskivertoa varovaisempia, joten eivät välttämättä samalla tavalla kiipeile ja kiiku. Meillä oli kyllä ykkönenkin varovainen (vaikka lähti ihan "ajoissa" kävelemään), ja pelkästään onnellinen olen toisen varovaisuudesta ollut - ei ole koskaan tarvinnut pelätä että tippuisi jostain (korkealta) tai juoksisi esim. suinpäin autotielle.

Toivottavasti Kisu nämä tosiaan K O H T A lähtevät käppäilemään, kait ne sitten viimeistään siinä 1v8kk/1v9kk iässä. :hug: Tosin aiemmin mä olin kyllä ajatellut että viimeistään meillä 1v5-1v6kk kävellään ja kuinkas kävikään... 1v6kk tule mittariin 2vko:n kuluttua, vähän tulee siis kiirus :headwall:
 
Meillä poika lähti kävelemään 1 v. 2 kk ja mä ehdin jo olla tosi huolissani.. Meillä ei ole kontattu tai ryömitty ollenkaan. Fysioterapiassa käytiin 9 kk iästä ja sillä kokemuksella täytyy sanoa että se konttaus on paljon tärkeämpi kehitysvaihe kuin kävely. Siis aivojen kannalta. Kaikki kyllä kävelee aikanaan, viimeistään sitten 2 v. Meillä tosiaan siis kävellään ja edelleen harjoitellaan konttaamista (ja vastaavia harjoitteita), joka kiinnostaa ihan hirveesti kun osaa jo kävellä :headwall:
 
Jännä juttu Luppis että konttausta pitää oikein harjoitella eikä ajatella että kyllä se tulee sieltä itsekseen kun vaikkapa leikkii pikkuautoilla, konttaa tunneleissa (tarkoitan siis vaikka sellaisia kankaasta tehtyjä leikkitunneleita), ylipäänsä aika monilla leluilla leikittäessä ollan kontallaan tai ainakin polvillaan. Oletko muuten koettanut siirtää leikit suurimmaksi osaksi lattialle? Varmaankin, turhaan kait mä tässä yritän neuvoa kun en ole fysioterapeutti :snotty:

Konttaaminen on kuulemma tärkeää aivopuoliskojen ristikkäiskytkentöjen kehittymiselle, edistää varmaan aivopuoliskojen yhteistyötä tai jotain vastaavaa. Ja olisi kait parempi että lapsi jossain määrin konttaisi. No meillä on kyllä kakkosella konttaamista nähty jo puoli vuotta, ykkönen muuten konttasi myös suunnilleen sen 5-6kk, aloitti vain konttaamisen 3,5kk aiemmin kuin kakkonen.

Tällähetkellä kyllä tuntuu että mieluummin opettelisin kävelevän lapsen kanssa konttaamista, mutta ei kait se tosiaan taida helppoa noinkaan päin olla, kuten Luppis totesi. Tsemppiä konttausharkkoihin :hug:
 

Yhteistyössä