uhmaa pukkaa

  • Viestiketjun aloittaja tahtojentaistelu
  • Ensimmäinen viesti
tahtojentaistelu

Moro,

Meillä sekarotuinen (saksanpaimenkoira-isä) herra 7 kk:tta. Mielettömän ihmisrakas ja seurallinen on tämä mussukka, mutta kun uhma on ollut päällä parin kuukauden vanhasta. Kokeilee ja kokeilee ja lopulta hermo palaa ja unohdan täysin miten pitikään suhtautua. Koiraa ei lyödä tai mitään sellaista kuitenkaan. Vaikka kuinka mieli välillä tekisikin :ashamed:
Jossain ketjussa olikin jo tuosta että kun silittää niin alkaa hampailla jämyttää kättä ja kun kieltää niin meijän herra tulee päälle. Ei ole enää mikään pieni tapaus mutta alistettua saa mutta kun ei kunnioita minua (koiran omistajaa) ollenkaan näissä tilanteissa. Kertaakaan en ole periksi antanut mutta kun ei usko vaan yrittää ihan todenteolla tulla sitten ihan oikeasti päälle.
Jännä oli huomata tämän kanssa jo silloin ihan pienenä että tämä meijän herra ei "jäklittänyt" vaan puri alusta asti niin lujaa kuin vain pystyi.
Yrittänyt opettaa sitä että se pureminen sattuu, kun tuntuu että sillä ei ole oikein käsitystä siitä, mutta jostain syystä ei onnistu.
Jotenkin tämä on niin semmoinen lyhytjännitteinen, tottakai kun on vielä pentukoira ja vähäistäkin onnitumista pyritään palkitsemaan, mutta mitkä keinot on tavallaan sitten osoittaa koiralle se, että on toiminut väärin?
Ei, sanan merkityksen kyllä ymmärtää, mutta alkaa just semmosen "et saa mua kiinni"-pelin..
Siis sitä yritän nyt kysyä, että mitenkä minun tulisi toimia noissa uhma/päälle yritys tilanteissa?
Tuntuu että koira menee pilalle näin kun ei itse osaa sitten ilmeisesti oikein hoitaa noita tilanteita.Ja koira ei oikein tunnu tietävän rooliaan.
Välillä on niin lutuski-kaveri että oksat pois ja muutenkin huomaa että se kyllä kuuntelee ja toimii halutulla tavalla jos on sillä päällä, enkä missään herrannimessä tästä kaverista tahdo luopua koska tämä on varmasti tilanne josta päästään yli joskus ja hyväluontoinen koira on, mutta niin pirun kovapäisiä ollaan molemmat :headwall:
Jotain kertonee siitä että koirulista tykkään kun ennemmin annoin rakkaan miehen lähteä kun laittoi valinnan eteen koska ei jaksanut tätä enää...
:/
 
voi
Missä päin asut?

Sulla on edessä ihan pian oikea murkkuikä, noin 7-9kk iässä alkaa! Tämä palsta ei ole paikka jossa voisin antaa neuvoja kuinka tuollaisessa tilanteessa tulisi toimia.. Mutta selvä johtajuus ongelma on..

Älä ainakaan jahtaa sitä kun aloittaa karkuun juoksun!
 
voi taas
Tässä yksi linkki kouluttajan sivuille, ota yhteyttä paikkakuntasi vastaavaan ennen kuin on liian myöhäistä!

Moni tällainen tapaus päättyy ikävästi ja koira leimataan mielenvikaiseksi, vaikka kyse monesti on ihan muusta!

http://www.k9.fi/ongelmakoira.html
 
häkkyrä
Kannattaa tosiaan ottaa yhteyttä ongelmakoirakouluttajaan tai mennä mukaan johonkin paikkakunnan koirakerhoon ainakin. Paikanpäällä on helpompi neuvoa kuin netissä näkemättä tilannetta, koiraa ja omistajaa.
Ongelmakoirakouluttaja maksaa jonkun verran, mutta saat ainakin kunnon ohjeet joita noudattamalla uskoisin että koirastasi tulee vielä kunnon koirakansalainen.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 22.08.2006 klo 11:44 häkkyrä kirjoitti:
Kannattaa tosiaan ottaa yhteyttä ongelmakoirakouluttajaan tai mennä mukaan johonkin paikkakunnan koirakerhoon ainakin. Paikanpäällä on helpompi neuvoa kuin netissä näkemättä tilannetta, koiraa ja omistajaa.
Ongelmakoirakouluttaja maksaa jonkun verran, mutta saat ainakin kunnon ohjeet joita noudattamalla uskoisin että koirastasi tulee vielä kunnon koirakansalainen.
Peesi. Kannattaa hieman satsata koulutukseen, sillä saat itsellesi ja koirallesi mukavamman lopun yhteiselämän. Koiran koulutus helpottaa arkielämää ja paljon. :)
 
alkuperäinen

Kiitos kaikille ja varsinkin tälle linkin laittajalle :flower:
Nyt vaan reippain mielin asioita kuntoon laittamaan, meillä on muuttokin edessä ja jään koiran kanssa kahdestaan niin tarvitaan tosiaan saada järjestystä elämään! =)
 

Yhteistyössä