Vaihtoehtoja joulutorttujen luumuhillolle?

  • Viestiketjun aloittaja Mlja
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Meillä ehdoton suosikki on vaniljakastike. Siihen voi sekoittaa vähän sekaan jotain appelsiini tai aprikoosimarmeladia jos haluaa. Tai sitte vähän sekaan luumuhilloa. Meillä tehdään noita nykyään aina. Paitsi kun teen torttuja omasta taikinasta, niihin kuuluu perinteinen luumuhillo. Mut periaatteessa sinne voi väliin laittaa ihan mitä vaan (paistonkestävää) hilloa mistä ite tykkää. Meillä äiti teki aikoinaan mansikkahillo torttuja kun ei tykätty luumuhillosta.
 
"Milja"
Alkuperäinen kirjoittaja mieletön;22557270:
omena kaneli marmeladi ja sit viel väliin vanilija tuore juustoa..hyviä tulee
Kuulostaapa hyvälle, tarkennatko vielä eli minne väliin vaniljatuorejuusto? Siis pohjalle ja päälle tuo marmelaadi?
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";22557285]Meillä ehdoton suosikki on vaniljakastike. Siihen voi sekoittaa vähän sekaan jotain appelsiini tai aprikoosimarmeladia jos haluaa. Tai sitte vähän sekaan luumuhilloa. Meillä tehdään noita nykyään aina. Paitsi kun teen torttuja omasta taikinasta, niihin kuuluu perinteinen luumuhillo. Mut periaatteessa sinne voi väliin laittaa ihan mitä vaan (paistonkestävää) hilloa mistä ite tykkää. Meillä äiti teki aikoinaan mansikkahillo torttuja kun ei tykätty luumuhillosta.[/QUOTE]

Ja siis tuon vaniljakastikkeen teen ihan jauheesta. Tietenkin sen verran paksua teen et pysyy hyvin kasassa eikä valu pellille.
 
"vieras"
Jep, eli ihan mikä vaan paistonkestävä hillo, vanilliinikreemit jne. käy vallan mainiosti. Itsekin olen monena vuonna laittanut perinteisen luumuhillon sijaan vanilliinikreemi + omena-kanelimarmeladia, koska olen siihen perinteiseen luumuhilloon jo niiiiiiiin kyllästynyt.
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";22557292]Ja siis tuon vaniljakastikkeen teen ihan jauheesta. Tietenkin sen verran paksua teen et pysyy hyvin kasassa eikä valu pellille.[/QUOTE]

Miten tuo vaniljakastike kestää paistamisen?? Valuuko pitkin peltiä uunissa?
 

Yhteistyössä