Ulkomaisista vadelmista kysymys.

  • Viestiketjun aloittaja "a p"
  • Ensimmäinen viesti
"a p"
Ostin puolalaisia vadelmia, kun muita ei ollut. Ajattelin tehdä niistä rahkaa. Eikö ulkomaiset vadelmat pidä aina kuumentaa ennen käyttöä? Miten ne kuumennetaan ilman että niistä tulee keittoa?
 
"minä"
Juu pitää kuumentaa. Valitettavasti kuumentaminen ilman hilloutumista on mahdotonta. Mutta kyllä ne vadelmat siltikin hyvältä rahkassa maistuu, vaikka ovatkin keitetty.
 
"a p"
kiitos tiedosta! Eli kiehautan vedessä ja valutan. Kyllähän niistä väkisin varmasti vähän makua lähtee :( Ennen lapsia kyllä söin sellaisenaan, en edes tiennyt tuosta pöpöstä. Lasten kans en riskeeraa :)
 
Jos asut siellä missä niitä tuotetaan (on se vadelma tai jokin muu tuorejuttu), sulla on pienempi riski sairastua koska sä elät siellä ja sulla on tietynlainen bakterikanta muodostunut suolistoosi.

Kun tuoretavara 'irrotetaan' omasta maastaan ja tuodaan muualle, niin riski sairastua on isompi, koska täällä on ihmisillä toisenlainen bakteerikanta.

Suomessa syötävät kastellaan viljelmillä talousvedellä, monessa muussa maassa vedellä joka ei ole juomakelpoista- pöpöt tulee sieltä, paskavedestä :D
 

Yhteistyössä