vastasyntyneellä nenä ihan tukossa! ikää 5päivää.. millä tuon saa auki?

  • Viestiketjun aloittaja "apua"
  • Ensimmäinen viesti
"apua"
näkyy nenässä sellaista kuivaa vihreää knölliä. hengitys vinkuu ja röhisee kun yrittää nenästä hengittää..en tiedä onko nuhan nyt yhtäkkiä saanut vai mitä tuo on! ei ole niistäjää eikä keittosuolatippoja. apteekki mennyt kiinni klo18
 
v
Keittosuolatippoja olisin ehdottanut =)

Yleistähän se on tuon ikäisillä. Röörit on viel niin pienet. Meillä pojalla oli jatkuvasti nenä tukossa ihan pienenä ja neuvolassa sanoivat, ettei syytä huoleen.
 
"minä"
[QUOTE="apua";22862540]ei ole niistäjää eikä keittosuolatippoja. apteekki mennyt kiinni klo18[/QUOTE]

Päivystävä apteekki on auki tai jos vauvan oikeasti vaikea hengittää tai vaikea syödä niin päivystykseen ja osastolle!
 
"apua"
keittosulaa ei ole ja ei nenäfridaa kaan ja apteekki mennyt kiinni klo 18. saadaan nyt naapurista joku niistovehje lainaan mutta keittistä niilläkään ei ole. uskaltaako tuota rintamaitoa tosiaan laitta?
 
Pistä joksikin aikaa kylppäriin valumaan suihkusta niin kuumaa vettä kuin saat ja ovi kiinni. Sitten pikkuisen kanssa kylppäriin hengittelemään kun siellä on sopivan lämmintä ja kosteaa. Ei siellä tarvi kovin kauaa olla, niin johan lähtee räkä juoksemaan.
 
toki uskallat äidinmaitoa laittaa se on luonnon aine ja puhdasta ja jos sulla on joku kosmetiikka pullo missä on sellanen putki siellä sisällä esim käsisaippua nii irrota ja pese se putki ja imaise sillä(toivottavasti et saa suuhus asti, se etu on nenäfriidassa) ja jos nukkuminen on oikeen vaikeaa ja tukkoista laita vauva auton turvakaukaloon niin on pää ylempänä ja pienen helpompi hengittää
 
koitapa
Jos ei niistäjää tähän hätään ole tarjolla niin vähän voisi auttaa että hanan alla yrität lämpimän veden kanssa niistää sitä nenää. Ja kylpy että saunasta tulee höyryä voisi myös auttaa.
 
v
Keittosuola liuoksen voi tehdä myös itse. Eli litraan vettä laitat 10 milliä suolaa. Keität veden ainakin sen viisi minuuttia suolan kanssa ja sit jäähdytät. Säilyy muutaman päivän jääkaapissa.
 

Yhteistyössä